Annonce
Østjylland

Tidlig interesse: Alle vil bo på væveri-grunden i Grenaa

Familieboligerne på GD-grunden i Grenaa skyder hastigt i vejret i disse dage. Privatfoto

Efterspørgslen på de kommende familieboliger på den grund, der tidligere husede Grenaa Dampvæveri, er så stor, at boligselskabet B45 allerede nu - inden boligerne står færdige - har oprettet ventelister til dem.

Grenaa: I øjeblikket er boligselskabet B45 i fuld gang med tredje etape af det boligbyggeri, som har været i gang på Østerbrogade i Grenaa siden 2013.

Grunden kaldes GD-grunden, fordi det var her, de fysiske rammer for fortidens største arbejdsplads i byen - nemlig Grenaa Dampvæveri - lå, indtil store dele af byggeriet blev revet ned og erstattet af 53 moderne ungdomsboliger i slutningen af netop 2013. Siden fulgte anden etape af byggeriet, som bød på 36 ungdomsboliger, seks familieboliger og et erhvervsbyggeri med to selvstændige lejemål, som alt sammen stod klart i løbet af 2015.

Siden 2015 har B45 imidlertid oplevet en kraftig stigning i efterspørgslen på især familie- og seniorboliger i Grenaa, og derfor har den igangværende tredje etape af GD-byggeriet efterhånden været længe ventet.

Byggeriet omfatter denne gang 32 seniorvenlige familieboliger, som forventes at være færdige sidst på året. Dermed er det planen, at de første beboere vil kunne rykke ind i deres nye hjem i starten af 2019, fortæller Anders Lisvad, der er direktør i B45.

- Alt er stort set kørt efter planen. Vi har oplevet meget stor interesse for familieboligerne, og de blev alle meget hurtigt reserveret, siger Anders Lisvad og afslører, at B45 - på grund af den store interesse for boligerne - allerede inden deres færdiggørelse har oprettet ventelister til dem.

Byggeriet fordeler sig som 28 boliger med tre værelser og fire boliger med to værelser. Udvendigt kommer de nye bygninger til at minde om de gamle fabriks-vævehaller, så hele bygningsmassen på GD-grunden kommer til at fremstå i ensartet stil, lyder meldingen fra B45.

Der er generelt stigende interesse efter gode lejeboliger, men vi kan se, at vi med det nye GD-projekt har ramt det helt rigtige segment.

Anders Lisvad, direktør
Det er arkitekt- og ingeniørvirksomheden Arkikon, der har tegnet familieboligerne, som udgør den tredje af i alt fire byggeetaper på GD-grunden. Visualisering: Arkikon

Har ramt en nerve

Det lokale boligselskab mærker helt generelt, at man med den tredje etape af GD-byggeriet for alvor har fanget Grenaa-borgernes interesse.

- Der er generelt stigende interesse efter gode lejeboliger, men vi kan se, at vi med det nye GD-projekt har ramt det helt rigtige segment, hvor mange borgere ønsker at skifte deres nuværende bolig ud med en lejebolig, som har en mere bynær placering, siger Anders Lisvad og fortæller, at det ikke kun er selve placeringen af boligen, der har betydning for lejerne.

- De har også fokus på, at der er elevator, minimal vedligeholdelse og viceværter der holder området pænt, så de for eksempel selv slipper for at rydde sne, lyder meldingen.

Desuden konstaterer direktøren, at det ikke kun er den helt nye boligafdeling i Grenaa, der er efterspørgsel på. Det er der også på selskabets andre afdelinger, forsikrer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce