Annonce
Østjylland

Traditionsrig møbelforretning får nyt navn - og bliver et bolighus

Jesper Schmidt overtager tøjlerne i Schmidt Møbler og ændrer forretningens navn til Schmidthuset. Fremover kan kunderne nemlig ikke kun finde møbler i butikken på Kannikegade i Grenaa. Privatfoto

Efter et generationsskifte hos Schmidt Møbler i Grenaa skal familievirksomheden nu omdannes til et moderne bolighus. Første skridt på vejen er et nyt navn og åbningen af en ny afdeling med designsuccessen Hay.

Annonce

Grenaa: Om kort tid vil forbipasserende borgere i Grenaa opdage, at der er kommet et nyt skilt op på facaden hos Schmidt Møbler i Grenaa.

Årsagen er, at familievirksomheden i Kannikegade skifter navn til Schmidthuset. Men det er langt fra den eneste forandring, der er på vej. Indenfor i butikken har forretningens nye direktør, 36-årige Jesper Schmidt, og hans syv medarbejdere nemlig drønende travlt med at bygge en del af butikken om til en afdeling med møbler og boligtilbehør fra den moderne designsucces Hay.

- Vi vil naturligvis stadigvæk have stort fokus på salg af kvalitetsmøbler. Men med navneskiftet vil vi vise, at vi vil være et bolighus, som tilbyder attraktive brands til hele boligen. Derfor er jeg stolt af i midten af marts at kunne præsentere vores nye 250 kvadratmeter store Hay-afdeling, siger Jesper Schmidt.

Med navneskiftet vil vi vise, at vi vil være et bolighus, som tilbyder attraktive brands til hele boligen.

Jesper Schmidt, direktør
Annonce

En ulykke ændrede alt

Familien Schmidt har haft forretningen i Kannikegade i 95 år, og Jesper Schmidt bliver med udnævnelsen til direktør dermed fjerde generation i front af familieforetagendet.

Han overtager dermed officielt tøjlerne efter sin far, Jens-Ove Schmidt, som for halvandet år siden kom alvorligt til skade i en ulykke. En ulykke, der fik den konsekvens, at Jens-Ove Schmidt ikke kunne drive Schmidt Møbler videre, som han ellers havde gjort siden 1985.

- Siden min fars ulykke har medarbejderne trukket et kæmpe læs, mens jeg primært har været inde over de overordnede beslutninger. De opgaver har givet mig stor lyst til at videreudvikle forretningen, men det kræver, at jeg går 100 procent ind i det, siger Jesper Schmidt, som derfor har opsagt sit hidtidige job hos virksomheden Itab Shopconcept, hvor han har været manager for belysnings-løsninger til butikskæder.

Annonce

Vil vende trafikken

At det lige er blevet designvirksomheden Hay, der fremover får en stor plads i Schmidthuset, skyldes ifølge Jesper Schmidt transformationen fra møbelhus til bolighus. Og her har Hay - med sine skarpe designs og modige farvevalg - altså fået kæmpe succes verden over med både stole, sofaer, sengetæpper, bestik og meget andet.

- Vi skal i fremtiden være meget bedre til at udnytte vores 3500 udstillingskvadratmeter i hjertet af Grenaa. Vores mål er at vende trafikken, sådan at folk fra hele Djursland vil køre til Grenaa for at shoppe i stedet for at køre til Aarhus eller Randers, som tendensen er i dag, fortæller Jesper Schmidt.

For at gøre plads til den nye Hay-afdeling og andre nye tiltag kører Schmidthuset i øjeblikket et stort ombygningsudsalg, hvor kunderne kan opleve rabatter på op mod 80 procent.

Desuden vil forretningen fremover også tilbyde LED-belysning til butikker og butikskæder.

- På grund af mit netværk og min store passion for belysningsmarkedet er det naturligt for mig, at det også bliver en del af Schmidthusets fremtid, siger Jesper Schmidt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Navne, noter og bud på opstillingen: Profiler vender tilbage til Europa-jagt

Annonce