Annonce
Randers

Tilflytter er træt af stereotype Randers-historier: - I starten sagde jeg, at jeg var flyttet til Romalt i stedet for Randers

Michael Abildtrup Olesen på broen over Nørreå bag Fladbro Kro. Han er vild med naturen i Randers, og stedet er er et af hans favoritter. Foto: Anne Myrup Pedersen
Mikael Abildtrup Olesen har fået nok af Randers' dårlige image. - Jeg er stolt af at bo i min by, og der er masser at være stolt over ved Randers, siger eks-aarhusianeren og opfordrer til, at der kommer mere fokus på de gode historier om byen.

Randers: En voldelig by, hvor folk fragter sig rundt på knallerter, tager stoffer og drikker masser af Mokai.

Et stærkt karrikeret billede vil de fleste nok mene, men alligevel et billede, som eksisterer i nogle menneskers opfattelse, hvilket de mange memes (billede og tekst i samspil, red.), der gør nar af byen, er med til at bekræfte.

Efter længere tids irritation blev den opfattelse af byen nok for Mikael Abildtrup Olesen, der sammen med sin kone flyttede til Randers fra Lystrup i august 2018.

- Det er simpelthen unfair over for byen. Det er lige som, da man i skolegården drillede en dreng med hans store ører eller hans mor, der var dum, selv om man godt vidste, at det ikke passede, siger eks-aarhusianeren.

Han skrev derfor et læserbrev til amtsavisen, som han også postede i facebook-gruppen "Facebook Randers", hvori han opremsede alle de positive ting ved byen, som han har oplevet og erfaret det seneste halvandet år, og det var et opslag, der faldt i god jord hos medlemmerne af gruppen.

1.400 personer har indtil videre givet opslaget et hjerte eller en tommel op, og der er kommet knap 160 kommentarer, der næsten alle som én er positive.

- Det er kommet bag på mig med alle de reaktioner. Det er jo helt vildt. Og det er allesammen positive tilkendegivelser - jeg troede jo, at der var noget galt med facebook, siger Mikael Abildtrup Olesen og griner.

Annonce
Michael Abildtrup Olesen flyttede i 2018 til Randers fra Lystrup, og han er træt af, at byen altid fremstilles negativt. Han delte derfor et læserbrev på Facebook, hvilket har medført massevis af positive kommentarer og lignende historier fra andre tilflyttere. Foto: Anne Myryp Pedersen

Tilflyttere enige i ros

Kommentarerne fra facebook spænder fra et simpelt "Tak" over "Tak for de fine ord. Jeg elsker også at bo i Randers" til de mere rosende af slagsen "Flere af din slags til Randers. Du er da et elskeligt og positivt menneske. Tak for dig og dit syn på vores fantastiske Randers".

Mange tilflyttere har også kunnet genkende Mikael Abildtrup Olesens oplevelser med byen, og der bliver blandt andet skrevet:

"Jeg kommer fra djævleøen. Elsker bare Randers, var flyttet tilbage til øen, men kom hurtigt tilbage til smukke Randers".

"Min mand og jeg samt vores to børn er også tilflyttere fra Aarhus, og vi har bestemt ikke fortrudt. Er helt enig i, hvad du skriver. At møde Randers by, naturen og menneskene har helt igennem været positivt helt fra starten. Har følt mig hjemme fra første dag"

"Jeg er tilflytter og har boet her i over 40 år. Jeg er meget glad for at bo i Randers. Her er natur og kultur, højt til loftet og masser af glade mennesker. En kort gåtur, og du er i fred og ro udenfor byen, men lige så hurtigt tilbage. Og så koster boligerne, både leje og købe, kun det halve af hvad de koster i Aarhus, der kun er cirka en halv time time væk. Nok cirka den samme tid som det tager at komme fra Egå til Viby".

Romalt kontra Randers

Baggrunden for Mikael Abildtrup Olesen og hans kones flytning til Randers var, at Mikael Abildtrup Olesen havde fået job i Randers, og da hans kone i forvejen havde arbejdet i byen i flere år, tog parret beslutningen om at skifte adressen i Aarhus-forstaden ud med en adresse i en Randers-forstad, nærmere bestemt Romalt Bakker.

Det tog dog Mikael Abildtrup Olesen et stykke tid at vænne sig til at sige, at han var flyttet til den kronjyske hovedstad.

- I starten, når folk spurgte, så sagde jeg altid, at jeg var flyttet til Romalt i stedet for at sige, at jeg var flyttet til Randers, for jeg var faktisk lidt flov over at sige det, siger tilflytteren.

Han forklarer, at flovheden ikke skyldtes, at der var noget galt med byen, men at han følte, at han altid blev mødt med undren eller misbilligelse, når han fortalte om flytningen.

- Hvis det havde eksempelvis havde været Silkeborg eller Horsens, så havde det været noget andet, men det er som om, at det er taberagtigt at flytte til Randers, siger han.

Randers - den rare by

Skal Mikael Abildtrup Olesen fremhæve nogle af de ting, han elsker ved Randers, så er det blandt andet naturen, kulturen og den gode stemning. I facebook-opslaget skriver han blandt andet: "Hvis Århus er Smilets by, så er Randers "den rare by".

- Randers har en rar størrelse - det er en stor landsby, hvor man kan få alt, og hvor folk godt kan lide at snakke og møde nye mennesker, siger tilflytteren.

Selv om mange andre personer via opslaget deler hans positive holdninger til byen, så efterspørger Mikael Abildtrup Olesen også, at der bliver gjort en indsats fra højere sted.

- Det skal ikke bare komme fra græsrødderne, men også helt oppe fra byrådet og borgmesteren. Mange virksomheder har også interesse i det. Få gang i noget, der seriøst vil være med til at ændre byens ry, siger han.

På spørgsmålet om, hvorvidt det hele bare er rosenrødt, har Mikael Abildtrup Olesen en enkelt anke i forhold til Randers.

- Det eneste, jeg er blevet skuffet over, er, at mine fordomme ikke holdt stik, siger han og griner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Tre voldsomme overfald på fire dage: Nordbyen plaget af vold

Randers

Dronningen tog toget til Randers

Annonce