Annonce
Randers

Nu kan du komme med forslag og spørgsmål: To onlinemøder på vej om klimabro og infrastruktur

 Forslag til infrastrukturplanen, og dermed klimabroen, er i offentlig høring nu og frem til 21. januar 2021. Randers Kommune inviterer nu til to onlinemøder om sagen. Arkivfoto: Annelene Petersen
Forslag til infrastrukturplanen 2020 er sendt i offentlig høring og nu indbyder Randers Kommune til to onlinemøder om blandt andet klimabroen, som har høj prioritering. Første onlinemøde er for erhvervsledere og det næste er for alle.

Randers: Randers Kommune inviterer nu til onlinemøder om forslag til infrastrukturplan 2020, som er sendt i offentlig høring.

I forslaget, der indeholder investeringer for 2,5 milliarder kroner, vil man kunne læse, at klimabroen har høj prioritering, og det er da også den og dens til- og frakørselsveje, der har fyldt en del i debatten indtil nu.

Kommunen har valgt at lave to onlinemøder om sagen. Første møde er torsdag 3. december, hvor byens erhvervsledere er inviteret.

Annonce

- Da vi ved, at erhvervslivet er meget interesseret i, at der er en god infrastruktur i Randers Kommune, vil vi gerne invitere alle erhvervsledere til et informationsmøde torsdag 3. december klokken 17. På mødet vil direktør for udvikling, miljø og teknik, Jens Heslop, introducere planen og efterfølgende vil der være rig lejlighed til at stille spørgsmål og kommentere planen, lyder det i en pressemeddelelse fra kommunen.

Alle andres tur

Tirsdag 8. december klokken 17 til 19 er det så alle borgeres tur til at være med på et onlinemøde.

- Her vil forslaget blive uddybet, ligesom det vil være muligt at kommentere og stille spørgsmål. På Randers Kommunes høringsportal kommer flere informationer om mødet, oplyser kommunen.

Infrastrukturplan 2020 er en langsigtet plan, der indeholder prioriterede forslag til projekter indenfor veje, stier, kollektiv trafik og tværgående tiltag.

Udfordringer på statsvejene er også medtaget i planen, da de er afgørende for, hvordan mobiliteten i Randers Kommune kan sikres, lyder det fra kommunen, der fortsætter:

- Et af de højst prioriterede projekter i infrastrukturplanen er klimabroen, som vil skabe en ny forbindelse over fjorden og halvere trafikken på Randers Bro. Samtidig vil klimabroen beskytte byen mod stormflod.

Annonce

På grund af corona

Det er på grund af coronasituationen, at Randers Kommune har valgt at holde møderne som virtuelle, frem for fysiske.

Forslag til infrastrukturplan 2020

 Infrastrukturplan 2020 er en langsigtet plan, der indeholder prioriterede forslag til projekter indenfor veje, stier, kollektiv trafik og tværgående tiltag for omkring 2,5 milliarder kroner.

Udfordringer på statsvejene er også medtaget i planen, da de er afgørende for, hvordan mobiliteten i Randers Kommune kan sikres.

Forslag til Infrastrukturplan er i offentlig høring frem til 21. januar 2021. Høringen foregår på Randers Kommunes høringsportal.


Fra borgmester Torben Hansen (S) lyder det:

- En velfungerende infrastruktur er vigtig for alle, der bruger vores fælles veje og stier. Den er vigtig for borgere, virksomheder og arbejdspladser. Ja, kort sagt skaber infrastrukturen vores samfund. Derfor er det en utrolig vigtig plan, der lige nu er i høring. Infrastrukturplanen beskriver og prioriterer større investeringer, der skal løse nogle helt centrale udfordringer og sikre mobiliteten i hele kommunen, siger han.

Han fortsætter:

- Klimabroen er samfundsøkonomisk en enormt god investering, og den er afgørende for den fremtidige byudvikling i Randers. Derfor har vi i de seneste år arbejdet målrettet på, at klimabroen kan blive en realitet inden for en overskuelig årrække. Blandt andet har et flertal i byrådet vedtaget en ny vej til havnen, som på sigt kan forbindes til broen. Vi afsætter midler på budgettet og arbejder på at sikre medfinansiering fra staten, lyder det fra borgmesteren.

Annonce

Den endelige plan

Baggrunden for forslaget er, at byrådet i en tidligere budgetaftale besluttede, at forvaltningen skulle lave et forslag til en samlet infrastrukturplan for Randers Kommune.

I den forbindelse har forvaltningen tidligere holdt en konference med over 100 deltagere for at få input til de aktuelle udfordringer, som den nye infrastrukturplan skal have løsninger på. Og det er med udgangspunkt i input fra konferencen og en samlet kortlægning af de største trafikale udfordringer, at forvaltningen har lavet forslaget.

Nu er forslaget så i høring, og når den er afsluttet, vil resultatet blive fremlagt for Randers Byråd. Her vil byrådet tage stilling til den endelige infrastrukturplan.

Annonce
Randers For abonnenter

Heidi døde af en blodprop i hjertet i 2009, men blev genoplivet: Hun fik 12 ekstra år at leve i

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Virksomhedsejer rødglødende over gammel sne og is på vejene: - Det virker som om, kommunen bare lader stå til

Østjylland For abonnenter

Hash og kokain overhaler øl og vin:  Sprit er yt i trafikken - men narkoen breder sig

Randers

Brandvæsen er rykket ud til udslip: Gylle er løbet ud af tank

Sport

Ny alvorsuge venter Randers HK: Klubtoppen mødes til en ekstraordinær snak – plan A eller B?

For abonnenter

371 DSB-kunder tog toget mellem Esbjerg og Odense uden mundbind - det skulle de aldrig have gjort: Bekymret ansat beretter om magtesløst personale, snyd og stor forvirring

Leder For abonnenter

Jammerlig snerydning i Randers: Hvorfor skal vi stadig skøjte rundt og sætte liv og lemmer på spil?

Randers

Larmende tavshed fra Randers Kommune efter kritik af snerydning: Her er spørgsmålene, vi gerne ville have haft svar på

Randers

Gasregningen tog Gittes sidste penge til at gøre julen særlig: - Måske kan vi låne et juletræ af nogen, når det er dagen før?

Ekspert anbefaler mere nedlukning - lige nu: Omikron vil være dominerende inden nytår

Randers

Ufrivilligt skøjteløb på gangstier: Fodgængere falder på stribe

Randers FC For abonnenter

Enorm skuffelse efter elendigt udgangspunkt: - Vi kaster det ud af vinduet de første 25 minutter

Randers

Fem dage efter snestormen er flere veje og stier stadig spejlglatte: Nu kræver politikerne indsatsen set efter i sømmene

Annonce