Annonce
Randers

Tradium er udnævnt til UNESCO Verdensmålsskole

Elevrådsformand Mikkel Bjerglund Jensen og direktør Lars Michael Madsen er begge stolte af, at Tradium nu kan kalde sig UNESCO Verdensmålsskole. PR-foto
Som UNESCO Verdensmålsskole skal Tradium blandt andet udvikle undervisning med udgangspunkt i verdensmålene. Et af de steder, hvor Tradium er kommet længst i den opgave, er i den nye studieretning på HHX "People, Planet, Profit".

Randers: I 2019 har Tradium rettet fokus mod FNs verdensmål som et led i det strategiske arbejde, og det har nu resulteret i, at skolen er blevet udnævnt til UNESCO Verdensmålsskole. Gennem udnævnelsen bliver skolen en del af UNESCOs globale netværk Associated Schools Project (ASP).

Udnævnelsen er en anerkendelse af det arbejde, skolen har igangsat. Samtidig er den en inspiration og forpligtigelse til skolens fortsatte bæredygtige udvikling indenfor uddannelse.

- Tradium er en moderne uddannelsesinstitution med globalt udsyn. Derfor forpligter vi os gerne til at tage et aktivt medansvar for at udbrede viden og forståelse om verdensmålene til vores elever og studerende. Men vi ser også muligheder i arbejdet – Tradium vil uddanne elever, der er attraktive på fremtidens arbejdsmarked, hvor verdensmålene vil være et rammevilkår for virksomhederne, fortæller Lars Michael Madsen, direktør for Tradium.

Ny studieretning om bæredygtighed

Et element i at være UNESCO Verdensmålsskole er at udvikle undervisning med udgangspunkt i verdensmålene. Det skal være bredt forankret på skolen, men et af de steder, hvor Tradium er kommet længst i sit fokus på verdensmålene, er i den nye studieretning på HHX "People, Planet, Profit". På studieretningen, der har opstart i efteråret 2020, vil elever og lærere arbejde konkret og virkelighedsnært med bæredygtighed med omdrejningspunkt i fagene International Økonomi og Virksomhedsøkonomi.

Eleverne på studieretningen vil både i undervisningen og på studieturen i 2.g møde organisationer og virksomheder, som beskæftiger sig med bæredygtighed.

Annonce
Randers For abonnenter

Sur smiley og 5000 kroner i bøde til burgerbar: Sorte, skimmellignende belægninger i flere køleenheder

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Nu er der et nyt sødt monster i byen: Linn er klar til at servere lokalt og hygiejnisk slik online og til afhentning

Randers For abonnenter

Lokalt legetøjseventyr står på skuldrene af giganter: - Vi vil have kunderne til at få mere ud af legen og af alt det legetøj, de allerede har

Randers

DMI varsler snestorm: Op mod 30 centimeter sne på vej

Randers For abonnenter

Mark fra Randers rejste ud i verden for at skabe noget stort - i dag forsyner han afrikanske landsbyer med strøm  fra små soldrevne elværker

TV 2-direktør efter dokumentar: Ledelsen har svigtet

Randers FC For abonnenter

Randers FC-lejren skoser manglende skarphed i tabt medaljeslag: - På ingen måde et dårligere hold end Brøndby

Norddjurs

Leif Lahn vil ikke være borgmesterkandidat: - Jeg har det supergodt på Christiansborg, hvor jeg kæmper for Djursland

Kultur

Filmen Hvidstengruppen 2 - De efterladte landede søndag i Randers: Skuespillere og pårørende besøgte grave og gik til gallapremiere

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Randers

Lokummer til eksamen: To ud af fem elever dumper toiletter på Randers-skoler

Randers For abonnenter

Embedsmænd får på puklen af investor: Anklager Randers Kommune for urent trav

Kultur

Se rød løber-fotos: Næsten 300 var til gallapremiere på den nye Hvidstengruppe-film

Annonce