Annonce
Østjylland

Tonstungt militærudstyr sættes på auktion: Nu kan du blive ejer af en pansret mandskabsvogn

I Militærbutikken.dk sælger Anders Peter Lykkegaard Kristensen alverdens militær-udstyr. Nyeste indkøb er en panseret mandskabsvogn, der snart bliver sat til salg på auktion.

Nørager: Militærjakker, soveposer, gasmasker, fleecetrøjer og termodragter. Det er bare et lille udpluk af, hvad de 450 kvadratmeter udbygninger er fyldt med af alverdens militærudstyr. Dertil kommer gamle køretøjer, som motorcykler, biler og traktorer, der fylder det meste af gårdspladsen.

Er man den mindste smule militærinteresseret, er der masser af kigge på og købe hos Militærbutikken.dk, der har omkring 1800 varenumre og sælger størstedelen af deres varer over nettet, men som også har en imponerende fysisk butik lidt uden for Nørager.

Det er Anders Peter Lykkegård Kristensen og hans kæreste, Amanda Thomassen, der ejer butikken, og sidste skud på stammen af militærindkøb er et af de mere spektakulære - nemlig en pansret mandskabsvogn - en Skot 64 - som han købte af en privat samler i Danmark.

Annonce

- Han var forbi her for at købe en radio, og så spurgte han, om jeg kunne være interesseret i at købe den, siger Anders Peter Lykkegård Kristensen.

Tunøs eneste brandkøretøj

Selv om købet af mandskabsvognen nok er det mest spektakulære, som Anders Peter Lykkegård Kristensen har gjort til sin butik, har han gjort mange andre opsigtsvækkende eller skøre køb, om man vil.

- Herude på gårdspladsen står Tunøs eneste brandkøretøj. Det har jeg solgt igen til en mand fra Fanø, der vil køre til Kina i den, siger handelsmanden.

Anders Peter Lykkegård Kristensen er indehaver af militærbutikken.dk, der har fysisk butik i Nørager. Her sælger han alverdens militærudstyr- og materiel. Nyeste indkøb er en pansret mandskabsvogn - en Skot 64, der blev bygget i Polen/Tjekkiet, men som Anders Peter Lykkegård Kristensen har købt af en privat samler herhjemme. Foto: Helle Elgaard Kvist

På gårdspladsen ligger der også en droptank. Den ligner lidt et kæmpe missil, men er en ekstra tank, som militærfly bruger til brændstof, og som efterfølgende kan droppes i vandet og samles op.

- Droptanken hentede jeg inde midt i Aarhus. Jeg havde fået at vide, at den ikke var så stor, men den er 6,5 meter, så den stak tre meter ud af bilen på vej hjem, siger Anders Peter Lykkegård Kristensen.


En køber kunne være en samler eller en virksomhed, der vil bruge den som blikfang. Jeg aner ikke, hvad sådan en kan indbringe - det er ikke lige noget, jeg har solgt før - så den bliver solgt til højest bydende.

Anders Peter Lykkegård Kristensen, indehaver af Militærbutikken.dk


Mange af købene foregår i udlandet, da der ikke er så meget salg af brugte og ubrugte overskudsvarer fra militæret og det civile beredskab i  Danmark, og Anders Peter Lykkegård Kristensen er afsted en gang om måneden - ofte til Tjekkiet og Østrig, hvor der holdes store militærauktioner af udstyr og materiel samlet fra flere lande.

Annonce

25.000 brændstofdunke fra Frankrig

Flere gange har han købt enorme partier hjem, og det er ikke altid, han får tænkt praktikken helt igennem.

- På et tidspunkt bød jeg på et parti Jerrycans (20 liters dunke, red.) i Nordfrankrig. Der var så 25.000 dunke, hvilket ville fylde 16 lastbiler, men heldigvis fik jeg solgt 95 procent af dem til en mand i Tjekkiet, siger Anders Peter Lykkegård Kristensen.

En anden god historie er salget af 1200 sæt uniformer til Tyskland. Uniformerne skulle sendes til Japan, hvor de skulle bruges i en amerikansk film, der handler om Danmark.

Militærbutikken.dk har over 1800 varenumre på hylderne, og specielt termodragter går som varmt brød. De sidste to år har butikken solgt 41.000 styks. Foto: Helle Elgaard Kvist

Anders Peter Lykkegård Kristensen kalder sig selv en handelsmand, men det handler ikke så meget om at tjene penge.

- Det er mere det med at gøre en god handel, og auktioner er ekstremt spændende, fordi der er muligheden for at gøre en god handel, siger han og fortæller, at han de sidste 10 år (også via sin anden køb- og salgsvirksomhed Konkurshandel ved Nørager Entreprenørforretning, red.) har købt omkring 950 køretøjer.

- Så kører jeg måske i dem én gang, og så var det ikke så spændende alligevel, men så får jeg dem solgt. Jeg er nok god til at sætte startprisen, og jeg har ikke behov for at skulle tjene det vilde. Det er vigtigst, at der er flow, siger han.

Annonce

Spændt på køber

Den pansrede mandskabsvogn kommer heller til at holde længe på adressen i Nørager. Den skal nemlig sættes til salg på en auktion inden for den næste måneds tid sammen med andre af hans militærkøretøjer og mindre effekter. Anders Peter Lykkegård Kristensen vil ikke ud med købsprisen, men han er spændt på, hvad han kan få for det unikke fund, og hvem der er interesseret.

- En køber kunne være en samler eller en virksomhed, der vil bruge den som blikfang. Jeg aner ikke, hvad sådan en kan indbringe - det er ikke lige noget, jeg har solgt før - så den bliver solgt til højest bydende, siger Anders Peter Lykkegård Kristensen.

Auktionen på den pansrede mandskabsvogn, der er et amfibiekøretøj og kan sejle med ni kilometer i timen, bliver afholdt af randersfirmaet Campen Auktioner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne For abonnenter

Mange drømme blev knust, da Dorthe Bjørn fik sklerose - men sygdommen har ikke forhindret hende i at tage aktivt del i livet

Randers FC

To år mere i lyseblåt: Rutineret forsvarsspiller underskriver ny aftale med Randers FC

Annonce