Annonce
Sport

Træn dig ud af coronakrisen: Videoer til hjemmetræning hitter

CrossKompagniet afholdte konkurrence i november sidste år, hvor 120 udøvere fra hele landet deltog. Aktuelt må medlemmerne ikke komme. Arkivfoto: Kristian V. Brøndum
Coronakrisen har lukket fitnesscentre og andre træningsmiljøer, men der er inspiration at hente online. Facebook svømmer i videoer til hjemmetræning, og mange følger med. Randers Amtsavis har taget en snak med lederne af CrossKompagniet og Loop Fitness Randers, som begge lægger videoer ud.
Annonce

Randers: I coronakrisens lys har regeringen pålagt alle landets fitnesscentre og øvrige træningsmiljøer at holde lukket til udgangen af denne måned, og det har fået træningscentrene til at fodre medlemmerne med videoinspiration på internettet.

Fitnesskæderne Fitness1 og Fitness World lægger videoer ud på sociale medieplatforme, som frit kan tilgås, og fitnesskæden Loop, der særligt praktiserer cirkeltræning, gør tilsvarende, hvor centerleder Malene Vinther fra Loop Fitness i Randers er blandt initiativtagerne.

- Jeg laver videoerne for at hjælpe mine medlemmer med at holde sig i gang, så de får nemmere ved at komme tilbage i en træningsrutine. Jeg savner mine medlemmer, og jeg kan høre på deres feedback af videoerne, at de også savner at komme i centeret, fortæller Malene Vinther, der dagligt lægger videoer til hjemmetræning op på Loop's Facebookside.

Hun har også kastet sig ud i en omgang livetræning, hvor 430 medlemmer var med hjemme fra stuerne.

- Videoerne giver trods alt stadig lidt af det, man får, når man kommer ned i centeret. Ingen synes, at det her optimalt, men det er trods alt en måde til at tage ja-hatten på, forklarer Malene Vinther, der gør sig umage for at ramme alle i medlemsgruppen.

- Jeg får meget positiv respons, men jeg sørger også for, at der er noget til alle medlemmerne i videoerne. De skal være for både unge og ældre, og derfor laver jeg øvelserne i tre forskellige sværhedsgrader, så man selv kan vælge niveau, lyder det fra centerlederen.

Malene Vinther, som er centerleder i Loop Fitness Randers, lægger dagligt træningsvideoer op på fitnesskædens Facebookside. Foto: Malene Vinther
Annonce

Corona-cross

Mens Loop kan byde sine medlemmer velkommen i mere end 120 centre i landet, er situationen en anden for medlemmerne af CrossKompagniet i Randers.

Cross-klubben holder til på Alsikevej i nordbyen og har ingen afdelinger andre steder.

350 medlemmer må ikke komme i træningslokalerne, men ejer og leder af CrossKompagniet, Christian Lau, strækker sig langt for at give medlemmerne deres trænings-fix.

Hver dag får de et billede af et træningsprogram om formiddagen, og om eftermiddagen hopper Christian Lau eller en af kollegaerne selv i træningstøjet og udfører programmet i en live-udsending, inden de afslutter dagen med endnu en omgang live-video, som er dedikeret til en spørgetime for medlemmerne. I fredags handlede snakken om at holde motivationen oppe.

- Vi laver de her videoer, fordi vores produkt er meget mere end træning. Vi har enormt stort fokus på fællesskabet, og vi er pressede på den del lige nu. Heldigvis kan vi stadig gøre det hver for sig, og i den forbindelse giver videoerne på en måde stadig mulighed for at motivere og hjælpe hinanden i mål. Jeg forsøger at holde klubfornemmelsen ved lige, og medlemmerne fortæller os, at de er glade for videoerne, siger Christian Lau.

Annonce

Kun for medlemmer

De ansatte hos CrossKompagniet opfordrer medlemmerne til at være aktive i klubbens Facebook-gruppe for at sikre fællesskabsfølelsen.

- Der bliver lagt billeder og videoer op, og det er fantastisk for ånden i klubben. Det er sjovt at se, hvordan en fortovsflise og en kasse Pepsi Max som træningsredskaber kan danne grobund for nogle sjove snakke, der holder fællesskabet ved lige, fortæller Christian Lau.

Han har bemærket, at internettet flyder med gratis videoinspiration til hjemmetræning, men hos CrossKompagniet fortsætter de med at lægge tingene ud i en gruppe kun for medlemmer.

- Videoerne er kun tilgængelige for medlemmerne, fordi det er dem, vi værner om og ønsker at fastholde. Jeg gør alt for at give dem deres cross-fix hver dag, og derfor har vi intensiveret den her videodel. Det er den bedste måde at give medlemmerne noget uden at kunne være sammen med dem fysisk, forklarer Christian Lau.

Annonce

Ikke samme udbytte

Indtil videre skal alle fitnesscentre og øvrige træningsmiljøer holde lukket måneden ud, og dermed er der stadig udsigt til en del dage med hjemmetræning.

Folk kan nå at finde glæde i at træne hjemme og måske helt slippe for et månedligt kontingent til en klub eller et center fremadrettet, men den konsekvens tror fitnesslederne ikke på.

- Hjemmetræningen er et fint alternativ, men jeg tror, at folk har brug for at komme tilbage i et center med effektiv træning. Videoerne til hjemmetræning er med til at vedligeholde, men en øvelse uden vægt er aldrig lige så effektiv som en øvelse med vægt, og der er bare de nødvendige faciliteter i et center, fortæller Loop-centerleder Malene Vinther, som får opbakning fra Cross-miljøet.

- Hjemmetræning giver på ingen måde det samme udbytte. Træning hjemme vedligeholder, men når vi kører normalt, er der mulighed for at fokusere på udvikling, fortæller Christian Lau fra CrossKompagniet.

Du tror med andre ord, at jeres træningsmiljø er mere tiltalende end stuegulv, måtte og hjemmevideo?

- Uden tvivl. Der er noget helt andet ved at se andre i øjnene og komme i mål sammen efter en hård omgang træning. Selvom vi arbejder på forskellige niveauer, kommer man i mål sammen i crossfit, og der er det altså fedest at være i samme rum, siger Christian Lau.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Annonce