Annonce
Alarm 112

To mænd dømt for flere hjemmerøverier og tilfælde af vold

To mænd blev i sidste uge dømt for en række hjemmerøverier. Genrefoto: Johan Gadegaard
Mændene på 26 og 29 år tvang de fleste af deres ofre til at udlevere penge eller genstande af værdi.

AARHUS: To mænd på 26 og 29 år blev i sidste uge dømt for hjemmerøverier og flere tilfælde af grov vold og voldtægt. De fleste af episoderne fandt sted i sensommeren 2020 inden en periode på halvanden uge.

Første episode fandt sted natten til 26. august, hvor gerningsmændene trængte ind i en lejlighed, slog den 50-årig beboer i hovedet og efterfølgende stjal kontanter og flere genstande.

Fem dage senere blev en 29-årig mand i Tilst det næste offer. Her trængte mændene ind i hans lejlighed og tvang ham via trusler til at udlevere elektronik for flere tusinde kroner.

Annonce


Det kommer til udtryk i dommen, at der er tale om alvorlige lovovertrædelser, og det er godt, at de tiltalte er blevet stillet til ansvar for deres handlinger

Steffen Andersen


Gerningsmændene var igen på spil 2. september, hvor det denne gang gik ud over en 15-årig autistisk dreng, der var på vej hjem til sin mor. Drengen fik at vide, at han ville få tæsk, hvis han ikke betalte for en bule i en bil, som han ikke havde lavet. Da drengene ikke kunne betale, ringede mændene til hans mor og afpressede hende til at betale via mobilepay.

Beløbet stemte dog ikke overens med det, de ville have og derfor blev der få dage efter taget kontakt igen og forsøgt at afpresse hende til betale mere.

Sidste hjemmerøveri fandt sted i Risskov natten til 5. september, hvor de to mænd iført masker og bevæbnet med et sværd, troppede op hos en 33-årig mand i Risskov og kom der fra med en lampe og nogle telefoner.

Den 33-årige beboer fik ved konfrontationen et dybt snitsår på håndleddet.

- Gerningsmændene og ofrene havde et vist kendskab til hinanden på forhånd, hvor gerningsmændene mente, at ofrene skyldte dem penge. Flere af ofrene havde anden opfattelse, siger anklager Steffen Andersen i en pressemeddelelse.

Voldtaget med genstand

Udover de nævnte hjemmerøverier blev de to mænd dømt for flere tilfælde af grov vold. Blandt andet mod en 37-årig mand i Åbyhøj 30. august, som blev slået i hovedet, stukket med en spids genstand i låret og voldtaget analt med en genstand.

Begge mænd blev også dømt for flere andre forhold af forskellig karakter.

Den 29-årige mand blev idømt en fængselsstraf på tre år og seks måneder, mens den 26-årige mand fik en behandlingsdom.

- Det kommer til udtryk i dommen, at der er tale om alvorlige lovovertrædelser, og det er godt, at de tiltalte er blevet stillet til ansvar for deres handlinger, siger anklager Steffen Andersen.

Begge de dømte personer har siddet varetægtsfængslet siden 5. september og blev fortsat fængslet efter sidste uges dom.

De bad begge om betænkningstid i forhold til at anke dommen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Lørdagens coronatal lokalt: Smittetallet er steget i Favrskov og Mariagerfjord

Sport For abonnenter

Aktivitetscenter Tirsdalen skaber glæde i Kristrup: Nu skal der pustes nyt liv i det oprindelige millionprojekt

Annonce