Annonce
Randers

Tidligere borgmester opereret: Socialdemokratisk stjernefrø afløser Nyhuus i byrådet

Stine Eiby stiller op til byrådsvalget som nummer fire på den socialdemokratiske liste. Indtil videre vikarierer hun for Henning Jensen Nyhuus. Foto: Jan Szwed
25-årige Stine Eiby, der er nummer fire på den socialdemokratiske liste til valget i november, træder ind i byrådet i stedet for Henning Jensen Nyhuus, der fredag blev opereret i sin venstre skulder.

Randers: Fredag formiddag i sidste uge blev nuværende byrådsmedlem og tidligere borgmester for Socialdemokratiet, Henning Jensen Nyhuus, opereret i sin venstre skulder og er således ukampdygtig på ubestemt tid.

Henning Jensen Nyhuus vurderer, at det kan tage alt fra en måned til resten af den nuværende byrådsperiode, der udløber 31. december.

Sidste periode

Skulderskaden opstod i forbindelse med havearbejde for et år siden. Siden har Nyhuus haft smerter, som ind imellem har afholdt ham fra at kunne deltage i møder med byrådet.

Jeg håber, det bliver fornuftigt, så jeg ikke skal gå med smerter resten af min tid.

Henning Jensen Nyhuus, byrådsmedlem, Socialdemokratiet

Henning Jensen Nyhuus går nu i gang med at genoptræne den opererede skulder i et tre måneders forløb.

- Jeg håber, det bliver fornuftigt, så jeg ikke skal gå med smerter resten af min tid, siger Henning Jensen Nyhuus, der i forbindelse med det seneste byrådsvalg i 2017 satte denne byrådsperiode som den sidste i sin tid som politiker.

Annonce

Borgmester i 2007

Henning Jensen Nyhuus blev første gang valgt ind i Randers Byråd i 1998. Grundet sygdom havde han en pause fra byrådspolitik fra 2002 til 2006. Han blev borgmester i 2007 og sad på posten til og med 2013.

Henning Jensen Nyhuus stopper i lokalpolitik til nytår. Arkivfoto: Lars Rasborg

I byrådet bliver den 71-årige Nyhuus afløst af den 25-årige Stine Eiby, som har været i byrådet som førstesuppleant i den seneste byrådsperiode. Hun overtager desuden pladsen i udviklingsudvalget fra den tidligere borgmester.

Annonce

Kommende profil

Stine Eiby er opstillet til den kommende byrådsvalg som nummer fire på den socialdemokratiske liste, hvilket signalerer, at det unge stjernefrø anses for at være en kommende profil i randrusiansk politik.

- Jeg glæder mig til at teste byrådsarbejdet af. Det er længe siden, jeg har været inde. Jeg ved godt, at jeg ikke kommer ind og har allermest at skulle have sagt. Men jeg er frisk på at blande mig og stille spørgsmålstegn ved noget af det, der foregår. Jeg håber, at der er lidt spændende sager, jeg kan tage fat i, siger Stine Eiby.

Annonce

Arbejdsom type

Den 25-årige politiker bor i Randers Midtby, læser til lærer i Aarhus og spiller håndbold i barndomsklubben Bjerregrav Boldklub, hvor hun også er formand for håndboldafdelingen.

Resten af tiden bruger hun på politik, hvor hun sidder i forretningsudvalget for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, DSU. Her har hun været medlem siden 2014.

- Jeg er en meget arbejdsom type og mener, at jeg kan bidrage med en ung stemme, som også er meget lyttende. Jeg repræsenterer de 374 mennesker, der stemte på mig sidste gang, siger Stine Eiby.

Annonce

Ungdom og landdistrikter

Hendes mærkesag nummer et er ungdommen, som hun mener er blevet gevaldigt overset i byrådet de seneste fire år.

Desuden går hun som Øster Bjerregrav-pige op i landdistriktspolitik, lige som hun interesserer sig for specialområdet, særligt forholdene for børn med alle slags diagnoser lige fra ordblindhed til autisme.

Annonce
Randers For abonnenter

Byggeboom uden ende: Randers får 2400 nye boliger de kommende fem år

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Videoanalyse: Flot præstation burde have givet Randers FC point mod topholdet

Randers FC For abonnenter

Karakterer fra bittert nederlag i Herning: Central nøglespiller var bedst hos Randers FC

Randers FC

Se højdepunkterne: Et tidligt FCM-mål gjorde det svært for Randers FC i topopgør

Randers

En ødelagt hofte og et usædvanligt iværksætter-gen fik Stevnstrup Løbet op at køre: - Jeg kan slet ikke lade være, lyder det fra kvinden bag

Sport

Se videoen: 600 cykelryttere mindes Chris Anker Sørensen til cykelløb i Hammel

Randers For abonnenter

Formanden for Dansk Cyklistforbund træder i pedalerne, når han skal frem: Hvorfor tage flyet til København, når man kan cykle?

Randers

To sigtelser med fem minutters mellemrum i Randers

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Randers

Endnu et pizzeria i vælten: Skimmellignende belægninger giver sur smiley og bøde på 5000 kroner

Tyskland

Live: Folk i kø får lov at stemme efter lukketid - følg gyservalget i Tyskland

Leder For abonnenter

Boligboom: Stop enhver form for pyller og klynk - byg for pokker

Randers For abonnenter

Der er rift om 132 nye lejligheder på Gl. Hobrovej - tre måneder før, de står færdige, er en fjerdedel lejet ud

Danmark For abonnenter

Fem børn mistede deres mor: 35-årige Nanna døde på sin søns fødselsdag

Annonce