x
Annonce
Østjylland

To lokale restauranter var samlet til Michelin-aften: - Vi er glade for udmærkelsen, nu går vi efter en stjerne næste år

Stemningen var intens i et hjem i Aarhus V, da årets Michelinpriser blev uddelt. Restaurantchefen i Moment, Karina Grand Kannegaard, havde sin tre måneder gamle søn på armen og hunden Merle ved sin side. Ejeren af Moment, Rikke Storm Overgaard (i midten i sort kjole),var naturligvis også spændt på udfaldet.Foto: Flemming Krogh
Folk fra de to østjyske restauranter, Moment og Domestic, hyggede sig sammen til den store aften foran fjernsynet, da Michelin-priserne blev uddelt.

AARHUS: De nærliggende småveje og indkørslen til et gult parcelhus i byens vestlige ende er fyldt med biler en mørk mandag aften. Indenfor i huset foran en storskærm sidder ansatte for to af de lokale restauranter i Østjylland tæt i en grå hjørnesofa for at følge med i den direkte transmission fra Trondheim i Norge.

På sofabordet står halvfyldte champagneglas og hindbærtærter. Her er festligt og fyldt med store forventninger til årets store dag for folk, der arbejder med finere madlavning, Michelin-uddelingen.

For kort tid siden siden uddelte den legendariske, franske spiseguide en ny pris, Grøn Kløver.

- Vi er meget glade for et grønt kløver, siger en velklædt kvinde med et champagneglas i hånden, da det står klart, at restaurant Moment fra Rønde får såvel en BIB Gourmand-udmærkelse som en firkløver-pris.

Rikke Storm Overgaard er ejer af Moment, en restaurant, der holder til i særlige omgivelser ved økosamfundet Friland på Djursland. BIB Gourmand-udmærkelsen fik Moment også sidste gang, men kløver-prisen er ny for folkene bag det bæredygtige spisested.

- Vi ligger afsides i forhold til de andre restauranter inde i Aarhus, så vi skal gøre noget ekstra, hvis vi skal gøre os fortjent til en Michelin-stjerne. Bæredygtighed er afgørende for os. Vores menu, som ikke rummer kødretter, er vigtig. Men det handler om andet end det. Vores byggeri er bæredygtigt, og haven, som gæsterne kan sidde og kigge ud på, er ikke bare en prydhave. Meget af det, som gror i haven, indgår i retterne, forklarer Rikke Storm Overgaard, der er inviteret hjem til restaurantchefen i Moment, Karina Grand Kannegaard.

Annonce
Christian Neve fra Domestic lagde hus til en nervepirrende aften med live-tranmission fra Michelin-prisuddelingen. Foto: Flemming Krogh

Ægteskab på tværs

At forsamlingen rummer folk fra både Moment og Domestic har en naturlig forklaring. Karina Grand Kannegaard blev for nyligt gift med Christian Neve, én af de fire ejere bag en anden lokal restaurant, Domestic.

Nu følger parret i spænding aftenens udfald sammen med hver deres ’hold’ - og med deres tre måneder gamle søn, Asger.

Christian Neve holder især øje med, om Domestic fastholder sin ene stjerne eller måske endda får en ekstra. Hos Moment er man tilfredse med de to priser, som man indtil videre er sikre på, men krydser naturligvis fingre for en Michelin stjerne.

Som til et melodigrandprix i de gode gamle dage, giver de glade tv-værter ordet til forskellige, nordiske lande på skift. Der bliver klappet både på tv og hjemme i vinkelsofaen. Stemningen er nærmest rørt, da den københavnske restaurant, Jordnær, får hele to stjerner, som parret Eric Vildgaard og Tina Kragh Vildgaard sammen modtager på scenen. Det københavnske ægtepar har hele seks børn tilsammen, hvilket giver ekstra stor kredit hos folkene her i parcelhuset.

Tilfredse restauranter

Imens Karina Grand Kannegaard trækker sig lidt tilbage i stuen for at amme sin søn, må Rikke Storm Overgaard op at stå. Spændingen stiger, men snart kan hun konstatere, at Moment ikke får en stjerne denne gang.

- Vi er alligevel tilfredse. Vi er glade for et grønt kløver, nu går vi efter en stjerne til næste år, siger Rikke Storm Overgaard, imens hun tager et sip af sin champagne.

For Christian Neve er spændingen også blevet udløst. Domestic nøjes med den ene stjerne, som restauranten i Aarhus fik tildelt sidste år.

- Vi arbejder konstant med at udvikle Domestic. Det ville være dejligt med to stjerner, men måske ville vi ikke kunne være så vilde, som vi er nu, hvis vi skulle leve op til de to stjerner, funderer Christian Neve, imens har får sin søn i armene.

Trætheden har meldt sig hos babyen, som finder ro sammen med sin far i et nærliggende rum, imens de andre gæster gør klar til at finde bilnøglerne frem for at komme hjem i tide, så de kan være klar til et nyt år, hvor der skal knokles i de østjyske køkkener.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce