Annonce
Østjylland

Torntoft træder ind i tømrerfirma: Vi er modsætninger og et godt match

Simon Holch (t.v.) startede med sig selv, en firmabil og en telefon. I dag er der 25 ansatte i den voksende tømrervirksomhed, og Svend Torntoft er netop trådt ind som partner og direktør. I samme forbindelse har firmanavnet Østjysk Tømrer & Freelance fået sløjfet sidste del af navnet, da det er et levn fra de første år, da Simon Holch udførte flere mindre freelance-opgaver. Foto: Lars Reese
Svend Torntoft, som sidste år trådte ud af entreprisevirksomheden Torntoft og Mortensen, har nu købt 50 procent af Horsens-firmaet Østjysk Tømrer
Annonce

Horsens: Simon Holch, som stiftede Østjysk Tømrer & Freelance i 2014, har nu fået en partner ombord. Svend Torntoft har købt 50 procent af virksomheden og indtræder samtidig som administrerende direktør.

- Jeg stod lidt ved en skillevej, hvor jeg følte, jeg måtte geare enten ned eller op, fortæller Simon Holch.

Han blev selvstændig lidt ved et tilfælde, da han begav sig i kast med at lave lidt freelanceopgaver for nogle kammerater. Men firmaet udviklede sig ret hurtigt. Flere faste opgaver kom til, flere ansatte blev en del af holdet, og to gange har Simon Holch måttet flytte sit firma til større rammer. Sidste år byggede han selv et nyt domicil på Vågøvej, og i dag har firmaet 25 ansatte.

- Det kræver et helt andet setup. Og hvis det skulle blive ved med at vokse, blev jeg nødt til at gøre noget, forklarer Simon Holch.


Med Svend i fronten på især salg og indkøb får jeg frigivet meget tid til byggepladserne, som absolut er det, jeg brænder mest for.

Simon Holch, tømrermester


Han har det bedst i arbejdstøjet, tæt på kunderne og de håndværksmæssige opgaver. Her bruger han sine kræfter bedre end på det administrative, mener han.

- Jeg følte ikke for at ansætte en mand til den del. Men med en medejer mener jeg at have fundet den rigtige løsning, og da muligheden for at få Svend ind bød sig, lå den lige til højrebenet, fastslår Simon Holch.

Annonce

Tættere på driften

Simon Holch vil fremover stå i spidsen for produktionen, men Svend Torntoft overtager ansvaret for salg, indkøb og administration.

Han har en fortid i firmaet Torntoft & Mortensen, som hans far, Peter Torntoft, stiftede i 2005 sammen med Ole Mortensen. Svend trådte ind i bestyrelsen få år senere, mens han endnu studerede på handelshøjskolen, og da cand. merc.-uddannelsen var i hus, blev han ansat som projektudvikler. I 2013 blev han medejer og overtog direktørposten fra sin far.

- I god ro og orden opsagde jeg min stilling sidste sommer og solgte min ejerandel, da jeg brændte for igen at komme tættere på drift og udvikling af netop tømrervirksomhed, siger han.

Han trådte sine barnesko i en tømrervirksomhed, men med årene er Torntoft & Mortensen vokset sig til at være en større entreprisevirksomhed, hvor Svend Torntoft  de seneste år var omgivet af mellemledere.

- Nu kommer jeg igen meget tættere på driften, og det ser jeg frem til. Det giver mig mest energi, siger han.

Annonce

Modsætninger med fælles værdier

Svend Torntoft har tidligere brugt Simon Holch til flere tømreropgaver, når der var spidsbelastninger i Torntoft & Mortensen.

- Jeg kender Simon som ordholdende og ordentlig og som en dygtig håndværker, der formår at sætte et godt hold og være en god "fodboldtræner" for holdet.

- Jeg føler, vi deler de samme værdier, men samtidig er vi forskellige i vores kompetencer. Jeg har stor erfaring og interesse for det administrative, mens Simon nu får mere tid til at komme ud i marken, som han brænder mest for, siger Svend Torntoft.

- Vi er modsætninger og derfor et rigtig godt match. Så da vi satte os sammen, fandt vi ret hurtigt ud af, at vi kunne lave et fedt firma sammen, fastslår han.

Østjysk Tømrer udfører små og store opgaver i Horsens og inden for en radius på op til cirka en times kørsel herfra. For private er der især fokus på tag- og vinduesrenovering, og institutioner og boligforeninger er også blandt kunderne. For tiden udføres der tømrerarbejde på flere end 300 lejeboliger fordelt på forskellige projekter med både etagebyggeri og rækkehuse. Foto: Lars Reese

Svend Torntoft har haft en konkurrenceklausul efter sin opsigelse, og derfor har den ny konstruktion ladet vente lidt på sig. 1. juli kunne han trække i arbejdstøjet, og det har begge parter set frem til.

- Med Svends indtrædelse styrker vi virksomheden markant, fastslår Simon Holch.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Ny direktør for forsyning i Verdo

Annonce