Annonce
Randers

Tidligere minister indtræder i bestyrelsen hos 120 år gammel randersvirksomhed

Tidligere udviklingsminister Christian Friis Bach indtræder 1. januar 2021 i bestyrelesn for randersvirksomheden Engsko A/S. Foto: Engsko A/S
Christian Friis Bach, som fra 2011 til 2013 var udviklingsminister i regeringen Helle Thorning-Schmidt, har takket ja til at indtræde i bestyrelsen hos Engsko A/S, der producerer møllesten og mølleanlæg ikke mindst til udviklingslandene.
Annonce

Randers: Bestyrelsen i den mere end 120 år gamle producent af møllesten, kværne og mølleanlæg, Engsko A/S i Randers, bliver fra 1. januar 2021 suppleret med en tidligere minister.

Christian Friis Bach, der var udviklingsminister regeringen Helle Thorning-Schmidt fra 2011 til 2013, har takket ja til en plads ved bestyrelsesbordet, hvilket ikke mindst glæder bestyrelsesformand Peter Hansen.

- Vi er udover at drive forretning ikke mindst optaget af også at bidrage til en positiv udvikling i de lande, hvor hovedparten af vores kunder findes, siger Peter Hansen og fortsætter:

- Her passer Christian Friis Bach perfekt ind med sine rige og forskelligartede erfaringer med udviklingsarbejde i tredjeverdens-landene.

Annonce

Vil styrke selskabet

Christian Friis Bach, hvis C.V. udover den nævnte ministerpost også tæller poster som undergeneralsekretær i FN og generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp, driver i dag selskabet Warfair, der importerer varer fra og formidler handel med krigshærgede lande som eksempelvis Afghanistan, Irak, Sudan og Syrien.

- Christian har en virkelige spændende baggrund, hvorfor vi er utroligt glade for, at han har sagt ja til at indtræde i Engskos bestyrelse. Det anser vi som en stor styrkelse af selskabet, siger Peter Hansen.

Og glæden over det fremtidige samarbejde er gensidig.

- Jeg glæder mig til opgaven. Engsko er en god og spændende virksomhed, der gør en positiv forskel indenfor fødevareforædling og skabelse af arbejdspladser i verdens fattige lande. Der er en kværn eller en møllesten fra Engsko bag millioner af måltider i verden hver eneste dag, siger Christian Friis Bach.

Annonce

Udvikler på nyt anlæg

Netop nu er Engsko i gang med et udvikle et mindre kornformalingsanlæg. Det sker med henblik på at gøre det muligt for lokale kooperativer, landsbyer, småbønder i de fattige lande at erhverve deres eget anlæg.

- Vi vil udvikle et mindre mølleanlæg, som 10-20 landmænd kan gå sammen om at anskaffe. Så møller de sammen, skaber stordriftsfordele og måske et par arbejdspladser. Mange bønder har ikke råd til en kornmølle selv, og vi vil gerne lave en solidarisk løsning til dem, som de i fællesskab har råd til at købe, lyder det fra virksomhedens direktør Henrik Wollesen i en pressemeddelelse.


Jeg glæder mig til opgaven. Engsko er en god og spændende virksomhed, der gør en positiv forskel indenfor fødevareforædling og skabelse af arbejdspladser i verdens fattige lande. Der er en kværn eller en møllesten fra Engsko bag millioner af måltider i verden hver eneste dag.

Christian Friis Bach, kommende bestyrelsesmedlem i Engsko A/S


Med denne forretningsmodel kan man fjerner den mellemmand, som ellers typisk påtager sig at male melet, men jo altså også stryger en del af fortjenesten.

Og der er ikke kun penge at spare, for med et anlæg som det, Engsko har under udvikling, vil man også kunne sikre et større udbytte og en bedre kvalitet, fordi bønderne ikke behøver at have kornet liggende i længere tid, indtil der bliver plads i et formalingsanlæg. Det betyder mindre spild, ligesom risikoen for angreb af skimmelsvampe mindskes.

Annonce

Støtte fra GCO

Engsko producerer som nævnt møllesten og kværne af forskellige slags, men kun en lille del sælges i Danmark. Kunderne findes især i Afrika og Mellemøsten, og produktionen foregår på egne fabrikker i Etiopien, Indien og Sydafrika.

Udviklingen af det nye anlæg sker med støtte fra GCO (Grøn Cirkulær Omstilling), der er et landsdækkende program for små- og mellemstore virksomheder, der gerne vil i gang eller videre med deres grønne cirkulære omstilling. Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har medfinansieret programmet med 95 mio. kr. fra EU’s Regionalfond. Programmet løber frem til 2022 og har løbende ansøgningsfrister.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers HK

Agesen og Mejlvang efter to point i vestjysk drama: - Havde det været for ti år siden, var jeg gået fuldstændig amok

Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

Randers FC

Efter fire års AGF-samarbejde: Favrskov-klub vender tilbage til Randers FC's klubfællesskab

Annonce