Annonce
Navne

Tidligere rektor får ridderkorset

Tidligere rektor ved Mariagerfjord Gymnasium, Jette Engelbreth, er benådet med ridderkorset af dannebrogsordenen. PR-foto
Jette Engelbreth, tidligere rektor ved Mariagerfjord Gymnasium, er blevet tildelt ridderkorset af dannebrogsordenen.
Annonce

Hobro: Hoffet har meddelt, at H.M. Dronningen tildeler ridderkorset af dannebrogsordenen til 66-årige Jette Engelbreth, der er utrolig glad for den store ære:

- Jeg er enormt stolt og beæret over at modtage ridderkorset. Det er en flot anerkendelse af, at jeg har gjort en forskel i mit virke. Selvfølgelig har jeg ikke gjort det alene, men i samarbejde med en fantastisk ledelse, bestyrelse og de mange kompetente mennesker på gymnasiet. Så selvom det er mig, der får rosen, drysser det jo på hele Mariagerfjord Gymnasium, siger Jette Engelbreth.

Hun fik beskeden i forrige uge, hvor hun også blev farmor for første gang. Ridderordnen er blevet overrakt af bestyrelsesformand Morten Lassen, der havde indstillet hende til ordenen.

I sin indstilling har Morten Lassen fremhævet Jette Engelbreths betydelige indsats som rektor for gymnasiet i Hobro. Ikke mindst hendes kamp for at få og bevare htx-uddannelsen i Hobro og for vhf (visiteret hf), der henvender sig til sårbare unge med psykiske diagnoser. Selvom vhf har været en stor succes, har Jette Engelbreth kæmpet en utrættelig kamp for at få uddannelsen gjort permanent.

Annonce

Fra København til Nordjylland

Ridderkors-modtageren er uddannet cand. scient. i idræt og dansk fra Københavns Universitet. Jette Engelbreth kom fra en stilling på Nørresundby Gymnasium, da hun afløste Birger Axen som rektor i Hobro 1. april 2008.

Siden har skolen skiftet navn fra Hobro Gymnasium til Mariagerfjord Gymnasium, og elevtallet er vokset fra omkring 450 til cirka 650.

Jette Engelbreth tog afsked med Mariagerfjord Gymnasium 30. august, hvor hun gik på pension.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariagerfjord

17 coronasmittede på én uge i Mariagerfjord

Annonce