Annonce
Randers

To rumænske statsborgere fra Randers idømt fængselsstraffe og udvist af landet for misbrug af ældres dankort

Syv måneders fængsel og udvisning af landet takserede Retten i Aalborg de to rumæneres forbrydelser til. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
En 22-årig mand og 31-årig kvinde har fra ældre mennesker i flere jyske byer stjålet og misbrugt dankort. Dommen lød på syv måneders fængsel og udvisning i seks år.
Annonce

Aalborg: En 22-årig mand og en 31-årig kvinde, begge rumænske statsborgere med bopæl i Randers, er tirsdag ved Retten i Aalborg blevet idømt hver syv måneders ubetinget fængsel og er blevet udvist af Danmark.

De to blev dømt for i fire tilfælde i februar og marts i år at have listet sig ind i ældres hjem i Skive, Brørup, Nibe og Mou, hvor de stjal beboernes kreditkort.

Efterfølgende hævede de kontanter og købte varer i forskellige butikker. Samlet set nåede de at misbruge de ældres kort for 70.000 kroner, inden de 4. marts blev anholdt og efterfølgende varetægtsfængslet.


Det var god og hurtig efterforskning, der gjorde, at manden og kvindens tyverier og bedragerier blev stoppet, og jeg er tilfreds med, at begge så kort tid efter anholdelsen blev dømt og udvist i tråd med den praksis, der er på området

Lars Petersen, specialanklager


Det var "Særlig Efterforskning Vest", der efterforsker mod omrejsende kriminelle, som stod for anholdelsen. Politienheden havde i en måneds tid været på sagen med de stjålne dankort, da de i begyndelsen af marts så slog til mod de to rumænere.

- Det var god og hurtig efterforskning, der gjorde, at manden og kvindens tyverier og bedragerier blev stoppet, og jeg er tilfreds med, at begge så kort tid efter anholdelsen blev dømt og udvist i tråd med den praksis, der er på området,  siger specialanklager i Særlig Efterforskning Vest, Lars Petersen.

Ud over tyverierne og databedragerierne ved at misbruge kortene blev kvinden og manden også dømt for flere forsøg på at hæve penge og købe varer, hvilket dog mislykkedes, da kortene blev afvist.

Udvisningen af Danmark, som de begge blev idømt, gælder i seks år.

Både kvinde og mand nægtede forholdene, men modtog dommen uden at anke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

12 dages ventetid på coronatest i Randers: Nu sender andre regioner hjælp

Annonce