Annonce
Østjylland

Tirsdagens coronatal: De seneste fire dage har budt på ny tendens i Horsens Kommune

Blandt det seneste døgns registrerede tests fra borgere i Horsens Kommune er der fundet 17 nye smittetilfælde. Arkivfoto: Morten Pape
Horsens Kommune har de seneste fire dage oplevet en større andel af smittetilfælde blandt børn, fortæller borgmester Peter Sørensen (S).

Horsens: Det er stadig primært personer i den arbejdsduelige alder, der bliver konstateret smittet med covid-19 i Horsens Kommune, fortæller borgmester Peter Sørensen (S).

- Men de sidste fire dage har vi set for mange børn og unge i alderen 0-19 år blandt de smittede. Det er nyt i kommunen, at vi ser sådan en tendens, påpeger han.

Kigger man i tallene fra Statens Serum Institut, er der den seneste uge konstateret 129 tilfælde, hvoraf 42 er blandt 0-19-årige. Især blandt 0-9-årige er det en højere andel, end der hidtil har været i kommunen.

Annonce

- Vi har åbnet mere op, og det kan hænge sammen med, at flere er kommet tilbage i skole, lyder en mulig forklaring fra Peter Sørensen.

Ifølge hans oplysninger er det kun enkelte skoleklasser, der er sendt hjem, mens også et par dagtilbud har været ramt, men en større nedlukning af for eksempel en skole er det ikke blevet til siden det store udbrud i Brædstrup.

Spredt smitte

Generelt er smitten i Horsens Kommune geografisk set relativt spredt.

- Der er ikke sådan, at vi har et enkelt boligområde eller en enkelt vej, hvor vi og borgerne kan gøre noget anderledes. Vi kan kun konstatere, at der er for mange smittede ud fra et kommunesynspunkt, siger Peter Sørensen.

Det gør han med baggrund i, at kommunen lige nu ligger med den 16. højeste smitte i Danmark. Generelt ligger flere kommuner i regionen højt på listen: Herning, Silkeborg, Vejle og Billund kommuner, hvor sidstnævnte har landets højeste incidenstal.

I Billund Kommune lyder det på 319,9 smittede den seneste uge per 100.000 indbyggere, mens det er på 142,2 i Horsens Kommune.

Det seneste døgn er der registreret 17 nye tilfælde ifølge Statens Serum Instituts daglige opgørelse.

Annonce

Fokus på store sogne

Fordelt på sogneniveau er der ikke sket den store udvikling. I Horsens Kommune er det stadig Sønderbro Sogn, der kan skimte en mulig nedlukning, hvis der kommer otte smittede oven i de 29, der har været den seneste uge.

Det vil sende incidenstallet for sognet over 500, hvilket er det sidste af de tre nedlukningskriterier, som mangler i ligningen. De andre to er over 20 smittede den seneste uge og en positivprocent for den seneste uge på over 2,5.

Peter Sørensen fortæller, at de store sogne i kommunen er i særlig fokus. Og sammen med Styrelsen for Patientsikkerhed bliver udviklingen fulgt nøje.

- Vi deler data, der er koncentreret ned på meget små områder, og vi hjælper styrelsen med smitteopsporing. Det er smitte på skoler, ungdomsuddannelser eller arbejdspladser, vi skal være opmærksomme på, siger han.

Det er primært sognene i Horsens, der er i størst risiko for en nedlukning, da det er mere eller mindre urealistisk, at der kommer over 20 smittetilfælde på en uge i et af de mindre sogne.

Derimellem ligger så sognene rundt om Horsens samt Brædstrup og Østbirk sogne, der med 2000-4000 indbyggere godt kan nå at opfylde de tre kriterier, hvis der sker et større smitteudbrud - som det skete tidligere på året i Brædstrup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Kaotisk optakt før Cimbria-nedtur i semifinalen: - Han har svigtet klubben og sine holdkammerater for egen vindings skyld

Annonce