Annonce
Østjylland

Togstationer på Djursland bliver næppe klar til letbanen

I Aarhus har letbanetog allerede kørt de første prøveture. På Djursland kæmper kommunerne for, at en stribe moderniseringer og ombygninger af de kommende letbanestationer kan sættes i gang. Projekterne mangler afgørende tilladelser fra Aarhus Letbane og BaneDanmark. Arkivfoto: Jens Thaysen

Kommuner står på spring for at sætte gang i moderniseringer af bygningerne. Men de afgørende tilladelser fra Aarhus Letbane og BaneDanmark mangler. Borgmestre er frustrerede over situationen.

DJURSLAND: De planlagte moderniseringer af stationsbygningerne langs jernbanesporene på Djursland til den ny letbane har ramt en stopklods.

Både Syddjurs og Norddjurs kommune har knoklet for at investere stort i bygningerne før åbningen af letbanen i oktober i år. Men nu kan de ikke komme videre på grund af en manglende overenskomst mellem Aarhus Letbane og DSB om den videre drift af stationerne.

- Den måde, som letbaneselskabet behandler Djursland på, er ikke i orden. En stor del af de ting, som kommunerne har arbejdet på gennem lang tid bliver bremset på den her måde. Og vi mangler nogle gode forklaringer på, hvorfor det er sådan. Der er brug for, at letbaneselskabet forklarer os, hvad de har gang i, siger borgmester Jan Petersen (S) fra Norddjurs Kommune.

Borgmester Jan Petersen (S) fra Norddjurs Kommune skal sammen med kollegaen Claus Wistoft (V) fra Syddjurs Kommune mødes med letbaneselskabets ledelse. Det sker på tirsdag. Arkivfoto

Afgørende godkendelser

De seneste par år har politikerne i de to Djursland-kommuner arbejdet for at byde Aarhus Letbane velkommen med moderniserede og ombyggede stationsbygninger.

Der er planlagt investeringer i stationerne i Hornslet, Mørke, Thorsager, Ryomgård, Kolind, Trustrup og Grenaa for omkring 20 millioner kroner. Målet er, at de opdaterede stationer står klar til Aarhus Letbanes åbning i oktober. Derfor er kommunerne klar til at sætte entreprenørmaskiner og håndværkere i gang.

Projekterne kræver imidlertid sikkerhedsgodkendelser fra Aarhus Letbane og BaneDanmark. Dem vil de to instanser ikke give, idet DSB og Aarhus Letbane stadig forhandler om den videre drift af stationerne.

Aarhus Letbane har meddelt, at det ikke kan forventes, at aftalen mellem DSB og Aarhus Letbane underskrives på denne side af sommerferien. Derefter venter selve udarbejdelsen af sikkerhedsgodkendelser, og den tager mindst fire uger.

- Vi er hamrende trætte af situationen. Vi står i startblokken og er klar efter et langvarigt forberedelsesarbejde. Det er ikke tilfredsstillende. Der skal findes en løsning, så vi kan komme i gang, forklarer borgmester Claus Wistoft (V), Syddjurs Kommune.

Annonce

Møde på tirsdag

De to borgmestre på Djursland skal tirsdag i næste uge mødes med Aarhus Letbanes ledelse.

Ifølge borgmester Jan Petersen skal der blandt andet ses nærmere på dialogen mellem letbaneledelsen og kommunerne.

- Jeg forstår ikke, at man tre måneder før sommerferien kan melde ud, at man ikke kan nå at blive enige om tingene før efter sommerferien. Det er bare at holde nogle møder. Det kan vi andre finde ud, men vi får ikke vores løn for at løse problemerne med letbanen. Det er deres opgave, understreger han.

I Syddjurs og Norddjurs har de to kommuners udvalg for natur og teknik del i det daglige politiske for arbejdet med at forbedre stationsbygningerne langs letbanen.

- Det er som om, at letbanen ikke har tid til at tage sig af opgaverne på Djursland. Der mangler en politisk chef, som dagligt vil kunne holde øje med og banke letbaneselskabet oven i hovedet for at få dem til at se det store billede, vurderer formand Jens Meilvang (LA) fra Norddjurs.

Annonce
Randers For abonnenter

Nogle glæder sig, andre er bekymrede eller frustrerede: Borgere samler underskrifter mod Ringboulevardens forlængelse

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Kunne ikke fordrage den slags musik som barn: Nu scorer han endnu en pris

Sport For abonnenter

Hornbæk ånder DB og Helsted i nakken efter sent sejrsmål: - Det er skæbnens ironi, at de afgør det

Randers

Cyklistformand: Dejligt med ny cykelrampe, men hvorfor skal anlægget endnu engang tage mest hensyn til bilisterne?

Randers For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Randers Kommune: Tre lejligheder er blevet solgt

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Randers

Nyt kropas byder på særlig overraskelse og lille gimmick: Hvidsten Kro er kommet i fint selskab

Randers FC For abonnenter

Det er fedt med flere på stadion, men dukker de også op i modgang, og når der ikke er fodbold til en flad 20'er?

Sif og Andreas vil give mere til jorden end de tager: Sådan kom de i gang uden at stifte stor gæld

Randers

På trods af røg og smeltet plastic kørte Dannie næsten 500 meter i brændende bil på motorvejen: Nu er hans baby forvandlet til aske

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Randers FC

Fan undrer sig over sikkerheden hos Randers FC, som har oplevet historisk bøderegn: - Vi gør, hvad vi kan

Randers FC For abonnenter

Fire år med Søren Pedersen som chef for køb og salg: Sådan har han klaret det, og dét kan vi forvente os til sommer

Sport For abonnenter

Billeder og cheftrænerens forklaring fra Kristrup, der nu hænger i en tynd tråd: - Vi er for gode til at rykke ned

Annonce