Annonce
Erhverv

Tivoli åbner uden vild forlystelse og fredagsrock

Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
På mandag slår Tivoli dørene op, men der er ikke mulighed for store koncerter og vild forlystelse.
Annonce

Efter to måneder uden gæster åbner Tivoli i København mandag, men det bliver ikke som vanligt.

Man vil kunne prøve de fleste forlystelser, men en af de vildeste er lukket, og der er desuden lukket ned for koncerter og teaterstykker.

- Man kan køre i forlystelserne, men det skal gøres med mere forsigtighed, for vi må ikke køre med så mange, og man må ikke sidde tæt, medmindre man kommer i samme selskab, siger administrerende direktør Lars Liebst.

Forlystelsen Tik Tak, hvor man kører og drejer rundt i høj hastighed, har Tivoli valgt ikke at åbne.

I retningslinjerne fra myndighederne er forlystelsesparker blevet rådet til at holde de vildeste forlystelser lukket på grund af forhøjet smittefare.

- Vi kan ikke åbne den, fordi vi ikke kan styre, om folk råber og skriger, fordi det er sjov, og derfor holdes den lukket, siger Lars Liebst.

- Der er ikke fredagsrock, og man går forgæves, hvis man kommer for at se en teaterforestilling eller høre klassisk musik i koncertsalen.

- Men hvis man ser alt det, der er normalt, så er haven smukkere end nogensinde, fordi den har fået lov at blomstre helt vildt, siger han.

Forlystelsesparken i det centrale København skulle oprindeligt have åbnet 2. april, men det blev udskudt på grund af coronaudbruddet.

Lars Liebst forventer, at Tivoli vil have markant færre gæster end normalt i løbet af sommeren, fordi der kun forventes få turister, ingen gæster til fredagsrock og gæster i Tivolis Koncertsal og Glassalen.

- Det vil være Tivoli på en noget lavere kapacitet, end vi har set i de sidste mange år. Omkring en tredjedel af vores gæster er turister, og dem vil vi ikke se mange af i år.

- Vi har foreløbig tabt seks millioner kroner i omsætning for hver dag, vi har holdt lukket. Vi er bagefter på både point og kroner, siger Lars Liebst.

Tivoli forventer at få underskud i år, men har ikke sat tal på sine forventninger, da det er usikkert, hvor stor effekt coronavirusset har på økonomien.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Østjylland

Overfaldet af vilde køer: 67-årig kvinde hårdt kvæstet på Helgenæs

Østjylland

Naturstyrelsen trods alvorlig nedtrampning af kvinde: Det er sikkert at færdes blandt kreaturerne

Annonce