Annonce
Østjylland

Tivoli Friheden sender vild forlystelse på pension: Erstatningen bliver endnu højere og hurtigere

Sådan ser den ud - Tivoli Frihedens nye forlystelse. Pressefoto
Pegasus sendes på pension og bliver afløst af forlystelsen Himmelrum. Der venter publikum en endnu vildere oplevelse.

AARHUS: I 19 år har forlystelsen Pegasus vendt bunden i vejret på Tivoli Frihedens gæster og sendt dem op til 18 meter til vejrs. Men intet varer evigt - heller ikke Pegasus, der nu bliver sendt på pension.

Efter næsten 110.000 ture og 2.200.000 gæster i Pegasus har Tivoli Friheden mandag præsenteret afløseren, og den bliver bliver højere, hurtigere og vildere, lover direktør i Tivoli Friheden Henrik Ragborg Olesen.

Afløseren, der får navnet Himmelrum, ligner på mange måder sin forgænger, for lige som i Pegasus har forlystelsesparkens gæster i den nye forlystelse muligheden for at blive vendt på hovedet og sendt til vejrs. Faktisk helt op i 24,5 meters højde.

Samtidig drejer Himmelrum tre steder om sin egen akse. Pegasus kunne kun dreje om sin egen akse to steder.

- For at finde den helt rette erstatning for det ikon, som Pegasus har været, har vi valgt Himmelrum, der også leger med voldsomme kræfter. Så vi håber på, at Himmelrum kan være med til at skabe ligeså mange gode oplevelser og fantastiske minder for vores besøgende som Pegasus. Vi glæder os i hvert fald meget til at sige god tur, når den åbner i påsken 2020, forklarer Henrik Ragborg Olesen.

Annonce
Pegasus sendes på pension. Arkivfoto: Preben Hupfeld

Elsket forlystelse

Når en forlystelse sendes på pension, bliver Tivoli Friheden altid mødt af personer, der mener at det er ganske forfærdeligt, at de skal sige farvel til en elsket forlystelse. Det samme skete, da forlystelsesparken skilte sig af med rutsjebanen Orkanens Øje.

Blandt andet derfor har tivolidirektøren valgt en afløser for Pegasus, der på mange måder minder om sin forgænger.

- Selv om vi synes, at en forlystelse er gammel og træls, betyder den enormt meget for de gæster, der har kørte adskillige ture i den. Derfor har vi valgt en i samme stil, men ny og tidssvarende. Med Himmelrum håber vi at kunne give parkens gæster samme oplevelse - bare hurtigere og højere, siger Henrik Ragborg Olesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce