Annonce
Randers

Til eksamen i favorit-emnet

Karoline Bak Sørensen er glad for, at hun fik lov til at komme til eksamen i et fag, som hun har brændt for. Årets studenter har på grund af coronakrisen ikke været til eksamen i så mange fag som normalt, men det er ikke en ubetinget fordel, mener hun. Foto: Annelene Petersen
Årets studenter har ikke været til eksamen i så mange fag som normalt. Men Karoline Bak Sørensen mener ikke, at det er en fordel for studenterne.
Annonce

VIDEN: Hvem ville ikke ønske at komme til eksamen i præcis det emne, man brænder allermest for? Akkurat sådan er det med den mundtlige fremlæggelse af studieretningsprojektet (SRP), som i år er 3. g’ernes sidste eksamen på Paderup Gymnasium, før huen er i hus. Studieretningsprojektet er nemlig en opgave på 20 sider i et selvvalgt emne, som de kommende studenter skrev i marts, og som de nu har forsvaret ved deres sidste eksamen.

Annonce

Det, man brænder for

- Man vælger et emne, som man virkelig brænder for, og derfor er det fedt at fordybe sig i det, som man selv synes er fantastisk spændende, fortæller Karoline Bak Sørensen. Hendes SRP handler om Ruslands annektering af Krim og betydningen heraf for magtbalancen i verden. Dette undersøger hun ud fra fagene historie og samfundsfag. Og samfundet har i høj grad Karolines interesse. Faktisk regner hun med at læse videre inden for det område efter sit sabbatår, nemlig på statskundskabsstudiet.

Annonce

Hvordan fungerer verden?

Elias Koustrup Nielsen har haft en naturfaglig linje på gymnasiet.

- Jeg har altid været nysgerrig omkring, hvordan verden fungerer. Det lærer man om i biologi, fysik og kemi, siger Elias. Hans studieretningsprojekt er skrevet i dansk og biologi og handler om hormonforstyrrende stoffer. Ud over den biologiske del indeholder opgaven en artikel om emnet, som Elias har skrevet for at formidle viden om hormonforstyrrende stoffer til almindelige læsere, som ikke er fagpersoner. Senere vil Elias gerne læse til læge eller eventuelt psykolog.

- Vores to opgaver er vidt forskellige, og det afspejler de fag, vi hver især interesserer os for,  siger Elias.

Annonce

Glæde og nervøsitet

Både Karoline og Elias har glædet sig til at præsentere deres projekt til eksamen, men også været nervøse:

- Man har store forventninger til sig selv, og familien står udenfor og venter med huen. Men uanset hvordan det går, skal der fejres og festes bagefter, slutter Karoline.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Fra kulkælderen til topscorer-bejler: Mentaltræner bag Vitos vilde forandring

Randers

August i Randers spækket med kultur

Annonce