Annonce
Livsstil

To vine skiller sig ud blandt mange gode

Blandt testens 10 roséer fra Provence viser et par af de dyreste sig også som de bedste.

Den sjældne druesort tibouren spiller hovedrollen i dagens bedste vin.

1 2020 Saint Max Famille Abeille-Fabre, Côtes de Provence, Frankrig. Løgismose: 147 kroner (13 procent)

Rosa. Let krydret duft med jordbær, røde kirsebær og svag citrus. I munden har vinen jordbær, kirsebær, rød grape og yoghurt og dæmpet jordbær i eftersmagen, hvor mælkesyrlighed viser sig tydeligere frem. Vinens syre er moderat, men stor nok til at indramme de røde bær. Harmonisk og letdrikkelig. Med skruelåg.

3

2 2020 Domaine d’Eole Domaine d’Eole, Coteaux d’Aix en Provence, Frankrig. Løgismose: 139 kroner (12,5 procent)

Lys rosa. Bærparfumeret duft med jordbær, hindbær og sød pære. Tør og krydret i smagen, timianbusk, pære, jordbær og citrus og flere jordbær i eftersmagen sammen med sportsodavand. Syren er pænt balanceret i forhold til frugten, som bærer vinen. Den udmærker sig ved ikke at falde sammen, selvom den får lov at stå i glasset et stykke tid og blive varmere. Tre store stjerner.

3

3 2020 Bandol Rosé Château de Castillon, Bandol, Frankrig. Meny: 126/tilbud 115 kroner (13 procent)

Lys løgskal-farvet. Jordbær, hindbær, ribs, smør, M&M’s og citronsaft. Seriøs madvin med tydelig syre, grapebitterhed, fylde, syrlig fersken, ribs, rød grave og en snert af noget røget. Kødfuld i eftersmagen, hvor syren bliver ved at trække mundvand. Meget god vin til et stykke lyngrillet tun med passende tilbehør eller en svinekotelet på ben. Tilbudsprisen hiver fire store stjerner hjem.

4

4 2019 La Suffrene Domaine La Suffrene, Bandol, Frankrig. Meny: 150 kroner (14 procent)

Lys kobberfarvet. Duft af lyng og tør hede, smør, roser, røde kirsebær og svag sportssodavand. Kirsebær, granatæble, rød grape, peber, kødfuld, god syre, lang afslutning, krydderurtebed og en smule anis i eftersmagen. Seriøs madvin der også kan bruges til mørk kød fra grillen.

4

5 2019 Chateau des Bertrands Chateau des Bertrands, Côtes de Provence, Frankrig . Theis-vine.dk: 170/130 kroner v. 6 fl. (13,5 procent)

Lys løgskal-farvet. Lyse, røde bær i duften, ribs, jordbær, hindbær, snert af anis, krydret, peber. Tør, men med tydelig bærsødme i smagen og en cremet mundfornemmelse. Bærsødmen hænger ved i eftersmagen - det er en vin, der kan brillere uden mad til, når solen skinner, og flasken er kold. Det gør den udmærket til seks styk-prisen, som trækker fire små stjerner hjem.

4

6 2019 Inspiration Chateau de Berne, Côtes de Provence, Frankrig. Theis-vine.dk: 160/140 kroner v. 6 fl. (13 procent)

Lys løgskal-farvet. Syrnet smør, hindbær, mandel, timian, svag røg. Tør, fyldig og rund i munden med en god syre, der trækker mundvand, og en lækker mælkesyrlighed. Vinens struktur og velbyggethed bliver vigtigere end de røde bær, som også er i smagen, og den kalder på noget mad.

4

7 2018 Chateau de Berne Chateau de Berne, Côtes de Provence, Frankrig. Theis-vine.dk: 230/180 kroner v. 6 fl. (12,5 procent)

Lys løgskal-farvet. Citrus, hvide blomster, mild ost, syrlige kirsebær og granatæble. Tør med cremet mundfornemmelse trods en pæn syre. Kirsebær, granatæble og rød grape fulgt af flødesødme i eftersmagen. Hænger godt sammen og kalder højt på at ledsage noget mad. God rosé fra Provence bliver desværre aldrig billig, men denne skal heller ikke koste mere. Fire små stjerner.

4

8 2019 Friponne La Ferme Saint Roux, Maures Rosé IGP, Frankrig. Theis-vine.dk: 160/100 kroner v. 6 fl. (12 procent)

Mørk rosa. Jordbær, hindbær, timian og friskost i duften. Tør med moderat syre og bærfrugt-domineret i smagen sammen med en lille mælkefedme. Lægger sig et sted mellem de bærdominerede og de madrettede roser og til seks styk-prisen et godt køb. Fire store stjerner.

4

9 2020 Ultimate Provence Ultimate Provence, Côtes de Provence, Frankrig. Theis-vine.dk: 200/160 kroner v. 6 fl. (12,5 procent)

Cinsault, grenache, syrah og rolle. Lys rosa. Kraftigt parfumeret af hindbær, kirsebær og jordbær og lemon-sodavand. Bærsødme fra første sip, frugten er gennemtrængende fra top til bund i smagen, krydret af et enkelt drys peber, og varer ved til eftersmagen, hvor der også er mindelser om mørkere bær i retning af brombær. Nedenunder ligger en veldresseret syre, som blot holder vinen i balance uden at stjæle opmærksomhed fra frugten. På sin vis en enkel vin; der er fuldt fokus på de røde bær, og det er gennemført vellavet. Vinen smager ganske enkelt godt. Gå efter seks styk-prisen, som trækker fem stjerner.

5

10 2017 Château Cibon (Cuvée Hommage à Marius) Clos Cibonne, Côtes de Provence Cru Classé, Frankrig Vinova.dk: 325/295 kroner v. 3 fl. (14 procent)

90 procent tibouren, 10 procent grenache. Løgskal-farvet. Duft af dild, peber, kirsebær, syrlige solbær, salt, peber og rød peberfrugt i syrlig lage. I smagen er der tilsvarende asiekrydderier (dild, sort peber og peberfrugt) og en ret stor syre modspillet af karamel i afslutningen. Der er syrlige kirsebær, skovmærke, flødesødme og sjældent velfungerende præg af lagring på store fade. Prøv at skænke vinen i et sort glas og lad gæster gætte, om de drikker hvidvin, rødvin - eller rosé? En helt anden verden end resten af testens vine. Fem kæmpe stjerner.

5

Annonce
Randers For abonnenter

21-årig dømt for voldtægt i Randers: Efter overgrebet hældte han vand på ofret for at vække hende

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Hørte du også weekendens hovedpinegivende hyletone? Pernille måtte opgive bådovernatningen - her er forklaringen

Randers For abonnenter

Klimabroen er den vigtigste brik i fremtidens værn mod oversvømmelser i Randers - se her hvordan den virker

Randers FC

Impulsiv idé sender Randers FC-fans på 2000 kilometer lang blaffertur til Rumænien: - Vi vil gerne slå et slag for, at der skal flere folk på stadion

Randers

20.000 kvadratmeter slaraffenland for voksne legebørn: Familie har skabt Lillebjørn Hardballbane

Randers

Glimmer- og konfetti-drømme går i opfyldelse: - Jeg glemmer nogle gange, at jeg bare er praktikant

Leder For abonnenter

Vanvittigt irriterende at holde i kø - men i Randers er der en mening med galskaben

Livsstil

Talende kop, livagtig katte-pude og sammenfoldelig scooter: Her er 10 teknologier, der gør hverdagen nemmere

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Forbrug

Tilbud onsdag aften: Du får ekstra 50 procent rabat på datovarer i supermarkeder

Tyskland

Live: Tysk valgresultat skaber glæde hos både S og V i Danmark

Danmark For abonnenter

Sygeplejestrejke spænder ben for coronasmittede: Senfølgeramte venter i månedsvis på hjælp

Randers FC For abonnenter

Reaktioner efter atypisk slag på heden: - Thomasberg roser midtbaneprofil og gør klar til starte varm angriber i Cluj

Randers For abonnenter

Bjarne fra Nørager er hjernen bag spektakulære stålkonstruktioner som Aros' regnbue og en indskudt sal på Fængslet i Horsens

Annonce