Annonce
Østjylland

Torben Dreier trapper ned: Generationsskifte på vej i FO Aarhus

Torben Dreier har ansat Anne Thorø, som udviklingschef. Hun skal om et par år afløse ham som leder af FO-Aarhus. Foto: Michael Svenningsen
Oplysningsforbundet forbereder generationsskifte. Anne Thorø skal afløse Torben Dreier som leder om et par år.
Annonce

AARHUS: Torben Dreier er en mand i fuld vigør og særdeles aktiv leder af oplysningsforbundet FO-Aarhus. Alligevel forbereder han nu et generationsskifte, og i den forbindelse ansætter FO-Aarhus lederen af Studenterhus Aarhus, Anne Thorø, som udviklingschef. Meningen er, at hun skal overtage Torben Dreiers job om godt et par år.

- Anne Thorø begynder hos os 1. februar 2020. Vi skal arbejde sammen i to år, og derefter overtager hun min post, og jeg fortsætter på en anden post i organisationen, forklarer Torben Dreier, der fylder 64 år 23. november.,

En stigende mængde arbejdsopgaver hos FO-chefen er forklaringen på, at Anne Thorø bliver ansat i den nyoprettede stilling som udviklingschef.

- Jeg elsker mit job og vil gerne være med mange år ud i fremtiden, men jeg har også kigget på min dåbsattest. De seneste fire år, har jeg fået markant flere arbejdsopgaver. Jeg har tidligere ansat medarbejdere for at lette arbejdsbyrden, og nu har jeg nået en alder, hvor det kunne være rart, hvis der hvert år blev færre arbejdsopgaver end året før, siger Torben Dreier.

Skiftet

FO-Aarhus ansætter lederen af Studenterhuset i Aarhus, Anne Thorø, som udvikllingschef 1. februar 2020.

Meningen er, at hun skal overtage Torben Dreiers chefjob for FO-Aarhus fra 1. februar 2022.

Annonce

Store projekter i gang

FO-Aarhus har flere store projekter i gang, og overtagelsen af journalisthøjskolen, hvor blandt andet Museum Ovartaci skal etableres, fylder meget.

Inspirationen til den glidende overtagelse kommer fra Fokus Folkeoplysning i Aalborg. Her headhuntede skoleleder Kirsten Dybdal en ny souschef, Bjørn Salling, og efter to års oplæring byttede de roller.

- Jeg var ikke udelt begejstret for modellen, da jeg blev inviteret til sparring som lederrepræsentant. Men det viste sig at være den mest fantastiske overdragelse. Det er en del år siden, jeg første gang fortalte Anne Thorø, at med den energi, power og dynamik, hun har, ville hun være en oplagt kandidat som skoleleder i FO-Aarhus, og den samtale vi har fortsat.

- Anne Thorøs største styrke er at arbejde med frivillighed, og det misunder jeg hende. Hun kan tilføre folkeoplysningen mange nye, spændende muligheder, hvis vi kan få folkeoplysning og frivillighed til at spille mere sammen. Vi arbejder allerede internationalt, men med ansættelsen af Anne Thorø er der virkelig noget udviklingspotentiale, siger Torben Dreier.

Annonce

Fra Studenterhuset

Anne Thorø kommer til FO-Aarhus fra jobbet som direktør i Studenterhus Aarhus, hvor hun de sidste 13 år blandt andet har bygget bro mellem de studerende og erhvervslivet, drevet bar, café og spillestedet Stakladen med hjælp fra frivillige studerende. Hun blev i 2013 kåret til årets unge erhvervsleder i Aarhus og er formand i bestyrelsen hos TV2 Østjylland. Hun har siddet i bestyrelsen i FO-Aarhus siden 2009. - FO-Aarhus fokuserer på potentialet i mennesker og har været utroligt god til at gribe mulighederne og se udviklingspotentialer. Den filosofi har jeg også haft i Studenterhuset. Man bidrager konstruktivt til samfundet ved at byde aktivt ind på at hjælpe med at løfte udfordringer og have øje for mulighederne i det enkelte menneske, siger Anne Thorø. Anne Thorø tiltræder som udviklingschef 1. februar 2020.

Anne Thorø har ledet studenterhuset ved Stakladen i 13 år. Foto: Axel Schütt
En stigende mængde arbejdsopgaver hos FO-chef, Torben Dreier, er forklaringen på, at Anne Thorø bliver ansat i den nyoprettede stilling som udviklingschef. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce