Annonce
Østjylland

Tiltale: 45-årig djurslænding var del af sprængfarlig tyvebande

En 45-årig mand fra Djursland har ifølge et anklageskrift fra Østjyllands Politi været medvirkende til tre pengeskabstyverier, som tilsammen har indbragt gerningsmændene mere end 1,3 millioner kroner. Der afsiges dom i sagen på fredag. Arkivfoto: Daniel Bach Nielsen

En 45-årig mand fra Djursland er tiltalt i en spektakulær sag om pengeautomattyverier på Djursland og i Give. Allerede sidste år blev tre andre mænd med tilknytning til sagen sendt i fængsel i sammenlagt 12,5 år.

Annonce

Djursland: Retten i Randers danner i disse dage rammen om en sprængfarlig retssag, som strækker sig tilbage til 2016.

På tiltalebænken sidder en 45-årig mand fra Djursland, der ifølge politiets anklageskrift er tiltalt for at have været involveret i sprængning af pengeautomater i henholdsvis Auning, Grenaa og Give i løbet af sommeren 2016.

Helt overordnet er det anklagemyndighedens opfattelse, at den 45-årige djurslænding har været en del af en bande, der blandt andet i 2016 hærgede rundt om i det jyske.

Sidste år blev hans tre formodede medkumpaner, Torben Skyt, Mike Fussing Larsen og Benjamin Rasmussen, idømt hårde fængselsstraffe for en række pengeautomattyverier ved retten i Aarhus. Det skete, som følge af, at de tre mænd havde sprunget en pengeautomat i Odder i luften natten til 20. december 2016 og efterfølgende var blevet indhentet af politiet i en biljagt.

Annonce

Gemte bil og sprængte hæveautomat

Allerede under sidste års retssag mod de tre medkumpaner, som henholdsvis fik fire, fem og tre et halvt års fængsel, kom det frem, at politiets efterforskning havde ført til en fjerdemand, der mentes at have være med til at sprænge automater. Den mand var den 45-årige, som altså nu sidder for retten i Randers.

Ifølge anklageskriftet opbevarede den 45-årige blandt andet en Audi RS6 personbil, et bilbatteri, en flækøkse, en indkøbskurv og et koben på sin bopæl på Djursland i løbet af sommeren 2016.

Bilen og de mange genstande blev brugt første gang 11. juli 2016, hvor den tiltalte efter anklagemyndighedens opfattelse sprængt hæveautomaten hos Sparekassen Djursland i Auning i luften ved hjælp af gas sammen med Mike Fussing Larsen og Torben Skyt.

Udbyttet ved tyveriet blev godt en halv million danske kroner, samt euro svarende til 60.000 kroner, ligesom der skete skader på Sparekassen Djurslands bygning for 1,2 millioner kroner.

Annonce

Fik intet med fra Grenaa

Det næste pengeautomattyveri, som den 45-årige djurslænding er tiltalt for at have deltaget i, fandt sted natten til 5. august 2016.

Her er han tiltalt for i selskab med Torben Skyt og Benjamin Rasmussen at have forsøgt at sprænge Sparekassen Djurslands pengeautomat i Grenaa i luften.

Sprængningen var imidlertid ikke kraftig nok til at åbne selve boksen med pengene, og derfor måtte de tre mænd ifølge anklagemyndigheden stikke af fra gerningsstedet uden udbytte.

Til gengæld efterlod de en regning for skader på selve bygningen på 351.429 kroner.

Annonce

Stjal 700.000 i Give

Det sidste pengeautomattyveri, som den 45-årige djurslænding sidder tiltalt for at have begået sammen med blandt andre Benjamin Rasmussen, fandt sted natten til 31. august 2016 i Give.

Ved denne sprængning var det Jyske Bank, der blev ramt, og her fik gerningsmændene adgang til pengeautomatens pengeboks, hvorfra de stjal godt 690.000 danske kroner samt 17.660 euro.

Desuden skete der skade på bygningen for mere end 571.000 kroner, fremgår det af anklageskriftet.

Der er afsat tre dage til retssagen, som forventes at finde sin afslutning på fredag 7. september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce