Annonce
Østjylland

To tons overskudsæbler er blevet til ny Aarhus-Cider

Decideret Aarhusiansk hedder cideren, og mærkaten lader ingen tivivl om, hvor produktet kommer fra. Pr-foto
Flere end to ton overskudsæbler fra århusianske haver blev til cider.

AARHUS: Århusianerne var flinke til at levere æbler i efteråret, mere præcist 2,2 ton, og det er der kommet masser af cider ud af. Den kan vi nu købe på flasker.

Hvert år går cirka fem millioner kilo æbler til spilde herhjemme, fordi de ikke bliver plukket, og i efterårsferien 2020 samlede den århusianske iværksættervirksomhed Delidrop haveæbler, der ellers ville være rådnet op i vores haver.

Sammen med virksomheden Decideret Cider tilbød Delidrop haveejerne cider lavet på de æbler, der blev samlet i haverne. Æblerne blev indleveret hos Farmshop Rishøjgaard, Raa Aarhus og Skafferiet.

Annonce

Overvældet

Aarhus samlede lige så mange æbler som København, og det skabte et pladsproblem hos DeliDrop, der ligger i Agro Food Park i det nordlige Aarhus.


Vi er meget stolte af Decideret Aarhusiansk. Den er blevet super nuanceret i smagen.

Cornelius Simonsen


– Da det væltede ind, blev jeg bekymret over, hvor vi skulle opbevare æblerne, indtil de skulle sendes af sted. Heldigvis fandt vores nabo, Hans Peter Bay fra kvægbrug-foreningen Viking Danmark, plads på sit lager, siger Inge Müller fra DeliDrop.

Så bliver cideren  tappet på flasker. Pr-foto
Annonce

850 liter cider

Af de århusianske æbler har Decideret kværnet og presset en cider, en såkaldt "pét-nat" med fire ugers maceration. Det betyder, at cideren i starten gærer med skrællen, hvilket trækker aroma- og bitterstoffer ud af skrællen og tilfører cideren smag.

Cideren er ikke tilsat sukker og er kommet på flaske under førstegæringen. Gæringen slutter altså inde i flasken, og den kulsyre, som gæringen producerer, optages i væsken. Resultatet er en frugtig og frisk cider, som nu kan købes i århusianske butikker, cafeer og restauranter under navnet Decideret Aarhusiansk. Det er blevet til 850 liter.

- Vi er meget stolte af Decideret Aarhusiansk. Den er blevet super nuanceret i smagen og er én af de mest interessante cidere, vi har produceret på lokalindsamlede æbler, siger Cornelius Simonsen fra Decideret.

Her finder du forhandlere

  • Info om forhandlere https://shop.delidrop.dk/aebler-for-cider-2021/
  • Info om Delidrop https://shop.delidrop.dk/
  • Info om Decideret Cider https://www.decideretcider.dk/
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Skal byrådet have nyt navn? To partier er klar til at ændre titlen på Randers Byråd

Randers FC

Nedtælling til pokalfinale: Husk at følge med, når vi går live med Ralf Pedersen

Annonce