Annonce
Randers FC

Tilbagevendt Kallesøe: Har ikke luft til 90 minutter mod AGF

Mikkel Kallesøe har under sin skadespause testet medicin, da der var en mistanke om, at kantspillerens "hjernerystelser" faktisk var migræneanfald. Pillerne har vist sig at virke, så nu har Kallesøe smidt pandebåndet. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Mikkel Kallesøe har døjet med en lårskade i det meste af foråret, men mod AGF i lørdags var kantspilleren endelig tilbage på banen igen. Konditionen er dog tydeligt mærket af skadespausen, så nu handler det hovedsageligt om at komme i form frem mod næste sæson.
Annonce

Randers: Foråret startede på den bedst tænkelige måde for Mikkel Kallesøe med to scoringer i Aalborg - det ene endda et regulært verdensklassemål, men siden Superligaen blev delt i to tilbage i marts, har det været en lang prøvelse for kantspilleren.

Otte afbud og blot 90 minutters fodbold på to måneder er det triste udbytte.

Det skyldes en lårskade, der kostede spilletiden i alle gruppespilskampe på nær én mod Hobro, mens det heller ikke blev til en plads i truppen i nogle af knockout-kampene mod Sønderjyske. Men mod AGF blev kurven knækket. Et kvarter før tid kom Mikkel Kallesøe endelig på banen igen.

- Det var dejligt at være tilbage i kamp igen. Selvom holdet har gjort det godt, vil jeg jo gerne selv være med til at afgøre tingene. Låret har også reageret godt på det. Jeg har ikke rigtig mærket noget til det, siden det har fået den ro, som det blev anbefalet. Det skulle jeg nok bare have gjort fra starten af, siger Mikkel Kallesøe, der ikke lægger skjul på, at kondition er udfordret, når den seneste fodboldkamp ligger en måned tilbage.

- Jeg har jo været ude i et stykke tid, så jeg kunne godt mærke det på lungerne, selvom jeg kun spillede et kvarter. Jeg prøver bare at komme i så god form som muligt inden sommerpausen, og så må jeg give den ekstra gas i ferien, så jeg er helt tilbage i form, når vi møder ind igen, lyder det med et grin fra kantspilleren.

Annonce

Bænkplads i luften

Af den grund skal Randers FC-tilhængere heller ikke forvente, at Mikkel Kallesøe stryger i startopstillingen i Århus på søndag.

- Vi har en kamp mod AGF, som jeg selvfølgelig står til rådighed i, men jeg ved godt, at de to andre kanter scorede sidst (Saba og Kopplin, red), så jeg kunne da forestille mig, at min rolle bliver den samme som i den første kamp, nu når jeg ikke har spillet så meget på det seneste. Det tager jeg heller ikke så tungt. Det handler bare om at komme videre. Vi er et hold, siger Mikkel Kallesøe.

Cheftræner Thomas Thomasberg glæder sig over, at kantspilleren er tilbage til at supplere en af Superligaens smalleste trupper, men slår også fast, at Kallesøe ikke indtager sin vante faste, bærende rolle med det samme.

- Mikkel er ikke klar til 90 minutter endnu, men om han spiller 45 minutter fra start eller kommer ind senere, må vi se til. Vi ved, at han er en god spiller, men Björn (Kopplin, red.) gjorde det supergodt og kan noget af det samme som Kallesøe. Generelt kan man sige, at når det går godt for holdet, er der lidt færre overvejelser i forhold til den næste kamp, siger Thomas Thomasberg.

Annonce

Migrænepiller virker

Selvom låret har drillet i en lang periode, er der alligevel plads til positive nyheder, hvad Mikkel Kallesøes skadesfront angår.

Kantspilleren har de seneste par måneder testet forebyggende medicin, da en neurolog mente, at flere af Kallesøes "hjernerystelser", som har været et stort problem i den 22-årige spillers karriere, i stedet skyldtes migræneanfald. Og det ser ud til, eksperten havde ret.

- Jeg er ret sikker på, at det er migræne, for pillerne har virket. Jeg har haft et enkelt anfald efter besøget hos neurologen, hvor jeg tog medicinen, og så var det overstået efter to-tre timer med mild hovedpine, hvor det plejede at vare i flere dage, siger Mikkel Kallesøe, der glæder sig over resultatet.

- Det er en lettelse. Der er kommet mere ro på ens tanker, når man ikke skal tænke på, om hjernen har taget skade, så det er virkelig dejligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers HK For abonnenter

Kragballe efter overlegent pokalavancement: - Det ligger lunt i svinget at få den her sejr

Annonce