Annonce
Randers

Tit er det os, der leverer prikken over i’et

Frederik i sit rette element hos JBN Anlæg. Pressefoto
I modsætning til mange af sine jævnaldrende valgte Frederik Simonsen en erhvervsuddannelse efter folkeskolen. Om et år er han udlært anlægsgartner, og han nyder de mange varierede arbejdsopgaver, som hverdagen byder ham.

Randers: - Jeg kan virkelig godt lide, at ikke én dag er ens, og opgaverne er meget forskellige. I firmaet har vi har en god blanding af det grå og det grønne, altså både anlægsarbejde og beplantning og vedligehold, fortæller 19-årige Frederik Simonsen. Frederik er lærling ved JBN Anlæg, der er ejet af Jakob Bauer Nørgaard og har adresse på Agerskellet i Randers.

Han fortæller videre om sit arbejde:

- Det kan måske udefra se ud som om, vi meget laver det samme, og at for eksempel brolægning bare er brolægning. Men det er aldrig det samme. Det kræver, at man kan bruge hovedet til at finde de gode løsninger og er i stand til at omsætte det, så det kan udføres i praksis.

Annonce

Frederik gik ud af 9. klasse på Blicherskolen i 2018, og selvom mange af hans klassekammerater valgte enten 10. klasse eller en gymnasial uddannelse, var beslutningen om at uddanne sig til anlægsgartner ret oplagt for ham.

Alle kender hinanden

- Jeg var sådan set glad nok for at gå i skole, men jeg kan godt lide af være i gang og bruge kroppen. Så derfor var jeg, i samarbejde med skolen og uddannelsesvejlederen, flere gange i praktik i løbet af 8. og 9. klasse, og det var de praktikker, blandt andet hos Torben Jensen og VAM, der bekræftede for mig, at jeg skulle være anlægsgartner.

Lige for tiden er Frederik i gang med hovedforløbet på Jordbrugets UddannelsesCenter, tidligere Beder Gartnerskole, og kører derfor hver dag frem og tilbage mellem Randers og Beder. Det passer ham udmærket, selvom han nok trives bedst, når han er i gang med arbejdet med de andre kollegaer ved JBN.

- Med 11-12 medarbejdere er vi jo ikke et stort sted, men det betyder derimod, at alle kender hinanden og er fleksible og hjælper hinanden, når opgaverne skifter. Nogle gange er vi to mand sammen, og andre gange er alle mand i sving samme sted, når det skal gå stærkt, fortæller Frederik.

På spørgsmålet om, hvad han vil fremhæve som noget af det bedste ved arbejdet som anlægsgartner, er Frederik ikke i tvivl:

- På mange store byggerier og byggepladser er vi de sidste, der kommer for at afslutte projektet. Derfor ser det tit meget rodet ud, når vi begynder. Men når vi så er færdige, ser tingene færdige og sammenhængende ud. Så på den måde kommer vi tit og leverer prikken over i’et. Og det er fedt, slutter han.

Annonce
Randers

Tag kandidattesten her

Randers FC For abonnenter

AGF var statister i ny randrusiansk triumf: Dét sagde Randers FC-lejren efter sejren over rivalerne

Danmark

Søndagens coronatal: 1349 positive svar ud af 67.000 testede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Analyse: Derfor får Dansk Folkeparti to mandater i det nye byråd

Randers For abonnenter

Daniel og Mads springer ud i et verdenseventyr - det har kostet blod, sved, tårer og masser af mad

Østjylland

DF-politiker dømt for racistisk opslag på Facebook

Randers FC For abonnenter

Karakterer fra det østjyske derby: Let på hatten, Kronjylland!

Randers FC

Se videoanalysen og højdepunkterne: Randers FC er kongerne af Østjylland

Randers For abonnenter

Renés lystfiskermekka var allerede en succes, men corona-pandemien gav fra dag ét væksten et yderligere boost

Kultur

Karen-Lise Mynster: Man skal leve hver dag, som var det den sidste - men så ville jeg jo ikke sidde her

Erhverv

Handskefabrikkens vilde udvikling: Randers er blevet til Rhanders og vil være Danmarks Gucci

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Randers

Antik og lopper i lange baner for første gang i den nye hal: Arena Randers bugnede af varer og folk

Randers For abonnenter

Fra kaptajn i skyerne til træ-transport i asfalthøjde: Da pilotjobbet røg, var Kresten ikke for fin til at slæbe kloakrør

Randers

Borger-opfordring til at der skal gå sport i det: Handl i Randers midtby, så den ikke går til grunde

Annonce