Annonce
Randers

Trækvogn læsset med teaterstøj og 101 toner under opsejling

Holdet er sat. 101 Toner går i luften i dag med Lone Rødbroe, John Batz, Sara Gadborg og musikerne Mikas Bøgh Olesen og Jon Døssing Bendixen. Foto: Annelene Petersen
Tre solister og to musikere uddeler musikalske krammere i denne her uge. Randers Teater er tovholder på den muntre gøglertrup, der gør klar til at dukke op både ude og inde, med favnen fuld af danskpop og revyviser.
Annonce

Randers: De dukker op uanmeldt og gi'r et nummer til fælles bedste. I dag og i morgen er det hovedsageligt virksomheder og plejecentre, der får fornøjelsen af de fem musikere og sangere, mens Randers City, Randers Storcenter og Randers Street Food får musik til arbejdet i slutningen af ugen.

De mange pop-up koncerter, der spiller under titlen 101 Toner, er tænkt som en kærlig hilsen fra en corona-aflyst Randers Festuge. Lidt fest skal der alligevel være.

Og det bliver der givetvis, når trækvognen med instrumenter, kaffe og andet godt på sit lad bliver trukket rundt i byen af kvintetten Sara Gadborg, Lone Rødbroe og John Batz, sekunderet af musikerne Jon Døssing Bendixen og Mikas Bøgh Olesen.

Randers Teater sender sin karavane afsted i dag, tirsdag, og hævder, at dens mission er at uddele corona-sikrede musikalske krammere.


Når nu danske sange er blevet stoppet på You Tube, så råder vi bod på det ved at tage de gamle dansktop-numre op i vore 101 Toner.

John Batz, skuespiller


- Vi kan på sekundet rette ind efter de corona-restriktioner, der måtte blive udstedt, forsikrer teaterleder Peter Westphael og tilføjer, at om det så skal være musik med mundbind, ja så vil det også kunne lade sig gøre.

Seks virksomheder, fem plejecentre og et ubestemt antal af gader og stræder vil i løbet af ugen få en kærlig musikalsk omfavnelse af et trup, der rent faktisk glæder sig til at komme på banen igen efter at have ligget brak siden begyndelsen af marts.

Annonce

Småt kan også være godt

Det er en hemmelighed, hvor og hvornår de 101 Toner vil lyde. For koncerterne er tænkt som spontane musikalske pauser. De enkelte optrædener bliver derfor ikke annonceret.

Og så er der jo igen det der med coronaen.

Jon Døssing Bendixen har taget plads i en af de tre trækvogne, der skal transportere det musikalske grej rundt til pop-up-musikken i Randers i denne uge. Ellers er det fra venstre Lone Rødbroe, John Batz, Sara Gadborg og Mikas Bøgh Olesen. Foto: Annelene Petersen

- Tiden er desværre ikke til at samle store forsamlinger. Det handler simpelthen om ikke at samle det store publikum. Men derfor kan vi jo godt skabe lidt stemning og glæde. Småt kan også være godt, konstaterer Lone Rødbroe, der har hevet sønnen Mikas med i truppen. Mikas og kammeraten Jon sørger for den musikalske kulisse til de tre solister. De to har kendt hinanden, siden de var små og har også gået på konservatoriet i Aarhus sammen.

De har så skullet lære at spille "Den gule flyver", "Snakker med mig selv" og mange andre dansktop-hits, der blev skabt, længe før de blev født.

- Når nu danske sange er blevet stoppet på You Tube, så råder vi bod på det ved at tage de gamle dansktop-numre op i vore 101 Toner, supplerer John Batz, der for et par sæsoner siden stod på Randers Teater i rollen som John Mogensen, hvor han spiller sammen med netop Lone Rødbroe, der optrådte i Lone Kellermand-antræk.

De to regner med at tage et par Mogensen- og Kellermand-numre med i deres musikalske krammerhilsen og 101 Toner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Randers FC For abonnenter

Karakterer efter fuseren mod AGF: En fornem styrmand var ikke nok

Annonce