Annonce
Randers

To mænd begik røveri i Sukkerstokken: Nu har de fået deres dom

Arkivfoto: Lars Rasborg
To mænd på 19 og 23 år fra Syrien er blevet idømt henholdsvis otte og ni måneders ubetinget fængsel samt udvisning af Danmark i seks år for sammen at have begået røveri mod slikforretningen Sukkerstokken på Østervold.
Annonce

Randers: To maskerede mænd trådte 9. december sidste år indenfor hos Sukkerstokken på Østervold, hvor de bevæbnede med knive begik røveri. De truende røvere råbte til medarbejderen bag kassen, at hun skulle give dem pengene, hvorefter de stak af fra stedet med nogle få tusinde kroner.

En patrulje, der var på stedet kort efter, kørte rundt i området og ledte efter gerningsmændene. Her stødte de på de to mænd, som kom svedende og forpustede ud fra en baggård, og som og i øvrigt havde svært ved at forklare, hvad de lavede på stedet.

I baggården fandt en hundepatrulje senere en taske med de to mænds jakker og knive samt udbyttet fra røveriet ved Sukkerstokken. Begge blev anholdt og dagen efter fremstillet i retten, som besluttede, at de skulle varetægtsfængsles.

Annonce

Strengere straf for at flygte

På vej fra grundlovsforhøret lykkedes det den 19-årige gerningsmand at flygte fra de betjente, der skulle eskortere ham til arresten i Hobro. Efter to en halv måned på flugt blev han dog anholdt i Berlin af det tyske politi. Herefter blev han udleveret til Danmark i begyndelsen af maj.

I retten i Randers blev den 19-årige ud over røveriet også dømt for at flygte fra politiet, hvilket er årsagen til, at han fik en strengere straf end sin medgerningsmand.

Hos Østjyllands Politis anklagemyndighed er anklagerfuldmægtig Peter Mathiasen godt tilfreds med dommen.

- Et væbnet røveri er en grov forbrydelse, som er en voldsom oplevelse for de forurettede. Derfor er jeg tilfreds med, at retten var enig med min påstand om en længere fængselsstraf og udvisning af landet, siger Peter Mathiasen.

Begge de tiltalte endte med at erkende sig skyldige i forbindelse med hovedforhandlingen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: 'Journalisterne er bare mikrofonholdere. De stiller jo ingen kritiske spørgsmål.'

Randers FC For abonnenter

Landsholdsaktuel og varmt navn i transfermøllen: - Det er vist ikke i mine hænder lige nu

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Danmark

Forbrugerøkonom: Tag feriepengene, hvis du skal bruge dem

Annonce