Annonce
Randers

To unge dræbt i rally-ulykke: Nu fortæller rallykøreren, hvad der skete

Her ses Jørgen Hansens Porsche 997 GT3 lige inden, han kører på banen ved det rallyløb, der endte i en tragedige. Foto: Axel Schütt

En helt almindelig lørdag i september tog en frygtelig drejning, da to unge mennesker mistede livet under et rallyløb i Randers. Nu forklarer Jørgen Hansen, der sad bag rattet i forulykkede bil, hvad han mener, der skete.

Annonce

Randers: Lørdag 16. september 2017 er en dag, den 73-årige rallykører Jørgen Hansen aldrig vil glemme.

Den dag sad han bag rattet i sin Porsche 997 GT3 med barnebarnet, 22-årige Camilla, ved sin side under et rallyløb i Randers, da bilen pludselig skred ud og endte i en frygtelig ulykke, der kostede en 21-årig kvinde fra Rudkøbing og en 22-årig mand fra Hammel livet.

Sjællandske Medier har mødt den erfarne rallykører i hans hjem mellem Sorø og Ringsted til en snak om, hvordan han har det her to måneder efter ulykken.

- Jeg er kommet over det. Måske fordi, det ikke var bilen, der ramte de to stakkels mennesker, men stenen, som jeg kørte ind i, som blev kastet gennem luften og ramte dem. Stenen fløj fem-otte meter gennem luften og dræbte de to, fortæller Jørgen Hansen til Sjællandske Medier og fortsætter:

- Selvfølgelig var det mig, der kørte bilen og ramte stenen, men det havde været anderledes forfærdeligt, hvis de var blevet ramt af selve bilen. Det er meget vigtigt for mig at få klargjort, at det var sådan, det skete.

Ifølge Jørgen Hansen blev de to unge mennesker, der begge var på arbejde som officials, altså dræbt, da de blev ramt af en sten, der var cirka en meter høj og vejede et par ton.

Annonce

Ikke en punktering

Efter ulykken konkluderede bilinspektørens rapport, at det sandsynligvis var en punktering, der fik Jørgen Hansen til at miste kontrollen over sin bil:

- Nu har vi fået bilinspektørens rapport, og det, den konkluderer, er, at det efter al sandsynlighed var en punktering, der var skyld i ulykken. Derfor vurderer vi også, at der var tale om et hændeligt uheld, og at der ikke er grundlag for at sigte føreren af bilen, fortalte Østjyllands Politis kommunikationsrådgiver, Jeanette Løv Rasmussen, dengang til Randers Amtsavis.

At det var et hændeligt uheld, er bilens fører, Jørgen Hansen, enig i. Til gengæld mener han ikke, at det var en punktering, der fik ham til at miste herredømmet over bilen og ramme den store sten, der efterfølgende fløj ind i de to officials.

- Jeg har analyseret det på kryds og tværs, og jeg tror ikke på, at det skete på grund af en punktering. Det må have været på grund af et ophæng på højre baghjul. Officielt er det en punktering, men det er det ikke. Bagenden brækker bare pludselig ud. Hvis det var en punktering, ville bilen blive urolig og ustabil, og så opdager man det, når man skal bremse, siger han til Sjællandske Medier og understreger, at ulykken heller ikke skyldtes en kørefejl, hans alder eller den Parkinsons-diagnose, han har.

- Jeg er overhovedet ikke i tvivl om, at ulykken i Randers ikke har noget med mine kørefærdigheder at gøre.

- Som en af meget få danskere har jeg international licens til at køre på banen. For at få den skulle jeg igennem en stresstest, som piloter skal igennem, fastslår han over for Sjællandske Medier, mens han afviser, at ulykken har fået ham til at overveje at lægge rally-karrieren på hylden og gå på pension.

Jørgen Hansen er på ingen måde færdig med rallysporten. Faktisk har han allerede været på banen igen - også sammen med barnebarnet Camilla. Sammen deltog de i sidste måned i et løb i Fredericia:

- Jeg har aldrig kørt hurtigere, så jeg er kommet over ulykken, men selvfølgelig sidder den i mig, fortæller han til Sjællandske Medier.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce