Annonce
Østjylland

Tidligere AGFer døden nær: Nu samler holdkammerater ind

AGF- angriber Tómas Ingi Tómasson ses her med træneren Peter Rudbæk. Siden er smilet blevet væk, og nu skal angriberen hjælpes ud af et prekært sygdomsforløb. Foto: Scanpix

Islændingen Tómas Ingi Tómasson var en supermotor på fodboldbanen for AGF. I dag lever han i et smertehelvede, der næsten kostede ham livet. Nu samler AGF ind til en ny operation.

AARHUS: AGF står bag en større indsamling til klubbens tidligere spiller, islændingen Tómas Ingi Tómasson, der står i en alvorlig situation som fodboldinvalid. Pengene skal gå til at få ham på højkant igen.

Det sker på søndag, når AGFs Old Boys spillere blandt andre træder i karakter. Det skriver AGF på sin hjemmeside. I Island er der allerede en større indsamling i sving for den tidligere AGFer.

- Nu har Tómas Ingi Tómasson brug for vores hjælp. For efter han fik den sidste del af sin karriere spoleret af skader er Tómas Ingi Tómasson nu havnet i en svær og livstruende situation efter en hofteoperation er gået helt galt og nu truer den 49-årige islænding på livet. Tómas Ingi Tómasson har således levet i et smertehelvede de senere år og været indlagt på hospitalet mange gange. En stor del af 2018 har han levet uden den ene hofte og han har flere gange været så syg, at han har været døden nær, skriver AGF.

Islændingen er blandt andet blevet berømt i den hvide trøje for en kamp mod Esbjerg i efteråret 1999. AGF vandt 2-1 efter en meget kontroversiel situation, da Tómas Ingi Tómasson snuppede bolden fra en Esbjerg-spiller, der troede han skulle tage et frispark. Men bolden bevægede sig en omgang, og Tómasson snuppede den foran den rystede esbjergenser og scorede sejrsmålet. Dommer Knud Erik Fisker godkendte målet, men Esbjerg protesterede og i marts året efter var der så dømt omkamp. Her vandt AGF 1-0 på et mål som skæbnens smukke ironi ville blev scoret af - ingen ringere end Tómas Ingi Tómasson, som AGF skriver.

Tómas Ingi Tómasson forlod AGF efter to år i klubben, fire mål og 37 kampe.

Annonce
AGF s matchvinder Tómas Ingi Tómasson vinker til tilhængerne, da han skiftes ud i den famøse omkamp mod Esbjerg i 2000. Islændingen scorede sejrsmålet - akkurat, som han scorede målet, der udløste omkamp året før. I forgrunden Esbjerg-træner Viggo Jensen. Foto: Claus Fisker/Scanpix

AGF Old Boys går i front med hjælp

Nu skal der så samles ind til islændingen, der ikke har haft mulighed for at tjene penge de seneste fire år på grund af sin livstruende sygdom. Derfor har han ikke midlerne til en operation i USA, der er afgørende for, at han kan komme på benene igen og leve et nogenlunde liv. Det store indsamlings-arrangement sker egentlig på Island, men nu følger hans tidligere holdkammerater i AGF og Danmark trop.

Nuværende landsholdsspillere laver blandt andet en trænings-camp for børn, og tidligere med- og modspillere spiller en fortidslandskamp, der transmitteres på Islandsk TV - alt sammen til fordel for Ingi, skriver AGF. I Aarhus er nogle af hans tidligere holdkammerater og AGF Old Boys, hvor Tómasson spillede, inden han vendte hjem til Island, gået i brechen for at hjælpe deres gamle ven..

Lars Thomsen fra virksomheden Morehouse står for indsamlingen i Danmark, hvor man på Mobilepay nummer 87 481 kan donere et beløb. (Skriv Tomas i meddelelses-feltet).

Advokat Peter Rønnow tilser, at alt går rigtigt til og, at alle indsamlede donationer går ubeskåret til Tomas Ingi Tómasson.

På søndag går Island i sving for at hjælpe den tidligere AGFer. Det sker blandt andet med en live-transmitteret fodboldkamp på tv.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC

Ny cheftræner for U19-talenter efter hårdt efterår: - En målsætning er at kæmpe hårdere i modgang

Randers FC For abonnenter

Randers FC-profil indledte foråret på bænken: - Jeg er, hvor jeg skal være

Annonce