Annonce
Navne

Tidligere forstander for Randers Kloster fylder 80

Erik Hübertz, Randers Kloster, fylder 80. Han var forstander for ældreinstitutionen 1990-2006 og bor der selv i dag. Desuden aktiv gennem et helt liv i FDF og i det folkekirkelige. Blandt andet som medlem af Randers Y’s Men’s Club. Privatfoto
I Erik Hübertz' tid blev ældreinstitutionen både renoveret og udbygget. I dag bor han der selv og kan tillige se tilbage på mange års engagement i FDF og det folkekirkelige.
Annonce

Randers: Onsdag 30. december kan tidligere forstander for Randers Kloster, Erik Hübertz, fejre sin 80-års fødselsdag.

Erik Hübertz bor selv på klostret i dag.

Han er født i Esbjerg, men voksede op i Skjern og blev uddannet pølsemager i hjembyen. Siden lærer fra Nr. Nissum Seminarium i 1968.

Denne gerning udfoldede Erik Hübertz imidlertid aldrig, for med en baggrund i FDF blev han ansat som forbundssekretær i ungdomskorpset. Med udgangspunkt i Næstved arbejdede Erik Hübertz med uddannelse og udvikling i FDF-kredse over det meste af Sjælland.

Efter syv år blev han så generalsekretær for FDF/FPF (i dag samlet under navnet FDF - Frivilligt Drenge- og Pige-forbund) med base i hovedkontoret på Østerbro i København. Familien, der talte hustruen, nu afdøde Anne Marie Hübertz, og to døtre, flyttede til Silkeborg for at bo centralt i forhold til hans megen rejseaktivitet.

Annonce

Rejst over hele verden

Posten indebar omfattende international udveksling og besøg.

Både som FDF-leder, der gæstede søsterorganisationen Boys Brigade rundt om i verden, som FDF’s repræsentant i Dansk Ungdoms Fællesråd, og fordi FDF støttede dansk, folkekirkeligt missionsarbejde i udviklingslande. For eksempel ved at lade forfattere som Bjarne Reuter, Kirsten Holst og Maria Helleberg rejse ud og komme hjem med bøger og andet materiale, skrevet specielt til FDF’s arbejde med børn og unge.


I Randers blev klostret renoveret og udbygget både ude, inde og i haven. Blandt andet med 30 nye pladser i plejeafdelingen.


Så Erik Hübertz har besøgt høj som lav på alle kontinenter. Lige fra dem, udviklingsarbejdet og ungdomsengagementet kom til gode, til statsoverhoveder og personligheder. For eksempel den sydafrikanske ærkebiskop og menneskerettighedsforkæmper Desmond Tutu og pave Johannes Paul II.

Annonce

Gift med bibliotekschef

I 1990 skiftede han som moden 50-årig ungdomsarbejdet ud med forstanderjobbet på den selvejende ældreinstitution Randers Kloster med 120 beboere. Også Støvringgaard Kloster og Vor Frue Kloster i Aarhus hørte under porteføljen.

I Randers blev klostret renoveret og udbygget både ude, inde og i haven. Blandt andet med 30 nye pladser i plejeafdelingen.

Erik Hübertz er i dag gift med Inger Skamris, Randers, tidligere bibliotekschef i byen og en overgang byrådsmedlem for Randerslisten. Hun har også to døtre.

Familien tæller derudover svigerbørn og børnebørn i både Randers, Silkeborg og Aarhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers HK

Agesen og Mejlvang efter to point i vestjysk drama: - Havde det været for ti år siden, var jeg gået fuldstændig amok

Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

Randers FC

Efter fire års AGF-samarbejde: Favrskov-klub vender tilbage til Randers FC's klubfællesskab

Annonce