Annonce
Håndbold

Tidligere Randers HK-profil spøger igen på banen

I denne sæson skal Gitte Andersen forsøge at hjælpe cheftræner Mathias Broløs på bænken i Hadsten, der er tiltrådt fra en stilling som ungdomstræner i Randers HK. Arkivfoto: Axel Schütt
Gitte Andersen indstillede sin aktive karriere sidste sommer efter 13 år i Randers HK-trøjen. Siden har hun været i en assistentrolle i Hadsten, og i april blev hun mor for anden gang. Tirsdag var hun tilbage på håndboldbanen i Hadstens sidste træningskamp. Venstrearmen kan endnu.
Annonce

Randers: Det er Line Mai Hougaard og Mathilde Orkild, der aktuelt løber med overskrifterne, når højrefløjene gør sig bemærket i Randers HK, men i en årrække tilhørte den plads Gitte Andersen.

Sidste sommer ønskede Randers HK ikke at fortsætte et 13 år langt samarbejde, og det endte med et karrierestop for Gitte Andersen, der både vandt guld i EHF-cuppen, en pokaltitel og et danmarksmesterskab i sin tid i Randers HK-trøjen.

Siden har hun været assistent på trænerbænken i Hadsten, hvor Jeppe Vestergaard i sidste sæson var cheftræner, og i år er det Mathias Broløs, der får kyndig hjælp af den mangeårige Randers HK-profil.

Hvis hun da ellers kan blive på bænken.

For tirsdag aften var hun for anden gang tilbage på håndboldbanen, siden hun i slutningen af april sidste år sagde farvel til håndboldkarrieren med syv scoringer og et nederlag mod Team Esbjerg.

- Jeg spillede faktisk også lidt i en træningskamp tidligere, og det er da megasjovt. Selvfølgelig kan jeg lugte savsmulden, og jeg elsker stadig at spille håndbold, men det er ikke meningen, at det skal være permanent. Jeg hører til på sidelinjen nu, men løber vi ind i en masse skader, kan det da godt være, at det ender med lidt spilletid, fortæller Gitte Andersen.

Annonce

19 uger efter fødsel

Hadstens 1. divisionsdamer testede formen en sidste gang inden sæsonstarten mod Gudme HK første weekend i september, og det blev til en sejr på 16 mål over Sæby HK, som også holder en tilværelse i landets næstbedste række.

Tre af målene noterede Gitte Andersen sig for, der på grund af skader i Hadsten-truppen vikarierede på højrefløj i omkring 25 minutter af opgøret – blot 19 uger efter, at hun blev mor for anden gang.

- Jeg kan godt mærke, at hurtighed og springstyrke er en by i Rusland. Jeg scorede et par kontramål, men det var fordi, at jeg stak på det rigtige tidspunkt. Det er i hvert fald ikke fordi, at jeg er hurtig, griner den tidligere Randers HK-spiller.

- Jeg skal holde mig til det, som jeg ved, jeg kan. Jeg skal ikke ind og lave for mange finter, for så ender det med, at jeg snubler eller laver verdens største angrebsfejl. Jeg skal gå på udspillene og løbe lidt kontra, så kan jeg godt være med, lyder vurderingen.

Blandt andre var Lotte Vestergaard, som også tidligere har spillet i Randers HK ude med skade for Hadsten, hvor der over sommeren er blevet skiftet en del ud i spillertruppen.

Sidste sæsons topscorer, Ditte Aaen, har indstillet karrieren på grund af en hovedskade, og Sophie Moth og Mathilde Pedersen er blevet hentet til Skanderborg Håndbold i ligaen.

Til klubben er blandt andre kommet Anne Berggren fra Team Esbjerg, mens også Louise Melchior Nilsson, Helle Walentin Beier, Marie Skov Schmidt, Marie Aas og Emilie Bech har valgt Hadsten Håndbold.

I sidste sæson endte klubben nummer seks i 1. division.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Kunstig sø er blevet kampplads for lystfiskere og lokale beboere - minister på vej med afgørelse

Randers

Randers Julehjælp: Festpenge i mediehuset går til økonomisk trængte familier

Randers

Motorvejen spærret natten til søndag: Kassevogn var væltet og chaufføren sad fast

Annonce