Annonce
Østjylland

Toubroskolen og letbanen fyldte på vælgermøde i Trustrup

Valgmødet blev holdt i stationsbygningen i Trusturp. Arkivfoto

Omkring 70 personer havde lagt vejen forbi Kulturhuset Stationen torsdag aften, hvor otte lokalpolitikere gav deres syn på fremtiden for området. En fremtid, der byder på store udfordringer for Toubroskolen og med letbanen, hvis man skal tro politikerne og tilhørerne.

Annonce

Trustrup: Solen var for længst gået ned over den lille stationsby. En truck kørte arbejdsomt rundt i støvregnen uden for stationsbygningens ruder. Inde i bygningen var hver en stol taget i brug. Kun en enkelt stod tom. Det var endda en politikers stol. Ulf Harbo (Ø) havde meldt afbud på grund af sygdom.

De øvrige otte partier var repræsenteret med hver deres håbefulde politiker, mens byerne Trustrup og Lyngby var repræsenteret af cirka 70 spørgelystne tilskuere.

Formanden for den lokale borgerforening, Ulrik Sinding, bød velkommen og slog fast, at denne aften gad man ikke høre om lokale tiltag i Ørsted eller Auning. Nu var det Trustrups og Lyngbys tur til at blive hørt. Derfor havde arrangørerne på forhånd valgt tre emner, som er betydningsfulde for folk på egnen. Emnerne var Toubroskolen, cykelsti og letbane. Især første og sidste emne blev diskuteret lystigt.

Annonce

Red skolen

Første emne var Toubroskolen. En skole, som har været gennem en hård tid med elevflugt og lukningssnak. Derfor ville tilhørerne have svar på, om politikerne vil lukke Toubroskolen.

Blandt de fleste partier var svaret givet på forhånd. De har tidligere sagt, at de vil bevare skolestrukturen, som den er i dag. Derfor var al spændingen placeret på borgmesterkandidat for Venstre Kasper Bjerregaards skuldre. Partiet har haft forskellige udmeldinger om skolelukninger.

- Jeg synes ikke, Toubroskolen skal lukke, men jeg er bange for, det kommer til at ske. Børnetallet falder med 80 om året i kommunen, og 50 procent af de elever, der kunne gå på Toubroskolen har valgt en anden skole. Derudover koster en elev på Toubroskolen 123.000 kroner, mens en tilsvarende elev i Auning koster 46.000 kroner, lød det fra Bjerregaard.

Niels Basballe (S) udtrykte herefter bekymring over Toubroskolens fremtid, hvis Venstre skulle komme til magten efter valget. Det ville Kasper Bjerregaard dog ikke acceptere.

- Lars Østergaard (V) har sagt, at der skal lukkes tre skoler, men han har altså kun et mandat i kommunalbestyrelsen. Det lyder jo. som om alle andre vil bevare skolerne, så jeg kan slet ikke se, hvad man er bange for. Der er jo ikke flertal for at lukke skoler, lød det fra Bjerregaard.

Ulrik Sinding skiftede herefter emne til cykelstier i området. Det kom der dog ikke den store debat ud af.

Alle partier var enige om, at der skulle skabes en cykelsti fra Trustrup til Homå. Problemet er bare, at vejen er statsejet, og derfor er det Folketinget, der skal tage beslutningen.

- Vi har gjort meget for cykelstien, og vi er klar til at fortsætte kampen, men det kræver, at vi rammer landspolitikerne en dag, hvor de er i godt humør eller lige har fået nogle penge fra et andet sted, lød det fra Jens Meilvang (LA)

Steen Jensen (DF) var dog ikke bange for at tage sagen på sine skuldre.

- Jeg sender bare et brev til Kim Christiansen, så skal han nok få tingene til at ske, han er nemlig en del af trafikmafiaen.

Annonce

Svær letbane

I letbanediskussionen var det især de mange sløjfede overgange, der kom til at spille en rolle. Flere landmænd udtrykte bekymring for, at de skulle til at køre store omveje, når de skulle til og fra deres gårde.

Leo Petersen fra Borgerlisten gentog sin opfordring fra første valgmøde i Ålsrode.

- Vi skal gå sammen alle partier også i Syddjurs Kommune mod Banedanmark, så de kan se, at vi mener det her seriøst, lød det fra Leo Petersen.

Politikerne var enige om, at de havde gjort et stort stykke arbejde for at undgå sløjfningen af overskæringer.

Fra salen lød der dog andre meldinger, da flere stillede spørgsmålstegn ved, om man nu virkelig havde gjort, hvad man kunne.

- Noget tyder i hvert fald på, at I ikke har været klar. Kan vi forvente, at I fremover vil være forberedte, når den slags sker, så I ikke igen bliver taget med bukserne nede, lød et spørgsmål fra salen, der dog ikke entydigt blev besvaret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Overfaldet af vilde køer: 67-årig kvinde hårdt kvæstet på Helgenæs

Annonce