Annonce
Erhverv

Tidligere Trifolium-bygninger klar til udlejning

Ingeniør Hans Jørgen Jul har stået for oprydning og rengøring og renovering af bygningerne, som man nu kan leje. Foto: Annelene Petersen
Sjællandsk ejendomsselskab har købt bygningerne i Langkastrup og brugt et år på at rydde op omkring dem samt gøre rent og udbedre skader. Nu vil de blive lejet ud i "stumper" indrettet efter de enkelte lejeres ønsker og behov.

Langkastrup: Længe var bygningerne mere eller mindre skjulte for forbipasserende. Vegetationen omkring dem havde i flere år fået frit spil og havde nærmet pakket de store bygninger ind i grønt. Men for et års tid siden blev det godt 9000 kvadratmeter store bygningskompleks købt af et sjællandsk ejendomsfirma, som nu har ryddet op, gjort rent og udbedret skader, hvorfor de store haller nu er klar til at blive lejet ud til hvem, der måtte kunne bruge dem - eller dele af dem.

Vi taler om de bygninger på Kastrupvej ved Langkastrup, som engang husede frøvirksomheden DLF Trifolium. Den nye ejer af bygningskomplekset hedder Fredensborg Korn & Maskinanpartsselskab og er, selv om navnet kunne antyde noget andet, et rent ejendomsselskab med speciale i netop at opkøbe bygninger som dem i Langkastrup, sætte dem i stand samt dele dem op i flere lejemål af forskellig størrelse tilpasset, hvad der måtte melde sig af interesserede lejere.

- Har vi en lejer, der kun ønsker eksempelvis halvdelen af en af hallerne, så sætter vi skillevægge op og indretter rummene efter lejerens ønsker. Men det er første gang, vi opererer uden for Sjælland, fortæller ingeniør Hans Jørgen Jul, der har ansvaret for vedligeholdelsen af selskabets bygninger.

Hvad der i dette tilfælde har fået hans firma til at bevæge sig så langt væk fra det nordsjællandske, hvor stort set samtlige selskabet øvrige ejendomme ligger, har han ikke umiddelbart noget svar på.

- Men min chef er ivrig jæger og har også været på jagt på disse kanter. Så det er formentlig i den forbindelse, at han er blevet opmærksom på ejendommen, gætter Hans Jørgen Jul.

Den tidligere trifoliumbygning ved Langkastrup er efter at have været i forfald klargjort til udlejning. Foto: Annelene Petersen

Gemte huse

Når man rydder op, sker det ofte, at man finder overraskelser. Og oprydningen omkring DLF-bygningerne var i den forstand ingen undtagelse. For bag de store haller, på arealet ud mod Grenåvej rute 16 fandt man totalt skjult i krat et lille hus.

- Ingen af de naboer, vi talte med, anede, at huset fandtes. Men så kom der en hundeluftende mand forbi og sagde, at det da var det gamle klubhus for den lokale håndboldklub, fortæller Hans Jørgen Jul og tilføjer:

- Efter nogen tid fik vi så en henvendelse fra myndighederne, som ville vide, hvad det var for et hus, vi havde bygget der. Et nyt luftfoto havde nemlig afsløret huset og myndighederne mente ikke at have udstedt en byggetilladelse.

Næsten lige så gemt var den tidligere portnerbolig til DLF Trifolium. Et 110 kvadratmeter stort parcelhus, som nu også er "fritlagt" og er blevet shinet op. Og det har vi plan om at leje ud til private, som er villige til - mod en nedsættelse af huslejen - at påtage sig forskellige viceværtsforpligtelser, siger Hans Jørgen Jul.

Man kan finde flere oplysninger om lejemålene på webadressen billigelokaler.dk

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce