Annonce
Randers

Tilbageblik: Da Kirsten forsvandt

<p>Kirsten Olsen på stranden med en veninde kort før drabet. Arkivfoto</p>

Fire dage efter sin forsvinden - en sommerdag i 1981 - blev den 16-årige Kirsten Olsen fundet halvnøgen og bundet ved et træ i Løvenholmskoven. Stranguleret af en sadistisk morder.

Annonce

Vi skruer tiden tilbage til en sommerdag i 1981 - lørdag den 11. juli. Klokken er 18.30, og det er trykkende og lummert - lige før et gigantisk regnvejr med torden bryder løs.

Kirsten Olsen tog den på stop en sommerlørdag i 1981 - det blev hendes skæbne. Arkivfoto

Kirsten Olsen har været på stranden og senere besøger hun sin kæreste i Randers. Han sætter hende af nær krydset Grenåvej/Kristrupvej i Kristrup. Kirsten vil tomle den hjem til Hevring.

Mange ser hende i rask trav ud mod Fausing, hvor sporet tilsyneladende forsvinder. Nogle børn ser hende dog stige ud af en rød bil - formentlig en Opel Kadett/Rekord - ved hendes hjem på Voer Færgevej i Hevring ved 21.00-tiden.

Hun skal med en veninde på ferie i Sønderjylland dagen efter, og planen er, at hun vil cykle over til veninden på Voer Færgevej 49 om aftenen - en cykeltur på to kilometer.

Klokken 21.05 stikker Kirsten hovedet ind ad døren til køkkenet i Hevring Forsamlingshus for at sige farvel til moderen.

Det er det sidste, familien ser til Kirsten, der aldrig dukker op hos veninden.

Søndag ved 14.00-tiden finder faderen og storebroderen Kirstens cykel og taske på en græsmark en kilometer fra hjemmet.

Politi, hunde, helikopter og 280 soldater sættes på sagen.

Torsdag den 16. juli - fire dage efter hun er blevet efterlyst - finder en yngre, lokal mand Kirsten dræbt i Løvenholmskoven. Hun er halvnøgen og bundet med et reb - den ene ende sad stramt om hendes hals, den anden ende var bundet næsten to meter oppe omkring en granstamme. Hun halvvejs sad, halvvejs lå med fronten opad. Hendes underkrop var bar, og hendes bluse var krænget op over brysterne - og en del grene var slæbt hen over hende. Hendes blå shorts lå i nærheden.

Trods intens efterforskning gik der næsten to år, før den 34-årige Børge Ludvig Christoffersen kunne sigtes for mordet. En notits i Amtsavisen om et færdselsuheld sporede politiet ind på gerningsmanden.

Børge Ludvig Christoffersen, der havde to fuldbyrdede voldtægter og fire voldtægtsforsøg på samvittigheden mellem 1968 og 1974, nægtede sig skyldig i voldtægt og mord på Kirsten, men erkendte uagtsomt manddrab.

Nævningesagen kom for Vestre Landsret i Viborg og her blev Børge Ludvig Christoffersen fredag 25. maj 1984 idømt fængsel på livstid.

Lægerne fandt frem til, at han havde hang til sadistisk og perverteret seksuelt samkvem, at han var karakterafvigende, at behandling for den sygelige seksualitet var umulig, og at han på fri fod har en betydelig risiko for at begå nye seksuelle forbrydelser.

Drabsmanden ankede dommen til Højesteret, men 17. september 1984 stadfæstede Højesteret landsretsdommen.

Børge Ludvig Christoffersen blev løsladt 18. april 1997 og lever i dag på sin fødeø i en anden ende af landet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Frank Nørgaard kalder institutioners 'nej tak' til pixi-evangelier for en knægtelse af kristendommen: - Endnu et knæfald for islam

Randers

Butikstyv fik straksbøde

Danmark

Hvordan bliver julen 2020?

Danmark

Professor om coronavacciner: Den fulde effekt kommer først i sidste halvdel af 2021

Annonce