Annonce
Norddjurs

Trængt marina går nye veje: Husbåde på vej til foråret

Husbådene i Grenaa Marina er topmoderne, flydende huse. Visualisering: Zunshine Living
Færre sejlere og dermed færre besøgende giver mindre liv i marinaen, og det kan mærkes på økonomien.
Annonce

Grenaa: En tilbagegang i sejlerfolket og en deraf skrantende økonomi har fået Grenaa Marina til at tænke i nye baner. Det betyder, at der til foråret vil være muligt at købe sig en husbåd og vågne op til duften af hav og med vandkig. Det er Randers-firmaet Zunshine Living, der står for levering af husbådene, og der er indtil videre planer om ti husbåde i marinaen.

- Der er en tilbagegang af sejlere, og det betyder noget for økonomien, og derfor har vi også arbejdet på, hvordan vi kan forbedre økonomien i marinaen, og husbådene er en af måderne, siger formand for Grenaa Marina, Poul Petersen.

Udover at skabe en forbedret økonomi er husbådene et forsøg på at skabe en mere attraktiv marina og få en bredere sammensætning af brugerne.

- Vi vil gerne have mere liv i marinaen - også udenfor hovedsæsonen. Det vil også give nogle sidegevinster, hvis der er mennesker hele tiden, så man blandt andet også kan slippe for ubudne gæster, siger Poul Petersen.

Husbådene kommer til at ligge ved bro syv, der samtidig fornys og forlænges, så der skabes et helt nyt og unikt blandet miljø med husbåde og lystbåde. Husbådene kommer til at udgøre cirka en fjerdedel af den samlede plads ved den nye, tre meter brede bro.

Der er planer om ti husbåde i Grenaa Marina, som kommer til at ligge sammen med lystbåde. Visualisering: Zunshine Living
Annonce

Flydende huse

Hvis tankerne går i retning af et ombygget skib ved ordet husbåd, må man revidere opfattelsen. De ti husbåde, som Zunshine Living skal levere, er af typen Zunshine Living 70, og der er tale om en moderne husbåd, som nærmest kan karakteriseres som et flydende hus. Boligen består af en moderne bygning, der er godkendt efter nyeste bygningsreglement, og alt er holdt i vedligeholdelsesfrie materialer. Der er terrasser på hver side af boligen, og husbådene er yderligere forberedt til en tagterrasse på 20 m2.

- Mange af de husbåde, der ligger i København, er ombyggede fartøjer, og de kan ikke sammenlignes med vores husbåde. De har eksempelvis ingen vinterkomfort overhovedet, siger direktør i Zunshine Living, Peter Poulsen og fortæller, at husbådene fra Zunshine Living er topisolerede, så den beregnede årlige varmeudgift lyder på kun 1.894 kroner.

Zunshine Living har 12 i gangværende projekter, der omfatter små 100 husbåde, og direktøren mener, at de flydende hjem tiltaler folk af flere grunde.

- Jeg tror, at tendensen med "simple is good" spiller ind her. Folk vil gerne have en vedligeholdelsesfri og minimalistisk bolig, så de får noget mere frihed. Man vil gerne kunne tage til Østen i en måned, uden at der er noget derhjemme, der skal passes og vedligeholdes, siger han og tilføjer, at et flydende hus også giver folk muligheden for at få hus, men samtidig få friheden på og ved vandet.

Til foråret vil en udstillingsbåd blive sat op i marinaen, så der er mulighed for at komme ombord på en husbåd og få stillet nysgerrigheden.

- EDC Grenaa er på som ejendomsmægler, så vi har en lokal mægler på projektet, der kan lave fremvisninger med en halv times varighed, siger Peter Poulsen.

Husbådene sælges indflytningsklar til 2.095.000 kroner, og de vil blive bygget løbende på ordre, da firmaet ikke har lagerplads til at opbevare færdigbyggede modeller, oplyser Peter Poulsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Frank Nørgaard kalder institutioners 'nej tak' til pixi-evangelier for en knægtelse af kristendommen: - Endnu et knæfald for islam

Danmark

Hvordan bliver julen 2020?

Annonce