Annonce
Randers FC

Top 6-bedrift sætter ny standard i Randers FC: - Nu må målsætningen være Europa

Der var stor forløsning i Randers-lejren efter sejren på 2-1 over FCK. Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix
Randers FC er med sejr over FC København i mesterskabsspillet for første gang. Det kan få stor mental betydning, siger anfører Erik Marxen, der nu sætter europæiske billetter som næste målsætning.

Fodbold: Frygten for endnu engang at glippe top 6 i sidste øjeblik har igennem de seneste uger været stigende i Randers og omegn.

Mildt sagt.

Men i år var der ingen tvivl, da det kom til sidste akt i Superligaens grundspil. Både AaB og Sønderjyske dummede sig med nederlag i sidste spillerunde og lod sig overhale af  FC Nordsjælland.

Men vigtigst af alt.

Randers FC gjorde selv arbejdet færdigt ved for anden gang i sæsonen at besejre FC København med 2-1. Mesterskabsspillet venter for første gang, Randers FC slutter grundspillet som nummer fem og er ydermere klar til to pokalsemifinaler mod AGF.

Sæsonen kan allerede nu kaldes en succes.

En enorm lettelse for både trænere, spillere og ledere i Randers FC, som nu er sluppet af med prædikatet som Superligaens evige syver.

- Vi kunne godt have stået her bagefter og kommet med en masse bortforklaringer, hvis det var glippet igen. Men internt ville det have været en kolossal skuffelse. Man kunne have frygtet, at der ville brede sig en følelse af opgivenhed. Men nu har vi i stedet forhåbentlig sat en standard for, hvordan det skal være fremover i Randers FC, siger anfører Erik Marxen.

Annonce

Stort pres

Sejren over FC København var den første i Superligaen siden forårspremieren mod AC Horsens, og Erik Marxen lægger ikke skjul på, at det har sat holdet under pres.


Vi kunne godt have stået her bagefter og kommet med en masse bortforklaringer, hvis det var glippet igen. Men internt ville det have været en kolossal skuffelse

Erik Marxen


- Det har fyldt enormt for os at nå top 6.  I takt med vores gode resultater i efteråret er det blevet italesat som en målsætning, og vi har over de seneste uger formøblet flere muligheder for at afgøre det. Det har skabt et pres, og det havde ikke været sjovt, hvis vi igen skulle have været ude at spille knoklekampe mod hold, der kæmper for at redde sig i Superligaen Men nu er vi i mesterskabsspillet og kan tillade os at drømme stort, siger Erik Marxen.

Annonce

Pokalen er vigtigst

Selv om han håber, at Randers FC kan blive en drillepind for de hold, der kæmper om mesterskabet, står pokalkampene mod AGF klart øverst på prioriteringslisten.

- Vi kommer til at smide alle procenter ind i de to pokalsemifinaler. Det bliver vores topprioritet. Vi skal ud at se, om vi kan vinde pokalturneringen. I mesterskabsspillet vil de fire store hold forvente, at de skal fordele rovet imellem sig. Her kommer vi til at være underdogs sammen med FC Nordsjælland. Men vi skal ud at give den et skud og se, om vi kan kvalificere os til Europa. Det må være målsætningen nu, siger Erik Marxen.

Cheftræner Thomas Thomasberg kan nu efter flere forsøg kalde sig top 6-træner. Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix

Så langt er cheftræner Thomas Thomasberg endnu ikke klar til at kigge frem.

Han glædede sig bare over at være i top 6. En bedrift han har været tæt på i de to foregående sæsoner og såmænd også sæsonen forinden med Hobro.


Jeg er vildt glad. Men det er jeg først og fremmest på spillernes og klubbens vegne. Det var vigtigt for mig, at vi selv formåede at kvalificere os med en sejr

Thomas Thomasberg


- Jeg er vildt glad. Men det er jeg først og fremmest på spillernes og klubbens vegne. Det var vigtigt for mig, at vi selv formåede at kvalificere os med en sejr. Selvfølgelig havde vi også taget det med, hvis det udelukkende havde været med hjælp fra andre resultater. Men det var efterhånden mange kampe siden, vi havde vundet i Superligaen, så det var godt også at få sat flueben ud for den del, sagde Randers FC-træneren.

Annonce

Brugbar pause

Han glæder sig sig over, at der nu kommer et lille afbræk med den kommende landskampspause.

- Vi har en del spillere, der halter fysisk. Så på den led bekommer pausen os godt. Alhaji Kamara var kun med bænken, fordi det var den sidste og afgørende kamp i grundspillet, og Mikkel Kallesøe kom ind, selv om han ikke har trænet med i ugen op til kampen. Vi har skullet grave dybt, siden vi mod OB løb ind i de mange skader, som splittede os lidt i atomer. Så jeg må give stor kredit til holdet, som arbejder benhamrende hårdt og formår at lukke grundspillet med fire point i sidste to kampe, sagde Thomas Thomasberg.

Kampen i tal

Superligaen, 22. spillerunde

Randers FC - FC København 2-1 (1-1)

1-0 Lasse Berg Johnsen (38.)

1-1 Lukas Lerager (41.)

2-1 Mathias Greve (81.)

Randers FC (4-4-2): Patrik Carlgren – Simon Graves, Simon Piesinger, Erik Marxen (76. Mikkel Kallesøe), Björn Kopplin – Tobias Klysner (82. Jesper Lauridsen), Vito Hammershøy-Mistrati, Lasse Berg Johnsen, Mathias Greve – Nikola Mileusnic (76. Bassala Sambou), Marvin Egho (89. Mathias Nielsen).

Ikke benyttet: Jonas Dakir, Oliver Bundgaard, Alhaji Kamara.

FC København (4-3-3): Kalle  Johnsson - Karlo Bartolec (87. Mustapha Bundu), Victor Nelsson Mathias Zanka Jørgensen, Nicolai Boilesen - Jens Stage (87. Mikkel Kaufmann), Jose Carlos Goncalves Rodrigues, Lukas Lerager (64. Viktor Fischer) - Mohamed Daramy (87. Pep Biel), Jonas Wind, Rasmus Falk (87. Victor Kristiansen)

Advarsler: Jesper Lauridsen, Randers FC. Mohamed Daramy og Jonas Wind, FC København.

Dommer: Jens Maae

Spillested: Cepheus Park Randers.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Galleri og reportage fra Kristrup Stadion: Bundgaard havde mål med ind fra bænken

Annonce