Annonce
Randers Cimbria

Topbrag, trepointsfest og gummiarm: Cimbria konsoliderer sig i toppen

Josh Fortune var flittig med pointene i første halvleg mod Horsens IC, hvor han lavede 19 af slagsen. Foto: Anne Myrup Pedersen
Randers Cimbria førte fra start til slut mod Horsens IC, men var få sekunder fra at smide en føring på 18 point væk. Alligevel endte det med en sejr på 96-91 for kronjyderne, som fortsat fører basketligaen.
Annonce

Randers: De er begge startet som lyn og torden, målet for sæsonen er medaljer, og de to hold har kun tabt til Bakken Bears.

Randers Cimbria og Horsens IC havde en del til fælles før topbraget på kronjydernes hjemmebane.

Kampen var da også få sekunder fra at ende uafgjort, men i amerikansk sport skal der nu engang findes en vinder.

Torsdag aften blev det Randers Cimbria med en sejr på 96-91 i et opgør, hvor de var ved at klatte en kæmpeføring væk i sidste periode.

Køn var afslutningen ikke, men det kendetegner nu engang tophold, at de vinder på trods af spillemæssige udfordringer.

Sejren sætter en tyk streg under, at placeringen på ligaens dukseplads ikke kun er et resultat af møder mod nemme modstandere. Cimbria kan bestemt også mod de bedste hold i ligaen.

Med andre ord vandt Randers Cimbria retten til at kalde sig førsteudfordrer til Bakken Bears imponerende mesterskabsdominans. For nu i hvert fald.

Forude venter tre vanskelige kampe mod de Svendborg Rabbits, Team FOG Næstved og Horsens IC igen, hvor holdet for alvor bliver testet.

Men rammer randrusianerne de spillemæssige højder, som de gjorde i tre perioder torsdag aften, kan de slå alle hold i ligaen og måske endda også byde Bakken op til dans i foråret.

Kampen i tal

Basketligaen, 10. runde

Randers Cimbria - Horsens IC 96-91 (57-43)

Periodecifre: (33-20), (24-23), (27-23), (12-25).

Randers Cimbria: Josh Fortune 26, Corey Silverstrom 17, Jonathan Jeanne 16, Rasmus Bach 15, Brantley Bynum 11, Chris Nielsen 9, Oliver Strøh 2.

Topscorere Horsens: Roberto Gallinat 23, Vedran Borovcanin 21, Stefan Savic 19.

Rebounds: Cimbria 43, Horsens 35.

Assister: Cimbria 22, Horsens 19.

Turnovers: Cimbria 14, Horsens 10.

Steals: Cimbria 7, Horsens 6.

Annonce

Klar fra start

Fra første fløjt lignede Randers Cimbria et hold, der havde noget at bevise over for Horsens IC.

Den ene treer blev afløst efter den anden, hvor selv Jonathan Jeanne bidrog til trepointsfesten, og så snart gæsterne toet halvt skridt frem for at lukke ned for langskuddene, blev der i stedet søgt aggressivt mod kurven.

Det gav en føring på først 9-0 og kort efter 21-6 til randrusianerne.

Horsens fik dog stoppet de værste blødninger og begyndte angrebsmæssigt at finde åbninger i Cimbrias defensiv.

Først var det Stefan Savic, der truede med både trepointsforsøg og ture mod kurven, mens Vedran Borovcanin gjorde det samme i anden periode.

Kronjyderne havde så travlt med at sætte ekstra kræfter på ligatopscorer Roberto Gallinat, at de to andre Horsens-profiler fik de ti centimeter ekstra at boltre sig på, som man bare ikke må give kvalitetsspillere.

Pointene røg derfor i Cimbria-kurven i et faretruende tempo, men hver gang de gule kom for tæt på, sendte Josh Fortune, Chris Nielsen eller Corey Silverstrom en befriende treer i kurven, så holdet kunne gå til pause foran 57-43.

Annonce

Gummiarm og køligt straffe

Den tendens fortsatte efter pausen.

Ingen af de to hold kunne finde ud af sætte en prop i defensivt, men Randers Cimbria sørgede også for at gøre det svært for Horsens-forsvaret med stor bevægelse skytterne imellem, som gav flere åbne skud fra trepointslinjen.

Hjemmeholdet ramte i de første tre perioder 13 treere - med en skudprocent på lige knap 50. En præcision, som gjorde det umuligt for Horsens at komme helt tilbage i kampen.

Med en føring på 18 point før de sidste ti minutter skulle man tro, at det var slut.

Kronjyderne vidste dog alt andet end topholdsmentalitet, da de blev ramt af akut gummiarm.

To scoringer i åbent spil blev det til i sidste periode, begge af Jonathan Jeanne, og nerverne fik frit spil, efterhånden som Horsens kom tættere og tættere på.

Afleveringerne blev stressede, hvis de da overhovedet var der. Flere spillere forfaldt nemlig til lidt for meget isoleringsspil og enmandsaktioner, som aldrig er en god idé mod et hold som Horsens.

Derfor var forspringet reduceret til ét sølle point et halvt minut før tid.

Men når man ikke kan score, er det rart at have en mand som Rasmus Bach, der utrætteligt støvsuger glasset for rebounds.

Der var flere vigtige i begge ender undervejs, men den vigtigste - og niende af slagsen - kom ni sekunder før tid, hvor han i samme moment blev mejet ned.

Til stående klapsalver fra publikum og med is i blodet ramte han begge straffekast og afgjorde kampen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Navne, noter og bud på opstillingen: Profiler vender tilbage til Europa-jagt

Annonce