x
Annonce
Randers Cimbria

Tilbage på sporet: Cimbria slår pointrekorden - igen

Brantley Bynum blev topscorer med 26 point og sørgede sammen med Jonathan Jeanne for flere højdepunkter med kraftfulde dunk, da Randers Cimbria smadrede BK Amager. Foto: Annelene Petersen
For anden gang i sæsonen satte Randers Cimbria ny pointrekord, og for anden gang var det mod BK Amager, som blev sendt østpå med en syngende lussing på 131-85.

Randers: Højt at flyve, dybt at falde.

Efter en historisk sejrsstime på otte kampe har Randers Cimbria tabt de seneste to.

Det er ikke ligefrem nogen katastrofe, når det er på udebane til hold som Team FOG Næstved og Horsens IC, selvom det er de to tætteste konkurrenter til placeringerne lige bag Bakken Bears, men det er bekymrende, at holdet har haft svært ved at score point med samme fart som tidligere på sæsonen.

Som Chris Nielsen bemærkede det i avisens spalter forud for lørdagens dyst mod Pro B-mandskabet Amager BK, har det set modløst ud. Gnisten og glæden ved at spille basketball har simpelthen manglet.

Men kronjyderne kunne ikke ønske sig en bedre modstander til at få fyldt benzin på selvtillidstanken igen end lørdagens gæster fra Amager.

Sidst de to hold mødtes i hovedstadsområdet vandt randrusianerne med 46 point og slog klubbens pointrekord med 127 af slagsen.

Lige så overlegne var de igen lørdag, hvor rekorden endda blev udbygget med sejrscifrene 131-85.

Og det gode humør? Det var der masser af.

Annonce

Kampen i tal

Basketligaen

Randers Cimbria - BK Amager 131-85 (61-31)

Periodecifre: (27-18), (34-13), (32-23), (38-31).

Randers Cimbria: Brantley Bynum 26, Rasmus Bach 18, Alan Voskuil 16, Jonathan Jeanne 15, Corey Silverstrom 15, Josh Fortune 14, Oliver Strøh 10, Casper Stage 9, Oscar Alm 5, Anton Hansen 3.

Topscorere Amager: Jonathan Klussmann 19, Christian Bülow 16 og Magnus Bjørnå 10.

Rebounds: Cimbria 33, Amager 33.

Turnovers: Cimbria 13, Amager 23.

Assister: Cimbria 26, Amager 19.

Point på kontra: Cimbria 52, Amager 10.

Fuld fart frem

Festen startede allerede før kampen, hvor Chris Nielsen blev hyldet for sit 7000 point i basketligaen, som kom forleden mod Team FOG Næstved, med en tale og tre flasker vin.

Jokende satte han sig ud på bænken og spurgte efter en oplukker. Det fik han ikke, men tog sig i stedet til takke med rollen som indpisker på grund af sin brækkede finger, der kræver en hel arm indsvøbt i gips.

Hele molevitten blev jævnligt smidt i vejret på sidelinjen og krydret med dansetrin, når Jonathan Jeanne og Brantley Bynum sendte det ene dunk efter det andet gennem nettet med stor attitude.

Det tog da heller ikke mere end fem minutter, før Randers Cimbria havde åbnet et hul på syv point, som bare voksede og voksede.

Primært på grund af en skånselsløs kontrafase, der bare hamrede derudad.

I første periode hovedsageligt efter brændte skud fra gæsterne, som ellers kom frem til fine muligheder, mens det i anden periode i høj grad kunne tilskrives forsvaret.

Først fem minutter inde i perioden lykkedes det gæsterne at score i åbent spil. Kronjyderne stjal simpelthen den ene bold efter den anden - både ved at bryde afleveringsbaner i det etablerede forsvar, men også med det høje pres, når Amager gav bolden op.

Med 32 point på kontra og syv ramte treere oveni var der ikke noget at sige til, at hjemmeholdet førte med mere end 30 point undervejs inden pausen.

Eneste små dråber malurt i bægeret var fire personlige fejl til Anton Hansen, to mislykkede forsøg på højtflyvende dunks og sportsdirektør Morten Hansen, der kæmpede med at følge med ved tidtagerbordet.

Det hele blev taget med store smil, som nu engang kommer nemmere, når man er så meget ovenpå.

Rekordjagt fra treeren

Gæsterne syntes sjovt nok ikke, at afklapsningen var lige så underholdende, så kort inde i anden halvleg røg Amagers amerikaner Louis Timms i bad efter først en teknisk og dernæst en usportslig fejl.

Begge hold begik generelt lidt flere fejl mod slutningen af kampen, men det gik på ingen måde ud over Randers Cimbrias skudprocenter.

Fra alle steder på banen haglede forsøgene i, men der var særligt gang i trepointsskuddene, hvor kronjyderne ramte 16 ud af 29 skud.

De mange point kostede intensiteten i forsvaret, men hvad gør det, når Brantley Bynum 40 sekunder før tid kunne slå klubbens pointrekord for en ligakamp?

Randers Cimbria sprudler i hvert fald igen af selvtillid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Lokal politisk bekymring for genåbning af institutioner og skoler: Det vil kræve ekstra ressourcer

Randers

Skoler og institutioner er 'helt klar' efter påske, melder kommunen - Mor er lidt bekymret

Danmark

Liveblog: 5071 danskere testet positiv for corona - men smittetallet kan være op til 70 gange højere

Randers

Seks-årige Felix’ død har sendt borgerforslag i Folketinget: Mere end 25.000 underskrifter på et døgn

Annonce