Annonce
Randers FC

Tidlig slåskamp kunne ikke ødelægge storslået Gala-show: - Nu skal vi forsøge at lokke folk ind, når det er Sønderjyske og Superliga

Randers FC glæder sig over en vellykket afvikling af Europa League-hjemmekampen mod Galatasaray, hvor indledende tumult hurtigt blev stoppet af vagter og politi. Klubben håber, at den infernalske stemning kan smitte af på opbakningen i Superligaen.

Fodbold: - En af de sjovere dage på stadion, og jeg har trods alt oplevet en del.

Glæden og lettelsen over en vellykket eksekvering af torsdagens Europa League-storkamp mod Galatasaray var stor dagen derpå hos Jesper Hansen, der er ansvarlig for kampafviklingen i Randers FC.

Randers FC-spillerne takker fansene for opbakningen i opgøret, der endte 1-1. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Kun en enkelt episode i minutterne op til kampstart gav tumult. Som bekendt er der en glødende rivalisering mellem Galatasaray og Fenerbahce, som er de to største klubber i Tyrkiet, og da en Fenerbahce-fan, der befandt sig på den nedre del af sponsortribunen, gestikulerede provokerende over mod Galatasaray-fansene på endetribunen, endte det i et voldsomt sammenstød, som vagter og politi dog hurtigt fik sat en stopper for.

Annonce
Slagsmålet i minutterne op til kampen. Det blev antændt af en Fenerbahce-fan, der gestikulerede over mod Galatasaray-fansene på endetribunen. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

- Det ærgrer os lidt, at episoden nogle steder overskygger den store folkefest, som kampen udviklede sig til. Efter slåskampen i begyndelsen forløber det hele forholdsvis roligt, og der er stor grund til at rose både vagter og frivillige for en flot håndtering af en kamp, hvor der var pres på systemerne med så mange mennesker på stadion. Når kulissen står, som den gjorde mod Galatasaray, har vi efter min mening et af de bedste stadions i Danmark, siger Jesper Hansen.

Logistikken lykkedes

Op til opgøret havde Randers FC haft en større logistisk opgave med at sikre, at Galatasaray-fansene holdt sig til at købe billetter til udebaneafsnittet.


Når kulissen står, som den gjorde mod Galatasaray, har vi efter min mening et af de bedste stadions i Danmark

Jesper Hansen, ansvarlig for kampafvikling i Randers FC


Med den store interesse for kampen fra fansene af den tyrkiske storklub, kunne man have frygtet, at de også ville være at finde på de øvrige tre tribuner, som er forbeholdt hjemmeholdets tilskuere.

- Det var vores klare oplevelse under kampen, at vi lykkedes med opgaven. Der kan godt have siddet nogle enkelte rundt omkring, som holdt med Galatasaray, men det var i hvert fald ikke synlige sympatisører, og man kunne også se, at jublen fra tre af tribunerne var meget begrænset, da Galatasaray scorede, siger Jesper Hansen.

Annonce

Ros fra UEFA

Der var også næsten udelukkende positive bemærkninger, da Jesper Hansen efterfølgende mødtes med den UEFA-delegerede efter opgøret.

Nogle flag var blevet vendt, så UEFA Respect var blevet til Respect UEFA, men ellers kom Randers FC nogenlunde helskindet igennem manualen med de mange restriktioner og regler fra det europæiske fodboldforbund.

- De har selvfølgelig også bemærket den indledende slåskamp, som måske giver os en bøde. Men ellers var det kun de helt små ting, de var inde at kommentere, og når vi er nede i detaljer omkring nogle flag, tænker jeg, at vi kan tillade os at være tilfredse, lyder det med et grin fra Jesper Hansen.

Galatasaray-fans fyldte udebaneafsnittet bag det ene mål helt ud. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Annonce

Håb om Superligaeffekt

Han kan glæde sig over, at der nu har været fremragende stemning til de seneste to Randers  FC-kampe.

I fredags havde Randers FC knap 1.000 fans med til udekampen mod Viborg i Superligaen, hvilket altså blev fulgt op af godt 7.000 tilskuere til hjemmekampen mod Galatasaray.

- Det er sådan nogle oplevelser, som giver os noget inspiration til det videre arbejde med at få flere folk på stadion. Når der sidder 3.225 på stadion mod Sønderjyske, og vi ligger på førstepladsen, sidder vi jo med en følelse af, at der bør være mindst 5.000, siger Jesper Hansen.

- Men torsdagens kamp viser os jo i hvert fald, at folk er derude, og så er opgaven selvfølgelig at lokke dem på stadion, når modstanderen ikke hedder Galatasaray, men Sønderjyske i Superligaen.

Det første signal om en mulig tilskuereffekt i Superligaen får Randers FC allerede søndag klokken 14, når AaB kommer på besøg.

Randers FC-fansene får store oplevelser i øjeblikket. Allerede søndag er der kamp på stadion igen, når AaB kommer på besøg hos Superligaens tophold. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Annonce
Randers FC For abonnenter

Odey gjorde sig til darling i Randers FC-triumf: Reaktioner fra den nigerianske målmager og cheftræneren, der lod ham starte på banen for første gang

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Randers For abonnenter

Lise holdt sin mand og søn i hænderne, da de døde efter en trafikulykke - og oplevede den største lykke midt i sorgen over at kunne beholde sin anden søn

Randers For abonnenter

Naboer til byggeri fik et chok: Et brev i e-boksen kastede Karin og Maryann ud i mere end to års pinefuld uvished

Randers

Jeanette er madnørd og elsker at være kreativ i køkkenet: - Man bliver glad, når gæsterne er tilfredse

Randers FC For abonnenter

Karakterer fra vendepunktet i Superligaen: Glæd jer til mere fra ham, Kronjylland!

Randers

Ubudne gæster i lokal delikatesseforretning: Ejer efterlyser gerningsmænd på Facebook

Randers For abonnenter

Investoren er væk og ejendommen skal sælges - men nu er lokalplanen for Niels Brocks Gade 1 klar

Kultur For abonnenter

Tvivlen meldte sig, da kulturredaktøren så tv-dokumentar: Bør man filme sit dødssyge, grædende barn?

Randers

Nu kommer der flere busser mellem Randers og Aarhus: Midttrafik indrømmer urealistiske 118-køreplaner

Sport

Mindeord: Chris Anker Sørensen glemte aldrig sine rødder, og var ganske enkelt bare et ordentligt menneske

Danmark

Løvkvist til DF-årsmøde: Den weekend, Pia Kjærsgaard mistede sit parti

Randers For abonnenter

Tomt Kongens Ege udsættes for hærværk: Nu griber bygherre ind med modforanstaltninger

Randers FC

Genlæs livebloggen, se målene og hør videoanalysen: Angriberne førte an i tiltrængt Randers FC-triumf

Annonce