Annonce
Randers

To gange Niels Olsen på Randers Teater

Niels Olsen får en dobbeltrolle på Randers Teater. Han spiller solo i august, mens han i løbet af efteråret skriver manuskript til næste års vintercabaret " Tilfældigt forbi". Foto: Sine Nielsen
Komikeren Niels Olsen får i den kommende sæson sin gang på Randers Teater, der har sat den populære ørkensøn til at indvie sæsonen i august. Men samme Olsen vender tilbage i rollen som som manuskriptforfatter til næste års vintercabaret, som hans kone Joy-Maria Frederiksen sætter iscene.

Randers: Det bliver i familien. Og Randers får i den kommende sæson rigtig meget Niels Olsen.

For Niels Olsen er nemlig manden, der åbner Randers Teaters sæson med one-man-show i august, hvor den morsomme mand plukker hist og pist fra revyer og fra Ørkenens Sønner. Sammen med musiker Søren Sebber synger og spiller Olsen en broget buket af sketches og sange i en forestilling, han kalder "Det kan kun gå galt". Han har dagene 11.-14. august til at modbevise den påstand.

Men Olsen vender tilbage. I hvert fald er han blevet hyret til at skrive manuskript til næste års vintercabaret på teatret, mens hans kone, Joy-Maria Frederiksen, sætter løjerne i scene. På rollelisten står Lone Rødbroe og Tom Jensen, der akkompagneres af Thomas Pakula og Jacob Venndt.

De musikalske rammer er lagt af 80'er-duoen Rugsted & Kreutzfeldt. For det er deres bløde rockmusik, der skaber afsættet til Olsens skriverier og evne til at forbinde nogle af de populære syng-med evergreens ind i et mere sammenhængende forløb.

Det vides ikke, om der er tale om "Det forsømte forår", men det dramatiske spot er sat ved en studenterfest, hvor 25-års jubilarerne drikker, skåler og vakler ned ad memory lane. Midt på natten slutter festen. To af deltagerne vågner op i en spejderhytte og turen tilbage til gymnasietiden kan begynde. Forestilingen deler titel med et Rugsted & Kreutzfeldt-hit, nemlig "Tilfældigvis forbi". Premiere 4. februar.

Annonce
Randers teater har i takt med sin status som regionalt og statsfinansieret teater skiftet logo. Narrehatten er væk og erstattet med et grafisk mere rent design.

Har prøvet det før

60-årige Niels Olsen, student fra Marselisborg Gymnasium i Aarhus, har i sin karriere erfaring med både film, teater og revy. Desuden har han leveret mange tekster til dne danske revyscene, ligesom han har skriveerfaring fra sit medlemsskab af Ørkenens Sønner.

Og så er det ikke første gang, at ægteparret Olsen/Frederiksen arbejder sammen. De har lavet flere revyer sammen, blandt "De 39 trin" i Glassalen i i Tivoli, hvor hun instruerede, og han stod på scenen. Desuden har Joy-Maria Frederiksen instrueret Randers Teaters seneste vintercabaret "Viva Las Vegas", der blev amputeret af coronakrisen. Cabareten nåede nemlig ikke ud i forsamlingshusene, da virussen lukkede landet ned.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

40-årig anholdt efter skuddrama: Mistænkt for at have spillet en rolle ved Paludan-demonstration

Randers HK For abonnenter

Randers HK-spillere ender med en pause på mere end fire måneder: Klubben er trukket i arbejdstøjet

Annonce