Annonce
Kultur

To lokale frikirker slår sig sammen om fælles vision

De to præster Kent Jakobsen og Rune von Weydenberg Kærlet ser frem til de nye muligheder, som samarbejdet bringer. Pressefoto
De to frikirker Pinsekirken og Den Evangeliske Frikirke har med stor begejstring valgt at fusionere.

Randers: Pinsekirken og Den Evangeliske Frikirke i Randers slår pjalterne sammen og kommer fremover til at fungere som én kirke i Randers. De to kirker har længe haft et godt øje til hinanden, og efter et par års drøftelser om mulighederne for en sammenlægning, er det nu fuldbragt.

- Det er en stor glæde for os i Pinsekirken, at vi 4. juni med et overvældende flertal stemte ja til at blive en del af Frikirken, udtaler Rune von Weydenberg Kærlet, præst i Pinsekirken.

Begge kirker har en lang historie i Randers. Den Evangeliske Frikirke blev etableret i det Herrens år 1888. De seneste år har kirken rystet adresseposen og har blandt andet haft til huse i Bilhuset Nellemann, Hotel Kongens Ege og senest i det tidligere fitnesscenter i Niels Brocks Gade.

Pinsekirken i Randers kom til verden i 1926 og har i en del år haft kirke på Mariagervej. De to kirker tæller henholdsvis cirka 125 og 275 aktive voksne plus en masse børn, og ingen af de to nuværende lokationer kan således rumme den sammenlagte kirke.

- Vi er i fuld gang men at finde egnede lokaler, der kan rumme de 400 medlemmer, og gerne mange flere, men vi ved endnu ikke, om det bliver ombygning, nybygning eller indflytning i nye lokaler, udtaler præsten i Den evangeliske Frikirke, Kent Jakobsen.

Annonce

En ressource for byen

Kent Jakobsen bliver ledende præst i den sammenlagte kirke, og Rune von Weydenberg Kærlet kommer til at indgå i præsteteamet med kirkens øvrige præster.

- Med et øget antal medlemmer vil kirken også få flere ressourcer, og dermed bliver der også større muligheder for at gøre en fælles indsats i Randers. Vi er ikke en kirke, der er sat i verden for at servicere vores egne 400 medlemmer, men vores 400 medlemmer er en ressource for og i Randers, udtaler Kent Jakobsen.

Kirkerne deltager blandt andet i et samarbejde om at hjælpe mennesker med fx mad og tøj, hvis de er visiteret af Randers Kommune. Arbejdet kaldes Kirkernes Familiehjælp, og blev for nogle år siden etableret af Frikirken, Pinsekirken og Kronjyllands Frimenighed. Der er et samarbejde på tværs af mange kirker i Randers, og visionen er, at dette samarbejde skal styrkes.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce