Annonce
Randers

To randrusianere dystede om ildsjælsprisen ved Danish Music Awards

Årets "Hoochie Coochie Man/Woman" blev Peter Astrup (th), men også Christian Borg (tv) var nomineret. Foto: Annelene Petersen

Peter Astrup løb med prisen - fulgt pænt til dørs af Christian Borg fra "Bluesnight Randers".

Annonce

Randers: Hvor finder man de bedste fysiske rammer, og hvor kan man forvente fuldt og udsolgt hus til uddelingen af Danish Music Awards Blues' prestigebetonede statuetter?

Svaret er såmænd Randers - onsdag aften i Turbinens lækre og intime rammer. Og med lokalpatriotiske briller blev aftenen ekstra interessant, da den ene af de tre award-statuetter havde to randrusianere som seriøse kandidater til prisen.

Den nyindstiftede "Årets Hoochie Coochie Man/Woman" gives til en person, der i det forgangne år har gjort noget særligt for bluesmusikken i Danmark. En person, uden hvis indsats blues- og rootsmusikken i Danmark ville have været en eller flere oplevelser fattigere. Altså ikke udelukkende musikere men også arrangører, ildsjæle m.v.

Den 65-årige Christian Borg, der både er formand for "Bluesnight Randers" og for "Jazzens Venner" var én af de fem nominerede:

- Jeg har i de sidste par uger fået mange positive kommentarer og tilkendegivelser. Mange har hørt om nomineringen og har glædet sig over den. Det varmer selvfølgelig, men jeg ser først og fremmest nomineringen som noget, der er fedt for både "Bluesnight" og for bluesmusikken i Randers, lyder det fra Christian Borg, der også har været initiativtager til Randers City Blues Festival og her har taget sig af bookingen af musikere til scenerne på Underværket.

Christian Borg blev randrusianer i 1964, hvor han som 11-årig flyttede hertil fra Struer-kanten. I midt-firserne bragte arbejdsopgaver ham til mange fjerntliggende destinationer. Det blev til længerevarende ophold i både Norge, London, Dubai, Brunei og Grønland, inden han i 2013 returnerede til Randers, hvor han har eget tømrerfirma - og bruger en stor del af fritiden på sine musikalske interesser.

Christian Borg var inden prisuddelingen klar over, at chancen for en award var lille, da der blandt de øvrige nominerede var en meget initiativrig person, der gennem de sidste 30 år har hentet et utal af dygtige udenlandske bluesmusikere til Danmark - både til egne festivaler og til enkeltstående koncerter.

Annonce

Vinderen er eksil-randrusianer

Og han er også randrusianer - også selv om han lige nu bor i "eksil" i Pandrup ved Jammerbugten i det nordvestlige Jylland.

- Hvis nogen har fortjent en ildsjæls-award, er det Peter, var Christian Borg da også den første til at erkende.

- Peter sikrer for egen regning og risiko, at vi danskere gang på gang får muligheden for at høre nogle af verdens bedste bluesnavne. Se bare det program, han har fået stykket sammen, når der er "Blues Heaven Festival" i Frederikshavn 2. og 3. november. Jeg er dybt imponeret over, hvad han formår, så jeg vil gerne ønske ham varmt tillykke med prisen, fastslår Christian Borg.

58-årige Peter Astrup, der er vokset op i henholdsvis Pindstrup og Allingåbro, var med til at starte MC-klubben "Mosten" i 1980 - i netop Allingåbro. I 1988 var han én af hovedkræfterne bag Djurs Bluesland - med to år i Ramten Skov, tre år i Fausing og til sidst med to år (1992 og 1993) i Drastrup. I 1989 flyttede han til Randers og boede i en lejlighed på Vester Altanvej, men ti år senere fortsatte han til Pandrup, hvor han stadig bor.

- Jeg vil dog hjem til Randers igen, og det skal ikke vare for mange år. Jeg kender rigtig mange i byen, og min mor, Inge Kempel, der lige er fyldt 80 år, bor centralt på Vestervold, lyder det fra Peter Astrup, der fortsætter:

- Det er bestemt ikke nogen guldgrube at være blueskøbmand. Jeg plejer at sige, at jeg ikke lever af det - men for det. Det er et privilegium at beskæftige sig med det, man brænder for - og sådan har jeg det med bluesmusikken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Gågader og Aarhusvej er ømme trafikale punkter - nu skal politikerne godkende en mobilitetspolitik

Randers

Voldsom brand i nat på Husarvej

Annonce