Annonce
Erhverv

Trælast med store ambitioner klar til Horsens

Direktør Peder Brejnholt (th.) har købt LGTs bygninger på Mars Alle i Horsens og begynder salg fra 1. april. Hele ombygningen forventes at stå klar om et år. Her forventer lederen af XL Brejnholt i Horsens, Jan Busk (tv.), at den nye forretning har omsat for 50 mio. kroner. Foto: Jørgen Høg

Brejnholt Gruppen rykker ind i Horsens. Trælastkoncernen dækker dermed stort set hele Østjylland.

HORSENS: Direktør Peter Brejnholt slog sig op på jordbær til selvpluk, men nu handler det om trælast og byggemarkeder. Hans opskrift på succes er ganske enkel:

- Tag telefonen, ekspeder dine kunder ordentligt, lever varerne til tiden, sørg for en korrekt faktura, ansæt nogle dygtige medarbejdere, og så gør det ikke noget, hvis du kan sælge bare lidt billigere end dine konkurrenter.

- Det handler om at sætte kunden i fokus ved at være effektiv og konkurrencedygtig.

Peter Brejnholt har gennem de seneste år dokumenteret, at han ved, hvad han taler om. Når Brejnholt Gruppen overtager de nye lokaler på Mars Alle i Horsens 1. april med det seneste byggemarked i koncernen, lukker han et hul på det attraktive østjyske marked for byggemateriale til professionelle.

Brejnholt overtager lokalerne på Mars Alle efter logistikvirksomheden LGT, som rykker videre til en ny adresse i Horsens. Lokalerne blev sat til salg med en udbudspris på 30 mio. kroner, men salgsprisen holdes hemmelig mellem køber og sælger.

Med indtoget i Horsens er Brejnholt Gruppen klar til at øge såvel omsætning og antal medarbejdere. Gruppen rundede sidste år en omsætning på en milliard og 77 mio. kroner med 220 ansatte.

Brejnholt Gruppen

Omsætning: 1.077 mia. kr.Ansatte: 220.

Direktør: Peter Brejnholt.

Gruppen har otte afdelinger i Østjylland og på Fyn. Nyt byggemarked åbner i Horsens senere i år.

Brejnholt Gruppen overtager lokalerne på Mars Alle efter logistikvirksomheden LGT, som rykker videre til en ny adresse i Horsens. Lokalerne blev sat til salg med en udbudspris på 30 mio. kroner, men salgsprisen holdes hemmelig mellem køber og sælger.

Fokus på professionelle kunder

- Lokalerne ligger godt, og vi har længe haft et ønske om at rykke ind i Horsens. Med de nye aktiviteter lukker vi et hul i Østjylland, og placeringen passer perfekt ind i vores strategi med at levere til det professionelle østjyske marked. Det er kun 15 procent af vores omsætning, der går til privatkunder, fortæller Peter Brejnholt, som ikke ønsker at oplyse, hvad han næste skridt nu bliver.

- Nu skal vi have Horsens op at stå, og så må vi se; vi har altid nye planer i støbeskeen, men det er nok lidt for tidligt at fortælle noget konkret om de næste planer.

Brejnholt Gruppen har i dag afdelinger i Randers, Aarhus, Bording, Silkeborg, Kjellerup, Vejle, Middelfart og Nørre Aaby.

I Horsens skal Brejnholt først og fremmest konkurrere med Stark og Bygma om de professionelle kunder:

- Men vi regner nu også med, at vi kommer til at konkurrere med de andre XL butikker i nærområdet. Sådan er det, og vi er klar.

Annonce

Carport eller supersygehus

XL-Brejnholt (Brejnholt Gruppen) er en familie- og medarbejderejet trælastkoncern med rødder i den jyske muld. Det hele begyndte i 1991 med XL-Brejnholt i Randers under navnet Brejnholts Tømmerhandel.


  • Vores forretningsånd bygger på et nærhedsprincip, hvor vi lægger så mange beslutninger som muligt helt ud til den enkelte medarbejder, så du som kunde skal opleve, at den medarbejder du taler med, selv kan træffe de beslutninger, der får dit byggeri til at lykkes.

Brejnholt Gruppen lægger vægt på samarbejde og relationer med både kunder og leverandører.

- Vi er medlem af indkøbs- og markedsføringsføringskæden XL-BYG, som gør os i stand til at betjene kunder over hele landet, og vi er også med i indkøbsklubben Danmarksgruppen,som gør, at vi kan købe ind til alle typer projekter, uanset om du skal bygge en carport eller et supersygehus.

Brejnholt Gruppen bakker op om initiativer, der understøtter bæredygtigt bygger.

- Vi sigter efter, at vore egne byggerier genbruger eksisterende faciliteter i det omfang, det giver mening. I vores afdeling i Silkeborg har vi omdannet en gammel kornsilo til lagerhal, og vores afdeling i Aarhus har oprindeligt været en tobaksfabrik. Flere af vores afdelinger ligger lige op ad genbrugsstationer, så kunderne nemt kan aflevere deres byggeaffald på forsvarlig vis.

Af hensyn til medarbejderes medejerskab og medbestemmelse er hver afdeling i Brejnholt Gruppen organiseret i selvstændige aktieselskaber.

Annonce

Velkommen til Horsens

Anders Killmann Petersen, direktør, Business Horsens, byder Breinholt Gruppen velkommen til Horsens.

- Det er kun attraktivt og godt for mangfoldigheden, at en stor bygge- og håndværkervirksomhed kommer til vores område. Jeg er sikker på, de vil finde sig godt til rette i det populære industriområde, som blandt andet er præget af gode tilkørselsforhold, siger chefen for Business Horsens og glæder sig over, at der med nyheden kommer nye arbejdspladser til kommunen.

Henrik Lundsgaard Nielsen, erhvervsmægler, Nybolig Erhverv Horsens, har været dybt involveret i salget af den ejendom, der nu bliver til XL-Byg Horsens.

- Bygningerne har tidligere huset logistikvirksomheden LGT, som nu flytter til et helt nyt og dobbelt så stort domicil et andet sted her i Horsens, fortæller Henrik Lundsgaard Nielsen.

Han påpeger, at dette seneste salg dokumenterer, at Horsens udgør et attraktivt erhvervsområde med stor efterspørgsel og gode tegn på vækst.

- Vi kan notere en markant villighed til at investere i erhverv i Horsens, vi er helt tydeligt et vækstområde præget af positiv energi, siger Henrik Lundsgaard Nielsen.

Annonce
Randers FC For abonnenter

Randers FC bød slutfløjt velkommen: - Hvis kampe varede 70 minutter, skulle vi have vundet

Danmark

Søndagens coronatal: 644 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Seks-årig reddet op af pool og fløjet på hospitalet

Randers For abonnenter

Kvadratmeter og pris vægter højere end postnummer: - Vi gav håndslag på, at det max skulle være en times kørsel fra Aarhus

Erhverv

Flowerpower, peace and love: En væg i den nye brætspilscafé Operaen får 1970'er-tema

Randers FC For abonnenter

Karakterbogen efter uafgjort mod OB: Han har ikke tænkt sig at give pladsen til anføreren tilbage

RANDERS For abonnenter

Bondekonen sælger overdådige gallakjoler til hele landets kvinder. Selv ejer hun ikke en eneste en

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Erhverv For abonnenter

Landmand i opråb til sine kolleger efter flere dødsulykker: 'I er store og farlige - sørg nu for at have tjek på sikkerheden!'

Norddjurs For abonnenter

Flere end 200 medarbejdere mister deres job: Østjysk fødevareproducent er gået konkurs

Danmark

Efter måneder med utrøstelig datter opgav Maja at få hjælp i Danmark: - Det føltes ulovligt at tage til udlandet

Randers FC

Genlæs livebloggen og se højdepunkterne: Kamara sikrede Randers et point

Randers For abonnenter

Flere krydser kommunegrænsen på vej til arbejde: I Randers Kommune kører pendlerne 22 gange rundt om jorden - dagligt

Randers

Risiko for farligt vejr: DMI varsler risiko for kraftig regn og lokale skybrud

Annonce