Annonce
Østjylland

Tidligere spindoktor inviterer indenfor på Bollegård: Liebhaver-boligen er en langefinger til hamsterhjulet

Bollegårds godt 500 kvadratmeter har Rune Langhoff erhvervet sig for 3,8 mio. kr. - Det er 500.000 kr. mere, end jeg gav for 80 kvadratmeter på Amager, siger han. Foto: Danbolig Kolind-Midtdjurs
Rune Langhoff, der overtog nøglerne til liebhaverejendommen Bollegård tilbage i juni, har allerede haft de første 40 overnatnings-bookinger på grunden, og midt i renovering, gartneri og konceptudvikling har han fundet et opgør med den mondæne hverdag.

Hevring: Det er tre måneder siden, tidligere journalist og politisk rådgiver Rune Langhoff smuttede fra sin storby-lejlighed i hovedstaden og fik overdraget nøglerne til 500 kvadratmeters land-liebhaveri i udkanten af Hevring.

Selvom huset er stort, og det flere steder kalder på en kærlig hånd, har Rune Langhoff allerede taget hul på planerne om at have overnattende gæster. 40 bookinger er det blevet til i det sandfarvede, luksuriøse såkaldte glamping-telt, der skimter frem bagest i haven bag blomsterbede og Rune Langhoffs nypodede æbletræer.

- De sidste tre måneder har været vildt sjove. Her har været fyldt med gæster og venner, og der har været masser af liv. Det føles som begyndelsen på et virkelig godt eventyr – nu må vi bare håbe, slutningen også bliver god, fortæller Rune Langhoff.

Annonce

Ta' et kig på glamping-teltet herunder:

- Fuck det der hamsterhjul

Han er eneejer af Bollegård, men har fire venner boende i skiftende intervaller, der skal være med til at indfri de store planer for liebhaverboligen.

Foruden at åbne det for overnatninger - indenfor såvel som i de udendørs glamping-telte - arbejder de sammen på at gøre Bollegård til et åbent pusterum i folkets travle hverdag med tematiserede familielejre, kunst- og fotoudstillinger, foredrag, yoga-retreats, og hvad de ellers finder på løbende eller oplever interesse for, forklarer han.

- Vi vil skabe et samlingssted, hvor man kan møde noget nyt; nye idéer, nye tanker og nye måder at leve på. Forhåbentligt kan folk her stoppe op og kigge på, hvad livet kan uden for hamsterhjulet og reflektere over tilværelsen. Mindre kan også gøre det, hvis man bare vil opleve en overnatning herude, men det er den effekt, stedet har haft på mig.

Ifølge Rune Langhoff har oprindelsen af navnet Bollegård gennem tiden givet anledning til farverige forestillinger. Den sjoveste, han har hørt, var, at Kong Christian X, når han var på Hevringsholm, havde han sine elskerinder på Bollegård. Sandheden er nærmere, at gården er opført nær et bolværk – på gammel dansk bolleværk. Foto: Søren Ladefoged.

Rune Langhoff er uddannet journalist, vokset op i Langå og har i 10 år arbejdet med klima og politik - senest som særlig rådgiver for De Frie Grønnes Sikandar Siddique. Han har nu byttet en hektisk hverdag i den politiske mølle ud med landlig idyl, og han fortryder ikke et sekund.

- Fuck det der hamsterhjul. Jeg kommer til arbejde mere her, end jeg gjorde før, men nu bestemmer jeg selv, hvad jeg løber efter i hjulet. Det her er mit projekt og ikke andres, som jeg udfører, siger han.

For Rune Langhoff blev hans afgang fra den politiske scene tilbage i juni mere spektakulær end beregnet. Netmediet Frihedsbrevet publicerede en historie fra Folkemødet på Bornholm om, at Rune Langhoff angiveligt trak sig som rådgiver efter i beruset tilstand at have blottet sig for journalister og politikere uden for værtshuset Hut Li Hut i Allinge og være endt i karambolage med Ekstra Bladet-journalist Brian Weichardt.

Ifølge hovedpersonen har episoden på Folkemødet ikke haft negativ indvirkning på projektet på Bollegård. Hans efterfølgende tilbagetrækning fra den politiske scene var kommet før eller siden, og episoden fremskyndede den blot, siger han og lukker den ellers:

- Det er ikke noget, jeg gider at snakke om offentligt. Den skid er slået, og mit privatliv er ikke noget, jeg vil tage op i medierne, siger han.

Annonce

Stejl læringskurve

Det er nogle langt mere lavpraktiske prøvelser, der har optaget Rune Langhoff på Bollegård de sidste tre måneder. Det har handlet om at få de mange kvadratmeter shinet op og møbleret – og ikke mindst om at lære sin nye bolig at kende helt ud i krogene.

- Nu har jeg haft nyttehave i nogle år, så den udendørs del er ikke så fremmed. Men et hus med fire toiletter, to faldstammer, flere brønde og så mange kvadratmeter, det har en lidt stejlere læringskurve. Der er ikke bare en pedel, man kan ringe til, siger han.

Bollegård dannede tilbage i 1960'erne og 70'erne også rammerne om kunst- og fotoudstillinger, og den tanke vil Rune Langhoff genoplive - i første omgang med en fotoudstilling om kvinder i musikken, som også kommer forbi Store Vega i København og Musikhuset i Aarhus. Foto: Søren Ladefoged

Heldigvis er han blevet taget godt imod af de lokale, hvor mange har en forhistorie med Bollegård, der blev opført i 1920, og kan bidrage med en hånd eller et cowboytrick.

- Så kommer der én forbi, der har været med til at sætte vinduer i og tjekker på det – eller ved skybrud er der én, der har ringet og sagt: ”Husk lige at tjekke, om der kommer vand ind dér og dér.” Det er dejligt, at der er nogle, der kender det og hjælper, siger han.

Rune Langhoff satser på, at de er helt på plads og i fuld kapacitet til sommer næste år, selvom  ejeren efter tre måneder stadig kan blive i tvivl om, hvad der er fuld kapacitet.

- Jeg tror, der er 16 værelser, hvis man tæller stuerne med, griner han.

Foruden de indvendige sovepladser er det overvejelser at udvide med et ekstra glamping-telt og så ellers få taget hul på en masse arrangementer og koncepter, som han er spændt på at se, hvordan der bliver taget imod.

- Hvis folk ikke synes det, vi laver herude, er fedt, så må vi jo forsøge os med noget andet. Vi kan jo også bare bo her og have almindelige jobs, men det er jo det her, vi vil, siger han.

Annonce
Randers For abonnenter

Der er rift om 132 nye lejligheder på Gl. Hobrovej - tre måneder før, de står færdige, er en fjerdedel lejet ud

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Byens mindste isbutik sælger ud af varelaget før sæson-nedlukning og ny ejer: - Det har været mega sjovt

Randers FC For abonnenter

Randers FC-komet har taget turen fra den næstbedste række til uundværlig nøglespiller på et halvt år: - Flere og flere er ved at få øjnene op for ham

Sport

Se videoen: 600 cykelryttere mindes Chris Anker Sørensen til cykelløb i Hammel

Randers

René har reddet den svingdør, der har set det hele ske: Nu går byggeriet af lejligheder i gang i den gamle kro

Randers

Den stærke blæst pressede vandet ind i de små havne: Se højvandsfoto fra Mellerup og Voer

Sport For abonnenter

Billeder og reaktioner fra sæsonens første hjemmesejr: Specielt én ting glæder Randers HK-chefen

Alarm 112

Flere formodede spritbilister fredag

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Randers

Hotel Stephansen lukker restauranten til jul: - Det er vel en overgang på vej mod et salg af hotellet

Danmark

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Randers

Fra stille villavej til trafikhelvede: Beboere i kamp for at få trafikken væk fra deres vej

Randers For abonnenter

Nye trængsler for trafikanter i Randers venter forude: Først var det Hvidemøllebroen, nu skal et af de mest befærdede kryds flyttes

Randers

Dyrehaven begynder at skyde hjorte for at holde bestanden nede: EU-regler kan betyde, at næsten alle havens hjorte skal aflives

Annonce