Annonce
Østjylland For abonnenter

Til fest og falbelader, i krig og krise – rugbrød kan man altid spise

- Rug har jo i mange århundreder betydet en eller anden form for overlevelse for danskerne, og det har fulgt os i både dårlige og gode tider, til hverdag og fest. Det er der, hvor vi som danskere har fået og har gjort noget synkront, for vi har alle spist rugbrød. Der er rug i alt i de gamle kogebøger, konstaterer Bettina Buhl, museumsinspektør på Det Grønne Museum. Foto: Michael Svenningsen
Siden middelalderen har rugbrød været en del af danskernes kost. Dengang var rugbrødet en kilde til ren overlevelse. I dag er brødet et uundværligt tilskud til både julefrokostbordet og madpakken. I bogen ”Rug & rugbrød” følger Bettina Buhl kornsortens historie.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Frank Nørgaard kalder institutioners 'nej tak' til pixi-evangelier for en knægtelse af kristendommen: - Endnu et knæfald for islam

Danmark

Professor om coronavacciner: Den fulde effekt kommer først i sidste halvdel af 2021

Annonce