Annonce
Østjylland

Tilliden skal genoprettes efter amputationsskandale: - Har hospitalerne den rette ledelse?

Hospitaler i Viborg - her på billedet - og Aarhus har amputeret langt flere ben end andre sygehuse. Nu skal sagen undersøges til bunds. Arkivfoto: Morten Dueholm
S i regionsrådet i Region Midtjylland bifalder, at de karkirurgiske afdelinger på hospitalerne i Viborg og Aarhus omgående styrkes efter skandalen om unødvendige amputationer. Kvalitet og tillid er altafgørende, siger gruppeformand. Det er den rette ledelse også, føjer han til.

Amputationsskandalen: Skal patienter på snart sagt hvilken som helst hospitalsafdeling i Region Midtjylland have tillid til, at de får den rette - og rettidige - behandling, skal der her og nu satses massivt på, at de sønderskudte karkirurgiske afdelinger på sygehusene i Viborg og Aarhus rettes op, og at de får de ressourcer, der skal til, så unødige benamputationer går i nul.

Det siger formanden for den socialdemokratiske regionsrådsgruppe, tidligere viceborgmester i Viborg Per Møller Jensen, efter det er kommet frem, at sygehusene formentlig har amputeret langt flere ben, end det havde været nødvendigt med den optimale behandling.

Ekstern undersøgelse

- Derfor er vi også yderst tilfredse med, at regionsrådsformand Anders Kühnau forleden foreslog, at der hurtigt sættes gang i en ekstern undersøgelse af hele det tragiske forløb. Vi skal have en ordentlig kvalitet, og herunder skal vi undersøge, om vores hospitalsledelser også har den kvalitet, som kan sikre vores mål, siger han, og føjer til:

Per Møller Jensen (S) finder det vigtigt, at Region Midtjylland undersøger, om den rigtige hospitalsledelse er på plads. Foto: Morten Dueholm

- Den eksterne undersøgelse støtter vi til fulde. Det er uhyre vigtigt, at der meget hurtigt bliver skabt tillid mellem patienterne og sygehusene. Det er også vigtigt, at vi finder ud af, hvad der egentlig gik galt, for vi skal for alt i verden undgå, at den slags sker igen.


Vi skal have en ordentlig kvalitet, og herunder skal vi undersøge, om vores hospitalsledelser også har den kvalitet, som kan sikre vores mål.

Regionsrådsformanden oplyste lørdag, at regionen vil skabe balance mellem kapaciteten og efterspørgslen. Det betyder konkret en åbning af en ekstra operationsstue, så antallet af ballonudvidelser kan sættes i vejret. Kühnau håber, at der mellem regionen og personalet kan indgås en aftale, så der også kan ske behandlinger om lørdagen.

Per Møller Jensen håber, at der på længere sigt kan skabes en robust aftale om karkirurgien i hele Region Midtjylland.

Annonce

Kvaliteten skal højnes

- Vi skal sikre, at der er en bedre organisering på området, og at kvaliteten i patientforløbet højnes, siger Per Møller Jensen.

Skandalen tog sin begyndelse for mindre end to uger siden, da en analyse viste, at der sker langt flere benamputationer i Region Midtjylland, end der gør i i hvert fald to andre regioner. Helt op mod 90 flere om året. Senere kom det frem, at patienter måske ligefrem er døde som følge af, at omfanget af forebyggende behandlinger var alt for ringe.

- Vi håber, at vi efter sommerferien kan lave en bred og robust aftale i regionsrådet om hele karkirurgi-området, siger Per Møller Jensen.

Allerede i denne og næste uge skal karkirurgien drøftes på møder i hospitalsudvalget og i forretningsudvalget i regionen.

- Jeg ser frem til, vi får lejlighed til at drøfte disse vigtige emner på møderne. Jeg håber, og jeg forventer, at vi i udvalgene kan opnå bred enighed om en række vigtige beslutninger og initiativer, siger Per Møller Jensen.


Annonce
Randers For abonnenter

Nogle glæder sig, andre er bekymrede eller frustrerede: Borgere samler underskrifter mod Ringboulevardens forlængelse

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Kunne ikke fordrage den slags musik som barn: Nu scorer han endnu en pris

Sport For abonnenter

Hornbæk ånder DB og Helsted i nakken efter sent sejrsmål: - Det er skæbnens ironi, at de afgør det

Randers

Cyklistformand: Dejligt med ny cykelrampe, men hvorfor skal anlægget endnu engang tage mest hensyn til bilisterne?

Randers For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Randers Kommune: Tre lejligheder er blevet solgt

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Randers

Nyt kropas byder på særlig overraskelse og lille gimmick: Hvidsten Kro er kommet i fint selskab

Randers FC For abonnenter

Det er fedt med flere på stadion, men dukker de også op i modgang, og når der ikke er fodbold til en flad 20'er?

Sif og Andreas vil give mere til jorden end de tager: Sådan kom de i gang uden at stifte stor gæld

Randers

På trods af røg og smeltet plastic kørte Dannie næsten 500 meter i brændende bil på motorvejen: Nu er hans baby forvandlet til aske

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Randers FC

Fan undrer sig over sikkerheden hos Randers FC, som har oplevet historisk bøderegn: - Vi gør, hvad vi kan

Randers FC For abonnenter

Fire år med Søren Pedersen som chef for køb og salg: Sådan har han klaret det, og dét kan vi forvente os til sommer

Sport For abonnenter

Billeder og cheftrænerens forklaring fra Kristrup, der nu hænger i en tynd tråd: - Vi er for gode til at rykke ned

Annonce