Annonce
Randers

Trængsel på cykelstierne: 135 cykelturister tager på tur i Randers

Det kommer til at foregå i et roligt tempo, når 135 cykelturister i den kommende indtager cykelstier og småveje omkring Randers. Arkivfoto
Der er masser af oplevelser i vente for de mange cykelturister, der deltager i cykelturistugen.

Randers: For 19. gang er der i den kommende uge Cykelturistuge i Randers, denne gang med base på Randers City Camp i Fladbro.

I år deltager hele 135 cykelglade motionister i ugen, som arrangeres af Cyklistforbundet og den lokale afdeling i Randers. Cykelturistugen – blandt kendere blot CTU – handler ikke om gule førertrøjer og bjergkonkurrencer, i stedet er det en uges hyggeligt samvær og naturoplevelser fra cykelsadlen, hvor turene oftest går til de lokale turistattraktioner.

- Min kone og jeg har været med syv gange tidligere, fortæller Flemming Nielsen, medlem af bestyrelsen i Cyklistforbundet Randers og koordinator for Cykelturistugen 2019.

– Vi nyder cykelturene, men det er da også i høj grad samværet med de mange gengangere fra år til år, der gør, at vi bliver ved med at deltage, fortsætter han.

Annonce

Tre distancer

Ugen byder på cykling mandag, tirsdag, torsdag og fredag, og man kan vælge mellem korte ture på 44-49 kilometer, en mellemlang tur på 62-66 kilometer samt en lang tur på 100-105 kilometer.

Ruterne går så langt som til Danmarks bedste badevand ved Udbyhøj, Lyshøj Mølle, Høllet nord for Mariager Fjord, Ø Bakker, Energimuseet ved Tange Sø, Gjernbanen fra Fårvang, Clausholm Slot og Allingåbro.

Vanen tro bliver der også tid til sociale arrangementer undervejs i ugen, blandt andet en grillaften og en festaften ved afslutningen fredag. På hviledagen onsdag er der mulighed for byvandringer, byrundtur på cykel og mulighed for at besøge enten Randers Regnskov, Hvidsten Kro, Water & Wellness eller Memphis Mansion.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Rapport beskriver betændt klima i byrådet: Afslører ødelæggende tillidskrise

Annonce