Annonce
Randers

Tidligere borgmester: Jeg bliver alligevel i partiet

Keld Hüttel har besluttet at blive i det parti, han har været medlem af i ikke mindre end 53 år. Foto: Annelene Petersen
Keld Hüttel truede i oktober med at melde sig ud af Socialdemokratiet, hvis ikke en eller flere ansatte i Visit Randers fik job i Visit Aarhus. Nu har han fortrudt truslen i erkendelse af, at han selv i sin borgmestertid har stået i spidsen for mange beslutninger, som gjorde mange sure.

Randers: - Jeg har sagt til borgmesteren, at det får konsekvenser, og jeg har meddelt partiet, at jeg melder mig ud, hvis der ikke inden 20. december er fundet en løsning, så en eller flere af medarbejderne fra Randers får job i Visit Aarhus.

Sådan sagde tidligere borgmester Keld Hüttel til denne avis 19. oktober. Ordene faldt i harme over, at Randers Byråd havde besluttet at nedlægge Visit Randers for i stedet at tilslutte sig Visit Aarhus, og at ingen af Visit Randers' ansatte på forhånd var sikret job i den nye, større turistorganisation.

Nu er vi så forbi 20. december, og Hüttel er fortsat medlem af Socialdemokratiet, som han meldte sig ind i tilbage i 1966. Og på spørgsmålet om, hvad der har fået ham på andre tanker, svarer han:

- Jeg gik på Østervold og kom til at tænke på, at der ikke er mange p-pladser længere. Det skyldes en beslutning, om jeg i sin tid var med til at tage. Og så dukkede der andre minder op om, hvad der gik forud for etableringen af Værket og af Randers Regnskov og måtte jo overfor mig selv erkende, at jeg gennem tiden har stået i spidsen for mange beslutninger, som var alt andet end populære, da de blev truffet.

- Det fik mig at sige til mig selv, at så skal jeg jo ikke som en gammel sur mand begynde at brovte, fordi andre tager en beslutning, jeg ikke kan lide. Det kan jo være, at alle bliver glade for det i længden, siger Keld Hüttel, der var Randers' borgmester fra 1988 og frem til udgangen af 2001.

Også nekrologen over partifællen Andreas Henneberg, som døde forleden, bidrog til at Keld Hüttel kom på andre tanker. Af avisens omtale af dødsfaldet fremgik nemlig, at Henneberg og Hüttel kom ind i partiet næsten samtidig, og at Henneberg var den rolige og velovervejede, mens Hüttel var brushovedet, som jævnligt skulle dæmpes af sin partifælle.

- Så var der endvidere en god ven, som for nylig sagde til mig, at det der med at forlade partiet, skulle jeg overveje ganske nøje. Han var sikker på, at jeg ville fortryde. Så ham har jeg også lyttet til, siger Keld Hüttel og tilføjer:

- Jeg har jo også min socialdemokratiske samtaleklub, hvori vi mødes en gang om måneden. Hvad skulle jeg sætte i stedet for den? Det ved jeg virkelig ikke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Torsdagens færdselulykke ved Harridslev: 28-årig motorcyklist ramt af 57-årig bilist

Annonce