Annonce
Randers

Tilsyn står fast: Verdo skal betale 146 millioner tilbage til kunderne

Endnu en sag om tilbagebetaling til Verdos kunder er endeligt afgjort. Arkivfoto: Annelene Petersen
Forsyningstilsynet har fredag meddelt Verdo, at selskabet skal betale 146,4 millioner kroner tilbage til varmeforbrugerne. Verdo får ret i en en enkelt indvending.
Annonce

Randers: Forsyningstilsynet udsendte i februar et udkast til afgørelse i en sag mod Verdo om for meget opkrævet i betaling fra varmeforbrugerne. Dengang blev der lagt op til, at Verdo skulle betale 146,4 millioner kroner tilbage til forbrugerne, og Verdo fik mulighed for i en høringsfase at påvirke beregningerne. Men fredag har tilsynet meddelt sin endelige afgørelse, og den flytter ikke en krone i det oprindelige beløb.

Annonce

Det meste tilbage

Verdos administrerende direktør Jakob Flyvbjerg Christensen lægger vægt på at få sagen afsluttet:

- Det er vigtigt for Verdo at få afklaret de spørgsmål, der ligger til behandling hos Forsyningstilsynet hurtigst muligt. I det lys er vi tilfredse med, at den endelige afgørelse fra Forsyningstilsynet nu foreligger, så vi kan komme videre. Tilbageførslen til varmekunderne sker hurtigst muligt efter, at der er fastlagt en plan efter aftale med Forsyningstilsynet.

Sagen handler om Verdo Produktion, som i realiteten er varmeværket på havnen i Randers. Verdo har i overensstemmelse med lovgivningen opkrævet forrentning af indskudskapitalen i selskabet ved at lægge ekstra på de varmepriser, forbrugerne har betalt i årene 2010-2017.

Forsyningstilsynet kunne godkende en forrentning af virksomhedens indskudskapital i perioden på i alt 0,4 mio. kr. Verdo Produktion havde i perioden opkrævet et beløb på 146,8 millioner kroner. Derfor skal Verdo Produktion tilbageføre differencen på cirka 146,4 millioner til forbrugerne.

Annonce

Tilsyn beklager

- Verdo har ikke kunnet fremvise tilstrækkelig dokumentation for investeringer i forbindelse med opførelse af kraftvarmeværket tilbage i 1980. Indskudskapitalen og forrentningen heraf er på den baggrund vurderet til at være for høj, og derfor skal vi tilbageføre beløbet til varmekunderne. Vi vil nu se nærmere ind i afgørelsen og grundlaget for denne, siger Jakob Flyvbjerg Christensen.

På et enkelt område har Verdo i høringsfasen kunnet påvise en fejl i tilsynets sagsbehandling. Tilsynet påstod i udkastet til afgørelse, at Verdo ikke havde fremsendt en ansøgning, men Verdo kunne dokumentere, at ansøgningen var indsendt, hvorefter tilsynet fandt den under en sag om Grenaa Kraftvarmeværk. Det beklager tilsynet, som også slår fast, at den forsvundne ansøgning ikke ændrer noget ved afgørelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce