Annonce
Navne

To østjyske iværksætteridéer imponerer og vinder stor konkurrence ved Danish Entrepreneurship Festival 2021

SD Management. Pressefoto
Seks studerende fra Østjylland havde så innovative og gennemførte idéer, at de fredag 26. november fik tildelt Mikrolegater til unge startups på henholdsvis 39.770 kroner og 30.000 kroner ved Danish Entreprenørskabs Festival 2021. Pengene uddeles af Fonden for Entreprenørskab med støtte fra Tuborgfondet.

Innovationen og entusiasmen har boblet om kap, mens tusindvis af innovative elever og studerende har dystet på gode iværksætterideer og opfindelser til Danish Entrepreneurship Festival i uge 47. De mange unge skulle overbevise erfarne erhvervsfolk om, at deres idé var den bedste i en af de forskellige konkurrencer, som de deltog i.

Fredag 26. november kulminerede det i et stort awardshow, hvor hele 11 priser blev uddelt til de bedste idéer, projekter og produkter, og vinderne blev honoreret med både penge, trofæ og virtuelle klapsalver.

Tre studerende fra Erhvervsakademi Dania opfinder online budgetløsning

Tre seje studerende fra Erhvervsakademi Dania var superskarpe, da de pitchede deres idé i Mikrolegat-konkurrencen. Glæden var da også stor for de tre studerende Nikolaj Rønne, Helen Frehr Carstensen og Natasha Swyrtz, der står bag Zimble Budget, da de efter intensiv konkurrence blev udråbt som en af de i alt fem Mikrolegat-vindere, der uddeles af Fonden for Entreprenørskab med støtte fra Tuborgfondet.

De tre entreprenante studerende har udviklet idéen, der er en online budgetløsning, der som den første i fintech-branchen automatisk udarbejder og løbende opdaterer personlige budgetter for forbrugerne. Budgetløsningen har fået navnet Zimble Budget, og den dækker også over en række privatøkonomiske værktøjer, som gør det nemt for brugeren at undersøge og forstå konsekvenserne af sine økonomiske valg.

Med Zimble Budget arbejder Nikolaj Rønne, Helen Frehr Carstensen og Natasha Swyrtz for at gøre det nemt for alle i samfundet at etablere og vedligeholde en sund privatøkonomi, som de kan være tryg ved. På den måde ønsker de at hjælpe til med at reducere den økonomiske ulighed i samfundet.

Zimble Budget. Foto: Kjetil Loeite

- Vi er faktisk meget overraskede og helt vildt glade. Det betyder bare sindssygt meget for vores virksomhed at få det her legat. Det har været en lang rejse med masser af op- og nedture, men vi kan se, at vi hele tiden rykker os. Derfor var det også en kæmpe forløsning at få lanceret vores platform og høre, hvad andre tænker, når man har siddet med noget selv i halvandet år. Og med pengene fra legatet kan vi gøre grafikken og brugeroplevelsen på vores platform endnu mere nem og intuitiv, så alle kan være med, siger de glade vindere fra Zimble Budget.

Zimble Budget vandt 39.770 kroner uddelt af Fonden for Entreprenørskab i samarbejde med Tuborgfondet.

Annonce

Del af festival fyldt med entreprenørskab og iværksætteri

I hele uge 47 har Fonden for Entreprenørskab holdt Danish Entrepreneurship Festival 2021, hvor tusindvis af elever og studerende har dystet online i flere forskellige konkurrencer og kategorier delt ind efter aldersgruppe og uddannelsestype. Den allerstørste konkurrence er Idékonkurrencen, hvor flere end 1300 elever og studerende deltog. Derudover har de bedste hold fra hele landet dystet i opfinderkonkurrencen Projekt Edison for elever i 6.-7. klasse, ligesom der blev kåret en vinder af Da Vinci-konkurrencen for elever på ungdomsuddannelserne. Erhvervsskoleeleverne dystede i Kickstart Programme, mens studerende, der reelt er i gang med at starte virksomheder, dystede om at få et Mikrolegat.

Ud over konkurrencerne har festivalen også budt på et undervisningsforløb, hvor lærere og elever har kunnet afprøve entreprenørskabsundervisning, hundredvis af erfarne erhvervsfolk har givet sparring på unge iværksætteres ideer, og et stærkt felt af iværksættere, investorer og andre dygtige mennesker har holdt oplæg og delt ud af deres erfaring og viden. Camilla Ottesen og Brian Lykke har været ugens værter, og alle interesserede har kunnet følge med live.

Danish Entrepreneurship Festival 2021 er arrangeret af Fonden for Entreprenørskab med støtte fra William Demant Fonden, Dansk Industri, Facebook, Nordea, Odense Kommune, Otto Bruuns Fond, Taurus ejendomsadministration og Colliers international.

Annonce
Randers For abonnenter

Tomme boliger råber på indflyttere: Nybyggeri på Thors Bakke til unge studerende er kun fyldt godt en fjerdedel op

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Michael Aastrup Jensen blev i weekenden far til en pige: Navnet var til langvarig forhandling

Randers For abonnenter

Fra udskældt kraftvarmeværk til nyt samlingssted: Her skal der laves mjød og brygges øl

Randers

Boliger i den gamle Thorsgade Kaserne er på trapperne - derfor blev byggeriet forsinket

Randers For abonnenter

Randers er en slikbutik, når det gælder billige lejelejligheder: Hvad med en toværelses til 2.961 kroner?

Kommuner tør ikke bygge vindmøller: V og K vil have Folketinget på banen

Sport For abonnenter

Karriereknusende knæskade vendte op og ned på tilværelsen: Michael Hansen betaler tilbage på og uden for grønsværen

Markedet for plantebaserede fødevarer skal vindes på smag: Plantekompagniet etablerer produktion for at kunne udvikle nye produkter

Randers

Pludselig er han 200 millioner kroner værd: Det svimlende beløb får nu ikke Lars til at gå amok

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Alarm 112

Samlever fængslet for knivdrab: 50-årig kvinde fik halsen skåret over

Leder For abonnenter

Stavnsbundet af vanvittige varmepriser: Nødstedte borgere i Kronjylland svigtet af politikere og samfund

Randers

DF's mand i Randers byråd efter kæmpesejr til Messerschmidt: Nu er det tid til at begrave stridsøkserne

Annonce